marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Omul care a spart toate barierele la Hollywood: Harvey Weinstein, producatorul filmului "The Artist", va primi Legiunea de Onoare

Producatorul de film Harvey Weinstein, copresedinte al companiei de productie cinematografica The Weinstein Company, care a produs filmul "The Artist", marele castigator la gala premiilor Oscar 2012, va fi recompensat cu Legiunea de Onoare, relateaza Reuters.

Omul care a spart toate barierele la Hollywood: Harvey Weinstein, producatorul filmului The Artist , va primi Legiunea de Onoare

Producatorul american va primi Legiunea de Onoare, una dintre cele mai inalte distinctii civile din Franta, dupa ce a fost nominalizat de presedintele francez Nicolas Sarkozy.

Harvey Weinstein va primi Legiunea de Onoare in grad de Cavaler, in cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Paris in decursul acestui an.

In urma cu cateva zile, renumitul producator american l-a atacat in mod public pe politicianul francez Jean-Marie Le Pen, criticand aspru comentariile acestuia referitoare la filmul "Les Intouchables", produs de The Weinstein Company.

Harvey Weinstein a spus ca declaratiile facute de Le Pen, fostul presedinte al partidului de extrema dreapta Frontul National, despre filmul "Les Intouchables", al carui subiect trateaza subiectul imigratiei, sunt "dezgustatoare" si "pline de bigotism".

 

Desi producatorul american aflase in urma cu cateva luni ca va primi aceasta distinctie, el i-a cerut presedintelui francez sa nu faca publica informatia, pentru a nu genera un conflict de interese la Hollywood, intrucat filmul "The Artist" era implicat in cursa pentru Oscaruri, decernate de Academia de film americana.

Intr-o declaratie de presa, Weinstein afirma ca se simte onorat de aceasta distinctie si a tinut sa aduca un omagiu unora dintre cei mai renumiti regizori francezi de film, precum François Truffaut si Jean Renoir.

Cei de la Hollywood au fost complet fascinati de The Artist, un film cu totul neobisnuit pentru epoca actuala. Alb-negru, fara dialoguri si cu doar 2 minute de muzica, filmul regizat de Michel Hazanavicius, marele castigator la Oscarurile din acest an.  Insa, asta se datoreaza curajului lui Weinstein care a preferat sa promoveze un film mut, intr-o era in care blockbusterele 3D fac legea in cinematografe.

 

Harvey Weinstein este unul din cei mai apreciati oameni din industrie, pentru modul in care a reusit sa transforme nisa filmelor independente intr-o adevarata industrie. Insa, a fost criticat si pentru faptul ca obisnuieste sa editeze si sa renunte la multe scene din filme. Metodele sale nu au fost agreate de multi, insa acesta a explicat: "Nu tai din filme de placere, ci o fac pentru ca proiectul sa aiba succes si sa fie profitabil. Eu mi-am dedicat viata acestei industrii si iubesc filmele".

 

Printre personalitatile de la Hollywood care au fost recompensate in trecut cu Legiunea de Onoare se numara cateva figuri de legenda din industria cinematografica, precum Charlie Chaplin, Marlene Dietrich, Clint Eastwood, Robert De Niro si Steven Spielberg.

Sursa: Mediafax

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies