marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Roger Ebert: cel mai puternic critic de film din America a ales cele mai bune 10 pelicule din 2012

Celebrul critic american, Roger Ebert, un veteran in industria de specialitate si poate cea mai apreciata personalitate cand vine vorba de recenzii de film, a ales cele 10 filme care l-au impresionat cel mai mult in 2012.

Roger Ebert: cel mai puternic critic de film din America a ales cele mai bune 10 pelicule din 2012

 

In 2012, Roger Ebert a facut recenzii la peste 300 de filme, mai multe ca niciodata. Criticul de 70 de ani continua sa scrie, desi are probleme de santate, dupa ce si-a fracturat soldul saptamanile trecute. Recent, Ebert a publicat topul celor 10 filme care l-au impresionat in 2012.

 

Pe primul loc se afla Argo, filmul regizat de Ben Affleck, despre criza ostaticilor din Iran, care a fost poate cel mai laudat film din 2012, pe locul 2 se afla Life of Pi, al lui Ang Lee, considerat o capodopera vizuala si un film emotionant, iar pe 3 se afla Lincoln, al lui Steven Spielberg.

 

Topul celor 10 filem care l-au impresionat pe Roger Ebert in 2012:

 

1. Argo  - regia Ben Affleck

"Argo ocupa primul loc pentru ca este un film  in adevaratul sens al cuvantului. Are valorile clasice ale unui thriller specific Hollywoodului. Povestea ostaticilor din Iran salvati cu ajutorului unii film fals Argo, care n-a fost filmat niciodata, este o reusita cinematografica, presarata cu tensiune si umor." a spus criticul

 

 

2. Life of Pi - regie Ang Lee

"Life of Pi este o realizare cinematografica care iti taire respiratia, care a spart barierele din punct de vedere vizual. Povestea romanului despre care se credea ca e imposibil de filmat a devenit un triumf cinematografic, in ciuda tuturor dificultatilor intampinate".

 

 

3. Lincoln - regie Steven Spielberg

"Caracteristicile speciale ale unui om maret ca Abraham Lincoln au fost surprinse perfect de Daniel Day-Lewis, care ofera interpretarea magistrala a unui om politic calculat, increzator in sine si care a facut politica in cel mai realistic mod."

 

4. End of Watch - regie David Ayer

"Iata unul dintre cele mai bune filme realizate in ultimii ani, o imbinare perfecta intre actiune si interpretari actoricesti deosebite. Jake Gyllenhaal si Michael Pena joaca superb intr-o drama despre doi politisti care, pentru a-si duce misiunea pana la capat sunt dispusi sa isi riste vietile".

 

5. Arbitrage - regie Nicholas Jarecki

"De obicei, tindem sa ne identificam cu personajele principale din film, chiar si atunci cand acestea sunt ticaloase. La fel se intampla si aici, cu personajul lui Richard Gere. Gere este un actor excelente cand vine vorba de evidentierea subtilitatilor unui personaj, iar aici Gere straluceste, in rolul unui milionar care isi ucide amanta si incearca sa scape curat din toata povestea".
 

 

6. Flight - regie Robert Zemeckis

"Dupa ce filmul se deschide cu cea mai infricosatoare scene de prabusire a unui avion pe care am vazut-o vreodata in filme, Flight al lui Zemeckis este acaparat de o interpretare tulburatoare a lui Denzel Washington -cea mai buna pe care am vazut-o.  Rar intalnesti un actor care sa le creeze simpatie constanta fata de un erou controversat asa cum o face Denzel pe tot parcursul filmului".

 

 

 

7. The Sessions - regie Ben Lewin

"Povestea lui Mark, un barbat imobilziat la pat care vrea sa faca sex inainte de a muri, este impresionanta datorita interpretarii lui John Hawkes. Acesta a reusit in cativa ani sa convinga ca este unul dintre cei mai versatili actori. Acest film este reusit datorita atractiei pe ecrane dintre Helen Hunt si Hawkes, cei doi reusind sa impresioneze cu interpretarile lor."
 

8. Beasts of the Southern Wild - regie Benh Zeitlin

"Povestea fetitei  de 6 ani neinfricate care traieste alaturi de tatal ei in salbaticie intr-o comunitate mica e impresionanta.  Micuta Hushpuppy il considera cel mai frumos loc de pe Pamant. Cand a inceput filmul nu stiam unde ne aflam si ce se va intampla. Hushpuppy are o legatura stransa cu natura si tot ce inconjoara".

 

9. Oslo, August 31 - regie Joachim Trier

 

"Oslo, 31 august este despre o zi, un oras, un barbat de 34 de ani care iese dintr-un centru de dezintoxicare si se duce la un interviu pentru a-si gasi un job. Filmul se deschide cu amintirile personajului de cand traia in Oslo. Apoi te intrebi, te uiti la un vis sau e real?"

 

10.  A Simple Life - regie Ann Hui

"Acest film reprezinta portretul a doi oameni bun caracterizati de cele mai umile calitati. Am trait o apropirere incredibila fata de cele doua personaje. Aici este o poveste simpla, viata asa cum e ea, fara retusuri".

 

 

Roger Joseph Ebert, nascut pe 18 iunie 1942, a fost descris de Forbes drept "cel mai puternic expert din America". Este primul critic de film premiat cu Pulitzer,  dar si primul care a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame.

 

A devenit cunoscut prin rubrica de recenzii de film pe care a oare in publicatia Chicago Sun-Times din 1967 si pentru mai multe emisiuni de televiziune de specialitate pe care le-a prezentat, ultima fiind "Ebert & Roeper & the Movies", difuzata din 2000, in care nu a mai putut aparea de la jumatatea anului 2006 din cauza complicatiilor suferite în urma unei operatii pentru cancerul la tiroida cu care a fost diagnosticat în 2002.


Din 1999, publica un anuar de cinema - "Roger Ebert's Movie Yearbook" - fiind si autorul altor volume, printre care si "Scorsese by Ebert" (2008), dedicat legendarului cineast.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies