marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Olivia Newton-John s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani

Adorabila actriță australiană din „Grease“ a murit după ce ani de zile s-a luptat cu cancerul.

Olivia Newton-John s-a stins din viață la vârsta de 73 de ani
Un sfârșit nedrept pentru o artistă atât de talentată, de feminină și de delicată ca ea. Olivia Newton-John a luptat cu un cancer care, la un moment dat, a recidivat și se dedicase luptei împotriva acestei boli înființând o fundație pentru cercetarea unor noi metode de tratament.
 
Vestea morții sale a fost data de soțul său, John Easterling: „Dame Olivia Newton-John (73 de ani) s-a stins din viață liniștită, în această dimineață, la ferma ei din sudul Californiei, înconjurată de familie și prieteni. Rugăm pe toată lumea să respecte intimitatea familiei în aceste momente foarte dificile“, a anunțat acesta, pe rețelele de socializare.
 
Star al celebrului musical „Grease”, unde a făcut un cuplu emblematic cu John Travolta, și cântăreață cu multe discuri de platină, Olivia Newton-John a fost diagnosticată prima dată cu cancer de sân în 1992, când a și suferit o mastectomie parțială. Din păcate, boala a recidivat după 21 de ani, când nimeni nu mai credea că ar putea fi posibil. În 2018, artista a dezvăluit că are metastaze, iar anul următor mărturisea în emisiunea „60 Minutes” că suferă de cancer în fază terminală şi că nu ştie cât i-a mai rămas de trăit.


 
După primul diagnostic de cancer, Newton-John a devenit o militantă proeminentă în lupta anti-cancer, înființând centrul de cercetare Olivia Newton-John Cancer and Wellness din Melbourne. Pentru eforturile sale, Regina Elisabeta a II-a a decorat-o și i-a conferit titlul de „Dame” în 2020.
 

Eterna blondă din „Grease“


Filmul „Grease“, adaptarea din 1978 a musicalului de pe Broadway, în care a fost partenera lui John Travolta a fost cel care i-a adus celebritatea mondială. Olivia Newton-John, pe atunci în vârstă de 29 de ani, a trebuit să fie convinsă să accepte rolul. Era îngrijorată că e prea „bătrână” pentru a juca rolul unei liceene. De asemenea, rolul a fost modificat pentru a se adapta accentului ei australian.
 
 


„Grease“ a fost cel mai mare succes de box-office al anului, 

iar albumul cu coloana sa sonoră a stat 12 săptămâni consecutive pe locul 1 în SUA. A inspirat apoi generații întregi și i-a făcut pe mulți tineri să îndrăgostească de dans.


 
Olivia Newton-John a fost nominalizată la Globul de Aur și a interpretat „Hopelessly Devoted to You” la Premiile Oscar din 1979.
 
Coloana sonoră a filmului este în top 10 cel mai bine vândute din toate timpurile.
 
FOTO: Instagram


Modifică setările cookies