marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Onoarea filmelor Greu de Ucis este salvata: s-a renuntat la decizia care a distrus filmul in urma cu 6 ani

Bucurie pentru fanii francizei Greu de Ucis, criticata dur in 2007 cand s-a lansat episodul cu numarul 4. Atunci producatorii au fost pusi la zid pentru ca au facut cateva compromisuri rusinoase si acuzati ca l-au ucis pe celebrul John McClane aka Bruce Willis.

Onoarea filmelor Greu de Ucis este salvata: s-a renuntat la decizia care a distrus filmul in urma cu 6 ani

In aceasta saptamana iubitorii filmelor de actiune au primit cu urale pe intreg internetul vestea ca A Good Day to Die Hard (al cincilea film din seria Greu de Ucis) va primi rating-ul R in cinematografele americane (restrictionat celor sub 17 ani). Prin urmare, John McClane nu va mai arata de parca a primit lectii de bune maniere si vom auzi din nou celebrul "yippie ki-yay....."


Primele 3 filme din seria Die Hard/ Greu de Ucis au primit in cinematografele americane semnul R asociat unor pelicule ce contin violenta, limbaj vulgar si comportamente indezirabile. Studiourile Fox au dat-o insa in bara in 2007 din dorinta de a face mai multi bani si a face filmul "accesibil" si copiilor.


Asa ca in Die Hard 4 (2007) regasim un John McLane cumintit la maxim si multe din scenele de actiune, desi spectaculoase - explozii, cascadorii, au o limita clara: sunt aproape lipsite de sange. John McClane nu spune nici macar o singura data “fuck”. Inclusiv celebrul “yippie ki-yay motherfucker”, un adevarat trademark al personajului, nelipsit in primele 3 pelicule, este amortizat jenant de o impuscatura.


Greu de ucis 4 este, in opinia regizorului Emir Kusturica, unul din cele mai proaste filme din istorie. Kusturica a ingropat simbolic filmul in "Cimitirul celor mai proaste filme" in deschiderea primei editii a Kustendorf Film Festival, fondat de el si dedicat studentilor din scolile de film. Fanii au vorbit atunci de o sacrificare a unuia dintre cei mai iubiti eroi din filme. "Este o decizie aproape curajoasa sa permiti ca un film sa primeasca rating R in zilele astea" a declarat Bruce Wills in urma cu cativa ani, si el suparat pe decizia de atunci a producatorilor.


A Good Day to Die Hard vine in Romania, in cinematografe pe 15 februarie 2013. De aceasta data, John McLane( Bruce Willis) se confrunta cu cea mai mare provocare de pana acum, una cu ramificatii in toata lumea, caci fiul sau biologic instrainat Jack Gennero (Jai Courtney) este prins in itele unei complicate povesti in care este implicat si un mafiot rus.Tatal si fiul fac din acest punct tot posibilul pentru a-si proteja unu-altuia vietile si de a elimina pericolul care paste asupra democratiei. McLane porneste iar intr-o misiune de salvare desfasurata in stilul sau caracteristic din care nu vor lipsi focurile de arme, bombele si adrenalina. Actiunea filmului se muta din SUA in Rusia. Personajele negative vor fi jucate de Cole Hauser si frumoasa rusoaica Yuliya Snigir.


John McClane implineste in 2013 25 de ani, perioada in care au fost create 5 filme din seria Die Hard (Die Hard - 1988, Die Hard 2 -1990, Die Hard With a Vengeance - 1995, Live Free of Die Hard - 2007 si A Good Day to Die Hard - 2013).

 

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies