marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Oscar 2013: cea mai buna si banoasa colectie de filme din ultimii 20 de ani. Cele 9 filme au facut incasari de peste 2 miliarde de $

Cele 9 filme aflate in cursa la Oscar pentru Best Picture in 2013 au demonstrat ca nominalizarile pentru celebrele statuete le pot dubla incasarile si ca nu doar filmele comerciale se pot bucura de succes financiar, ci si cele facute pentru sezonul premiilor. Gala Premiilor Oscar are loc luni dimineata, de la ora 03.30 si va fi transmisa live-text pe www.procinema.ro

Oscar 2013: cea mai buna si banoasa colectie de filme din ultimii 20 de ani. Cele 9 filme au facut incasari de peste 2 miliarde de $


In acest an , Hollywood-ul se lauda cu una dintre cele mai banoase curse pentru Oscar din ultimii ani, scrie goldderby.com. Cele 9 filme aflate in competitie la categoria cea mai buna pelicula a anului Argo, Beasts of Southern Wild, Silver Linings Playbook, Zero Dark Thirty, Lincoln, Les Miserables, Life Of Pi, Amour si Django Unchained au facut incasari mondiale de peste 2 miliarde de $, dintre care 918 milioane de $ au fost stranse doar din box office-ul nord american.


Este poate pentru prima data cand aproape toate filmele care se lupta la Oscar s-au bucurat de o popularitate uriasa si in box office inainte de decernarea premiilor. "Adevarata stire este ca exista un numar mare de cinefili care merg sa vada filme de calitate" spune producatorul Peter Guber.

Celebrul producator Harvey Weinstein care a produs in acest an filme ca Silver Linings Playbook si Django Unchained a mers mai departe si a declarat ca cele 9 filme din competitia pentru Best Picture sunt "cea mai buna colectie de filme din ultimii 20 de ani" si ca Hollywood-ul are acum un nou curaj sa se angajeze in proiecte care nu par sigure de la inceput. 
 

Cel mai mare succes de pe lista filmelor nominalizate la Oscar in 2013 este fara indoiala Life of Pi de Ang Lee: filmul despre tanarul indian ratacit pe mare intr-o barca de salavare alaturi de un tigru a facut incasari de 576 de milioane de $.  Cel mai recent film semnat de Quentin Tarantino westernul plasat in America sclavagista  - Django Unchained: a facut incasari mondiale de 341 de milioane de $ si a ajuns cel mai mare succes financiar din cariera regizorului. Lincoln a strans peste 230 de milioane de $ incasari mondiale iar Argo al lui Ben Affleck s-a ridicat si el la peste 200 de milioane de dolari. Pentru multe dintre filme, incasarile au crescut dupa ce au fost nominalizate la Oscar. 


Gala Premiilor Oscar 2013 are loc luni dimineata, de la ora 03.30 si va fi transmisa live-text pe www.procinema.ro

 

Vrei un Oscar? Intra si rezolva quizul din aplicatia www.procinema.ro si iti dam un Oscar ► http://on.fb.me/R9cHlO

 

 

1. Lincoln
Regie: Steven Spielberg
Distributie: Daniel Day-Lewis, Tommy Lee Jones, Sally Field
Incasari: 235 milioane de $

 

2. Argo
Regie: Ben Affleck
Distributie: Ben Affleck, Alan Arkin, John Goodman
Incasari mondiale: 204 milioane de $
 

3. Django Unchained
Regie: Quentin Tarantino
Distributie: Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio, Christoph Waltz
Incasari mondiale: 365 milioane de $


 

4. Les Miserables
Regie: Tom Hooper
Distributie: Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway
Incasari mondiale: 379 milioane de $
 

 

5. Life of Pi
Regie: Ang Lee
Distributie: Suraj Sharma, Irrfan Khan, Adil Hussain
Incasari mondiale: 576 de milioane de $


 

6. The Silver Linings Playbook
Regie: David O. Russell
Distributie: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper
Incasari mondiale: 140 de milioane de $
 

 

7. Zero Dark Thirty
Regie: Kathryn Bigelow
Distributie: Jessica Chastain, Joel Edgerton, Kyle Chanderl
Incasari mondiale: 101 milioane de $

 

8. Beasts of the Southern Wild
Regie: Benh Zeitlin
Distributie:  Quvenzhané Wallis, Dwight Henry, Levy Easterly
Incasari mondiale: 12 milioane de $

 


 

9. Amour
Regie: Michael Haneke
Distributie: Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva, Isabelle Huppert
Incasari mondiale:  17 milioane de $

 


 

 Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

În toiul zvonurilor despre divorț, JLo și Ben Affleck și-au vândut casa

Au trecut de-abia doi ani de când și-au pecetluit dragostea născută acum 20 de ani, dar deja au apărut certurile între ei, iar vânzarea casei nu face decât să pună paie pe foc.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies