marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premiile Oscar 2013: Argo, filmul lui Ben Affleck, marele castigator al serii. Vezi aici lista completa a invingatorilor

Cea mai frumoasa noapte a anului la Hollywood s-a incheiat. Cea de 85-a editia a Oscarurilor si-a gasit castigatorii. Ben Affleck a triumfat dupa ce Argo a fost numit cel mai bun film al anului si a luat alte 2 premii Oscar. Daniel Day-Lewis a scris istorie: a devenit primul actor cu 3 Oscaruri pentru rol principal dupa ce a fost recompensat pentru rolul din Lincoln.

Premiile Oscar 2013: Argo, filmul lui Ben Affleck, marele castigator al serii. Vezi aici lista completa a invingatorilor

Ben Affleck a reusit cea mai mare realizare din cariera sa, dupa ce Argo a fost numit de Academia Americana de Film drept cel mai bun film al anului, invingand filme ca Lincoln, Zero Dark Thirty, Life of Pi sau Django Unchained. Desi n-a fost nominalizat la regie, Affleck a pus mana pe un Oscar in calitate de producator.

 

Daniel Day-Lewis a scris istorie in aceasta noapte, dupa ce a primit al treilea Oscar din cariera, pentru rolul din Lincoln. Este singurul actor din istorie care are 3 Oscaruri, toate pentru rol principal. Jennifer Lawrence a trait probabil cea mai frumoasa noapte din viata ei dupa ce a luat primul Oscar, la 22 de ani, pentru rolul din Silver Lingins Playbook. Iar visul lui Anne Hathaway s-a implinit: a luat Oscarul pentru rol secundar feminin in Les Miserables.

 

Invinsul serii poate fi numit Steven Spielberg, care era considerat favorit la un nou Oscar pentru regie. Insa, nici macar membrii Academiei nu au putut trece cu vederea bijuteria cinematografica a lui Ang Lee. Regizorul a luat al doilea Oscar din cariera pentru Life of Pi.
 

Cel mai nominlizat film la Oscar Lincoln (s-a luptat la 12 categorii) a castigat doar 2 Oscaruri, in timp ce Life of Pi a plecat acasa cu cele mai multe Oscaruri - 4, urmat de Argo cu 3 Oscaruri.

 

Lista completa a castigatorilor la Premiile Oscar 2013:


Cel mai bun film: Argo
Cea mai buna actrita in rol principal: Jennifer Lawrence (Silver Linings Playbook)
Cel mai bun actor in rol principal:Daniel Day-Lewis (Lincoln)
Cel mai bun regizor: Ang Lee (Life of Pi)
Cel mai bun actor in rol secundar: Christoph Waltz( Django Unchained)
Cea mai buna actrita in rol secundar: Anne Hathaway ( Les Miserables)
Cel mai bun scenariu original: Django Unchained (Quentin Tarantino)
Cel mai bun scenariu adaptat: Argo  (Chris Terrio)
Cel mai bun film strain: Amour (Austria)
Cel mai bun cantec: Skyfall - Adele (Skyfall)
Cea mai buna coloana sonora: Life of Pi (Mychael Danna)
Cele mai bune efecte vizuale: Life of Pi
Cel mai bun lungmetraj de animatie: Brave
Cel mai bun documentar: Searching for Sugar Man
Cel mai bun montaj de sunet:: Zero Dark Thirty si Skyfall
Cel mai bun mixaj de sunet: Les Miserables
Cel mai bun machiaj: Les Misérables
Cele mai bune costume: Anna Karenina (Jacqueline Durran)
Cea mai buna imagine:  Life of Pi (Claudio Miranda)



Cele mai tari momente ale celei de-a 85-a editie a Premiilor Oscar

 

06:55 Michelle Obama a anuntat castigatorul la categoria cel mai bun film:  Argo. George Clooney, Grant Heslov si Ben Affleck sunt pe scena. "Toti ar fi mandri sa aiba un partener loial si inteligent ca Ben Affleck. Ai regizat un film extraordinar" a spus Heslov. "Toate celelalte 8 filme sunt extraordinare si multumesc la toti cei care au avut legatura cu acest film. Ii multumesc sotiei mele. Acum 15 ani nu stiam ce faceam, eram un copil cand am luat Oscar, nu credeam ca voi reveni aici. Dar datorita acestor oameni care m-au sustinut si ajutat sunt iarasi aici. Nu conteaza de cate ori esti la pamant, conteaza cum te ridici" a zis Affleck cu ochii in lacrimi.

 

06:53  Si Oscarul pentru cel mai bun film merge la.....Argo

 

 

06:53 Supriza serii: pe ecran apare in direct Michelle Obama de la Casa Alba: "Aceste 9 filme ne-au dus inapoi in timp si in jurul lumii. Ne-au invatat ca dragostea ne transforma, dar si ca putem invinge orice obstacol daca avem curaj. Aceste filme sunt niste lectii de viata" a spus Prima Doamna a Americii in aplauzele tuturor.

 

06:52 Jack Nicholson urca pe scena pentru a acorda Oscarul pentru cel mai bun film al anului.

 

06:50 Daniel Day-Lewis scrie istorie: este primul actor cu 3 statuete pentru rol princpal. Sala il aplauda frenetic. "Nu stiu cum s-a intamplat asta, dar am primit mai mult decat merit. Va multumesc pentru aceasta onoare. Acum 3 ani, trebuia sa o joc pe Margaret Thatcher si Meryl a fost prima optiune pentru Lincoln al lui Steven Spielberg. Colegii mei nominalizati, sunt mandru sa ma aflu printre voi. De cand m-am insurat acum 16 ani, sotia mea a trait alaturi de barbati ciudati, ea e cea versatila si a avut grija de toate personalitatile mele. Ii multulmesc lui Spielberg, Tony Kushner si omului deosebit care a fost Abraham Lincoln. Oscarul e pentru mama mea"  a spus Daniel Day-Lewis.

 

06:47 Si Oscarul pentru cel mai bun actor in rol principal este castigat de.....Daniel Day-Lewis

 

06:46 Meryl Streep prezinta categoria cel mai bun actor in rol principal

 

06: 43 "Nu stati in picioare, stiu ca m-am impiedicat. Este uimitor. Le multumesc colegelor mele nominalizate, sunteti extraordinare. Ii multumesc echipei cu care am lucrat. La multi ani Emmanuelle" a spus actrita care la 22 de ani a luat primul Oscar din cariera ei. Lawrence a fost naucita si nu i-a venit sa creada ca a luat Oscarul. Actrita n-a uitat ca azi e ziua lui Emmnuelle Riva, care a implinit 86 de ani si a fost nominalizata la aceeasi categorie.

 

06:42 Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol principal este castigat de Jennifer Lawrence - Silver Lingins Playbbok

 

06:41 Jean Dujardin revine pe scena Oscarurilor la un an dupa ce castiga statuet pentru The Artist. El prezinta categoria cea mai buna actrita in rol principal

 

06:37 "Iti multumesc, Dumnezeule. Impart acest premiu cu toti cei 3000 de oameni cu care am lucrat la acest film. Ii multumesc lui Yann Martel si lui Suraj Sharma, el duce tot filmul in spate. Voi sunteti aceasta statueta aurie din inima mea. Multumesc Taiwanului, sotiei mele si copiiilor mei." a spus Ang Lee, care l-a invins pe Steven Spielberg in cursa pentru cea mai buna regie si si-a trecut al doilea Oscar in palmares, dupa cel din 2005 pentru drama Brokeback Mountain.

 

06:36 Oscarul pentru cel mai bun regizor este castigat de Ang Lee - Life of Pi

 

06: 30 Michael Douglas si Jane Fonda prezinta categoria cel mai bun regizor

 

06: 30 "Charlize, esti vecina mea. Am tot spus ca le multumesc actorilor mei, dar chiar asa este, datorita lor am obtinut ceea ce am obtinut. Personajele mele sunt bune pentru ca actorii mei sunt buni. Leo nu e aici, dar ii multumesc si lui. E o onoare sa primesc in acest an Oscarul, pentru ca e anul scenaristilor. Pace" a spus Tarantino intr-un ropot de aplauze din partea celor prezenti in sala.

 

06:27 Oscarul pentru cel mai bun scenariu original este castigat de Quentin Tarantino- Django Unchained

 

06:25 "Impart premiul cu toti cei nominalizati. Iti multumesc Ben Affleck, fara tine nu eram aici. Ii dedic premiul adevaratului Tony Mendez si tuturor celor care se folosesc de creativitate pentru a rezolva probleme mondiale" a spus Terrio dupa ce a primit primul Oscar din cariera.

 

06:24 Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat este castigat de Argo - Chris Terrio

 

06:23 Dustin Hoffman si Charlize Theron vin pe scena pentru a prezenta cel mai bun scenariu adaptat

 

06:12 Adele: "Multumesc, este uimitor" a spus solista in timp ce ii dadeau lacrimile.

 

06:12 Oscarul pentru cel mai bun cantec original este castigat de Adele  - Skyfall

 

06:11 Norah Jones canta pe scena Premiilor Oscar

 

06:11 "Impart premiul cu Ang Lee, capitanul nostru vizionar, care a avut grija de noi in aceasta poveste epica" a spus Mychael Danna, care a obtinut primul sau Oscar.


06:10 Oscarul pentru cea mai buna coloana sonora este castiga de Life of Pi - Mychael Danna

 

06:08 Seth MacFarlane invita in scena distributia filmului Chicago, film care in urma cu un deceniu domina Oscarurile. Catherine Zeta-Jones, Renee Zelwegger, Queen Latifah si Richard Gere prezinta cea mai buna coloana sonora.

 


06:00 Barbra Streisand canta pe scena Oscarurilor, dupa 36 de ani, intr-un moment emotionant. La final, Streisand este aplauda intens de intreaga sala in picioare.

 

05:52 George Clooney este pe scena si prezinta un moment emotionant - In Memoriam, dedicat celor care au disparut dintre noi anul trecut.

 

05:51 Salma Hayek este invitata pe scena si prezinta premiile speciale ale Academiei Americane de Film - The Governors Awards

 

05:49 Oscarul pentru cea mai buna regie artistica este castigat de ....Lincoln

 

05:48 Daniel Radcliffe si Kristen Stewart urca pe scena. Actrita schiopateaza si este vizibil chinuita de durerea de la picior. Cei doi prezinta cea mai buna regie artistica.

 

05:44 Nicole Kidman prezinta ultimele 3 filme din cursa pentru Best Picture: Silver Linings Playbook, Django Unchained si Amour.

 

05:35 Jennifer Lawrence este pe scena si o prezinta pe Adele, care intepreteaza pe scena Premiilor Oscar celebra melodie Skyfall, de pe colooana sonora a filmului cu acelasi nume. Adele este nominalizata la Oscar pentru cel mai bun cantec original.

 

05:33 Goldenberg le-a multumit producatorilor, lui George Clooney si lui Ben Affleck, caruia ii dedica premiul. Acesta este primul Oscar pentru William Goldenberg.

 

05:33 Oscarul pentru cel mai bun montaj este castigat de ....Argo (William Goldenberg)

 

05:32 Seth MacFarlane o invita pe scena pe Sandra Bullock. Aceasta prezinta categoria cel mai bun montaj

 

05:29 Seth MacFarlane il invita pe scena pe presedintele Academiei Americane de Film

 

05:23 Anne Hathaway: "A devenit realitate. Multumesc Academiei ca am fost nominalizata alaturi de aceste actrite superbe. Este o onoare. Ii multumesc lui Hugh Jackman, esti cel mai tare. Ii multumesc sotului meu, cel mai frumos moment din viata mea a fost cand ai aparut tu. Sper ca nefericirile lui Fantine sa existe doar in povesti si nu in realitate" a spus actrita in discursul ei de multumire, vizibil emotionata si cu ochii in lacrimi.

 

05:21 Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol secundar este castigat de Anne Hathway ( Les Miserables)

 

 

05:20 Christopher Plummer vine pe scena si prezinta categoria cea mai buna actrita in rol secundar. Actorul este aplaudat dupa ce a spus ca ar fi o onoare sa lucreze cu oricare dintre ele.

 

 

05:19 Seth MacFarlane glumeste si invita in scena familia Von Tramp, din Sunetul Muzicii, unul dintre cele mai iubite musicaluri.


05:15 Oscarul pentru cel mai bun montaj de sunet este impartit in acest an de doua filme: Zero Dark Thirty si Skyfall

05:13 Oscarul pentru cel mai bun mixaj de sunet este castigat de Les Miserables

 

05:10 Seth MacFarlane ii invita pe scena pe ursuletul Ted si pe Mark Wahlberg. "Unde este orgia de la Hollywood despre care vorbeste toata lumea" spune Ted. "La Jack Nicholson acasa", a fost raspunsul lui Wahlberg. Cei doi prezinta categoria cel mai bun sunet si cel mai bun montaj de sunet.

 

05:00 Distributia din Les Miserables urca pe scena pentru a intepreta celebrele cantece din film. Hugh Jackman canta Suddenly din Les Miserables. Anne Hathaway canta celebra melodie I Dreamed A Dream, alaturi de Amanda Seyfried, Samantha Banks. Russell Crowe apare pe scena, in aplauzele intregii sali. Toata distributia este pe scena, intr-un moment magic dedicat musicalului, care a fost primit cu ropote de aplauze de cei din sala.

 

04:59 Toata sala este in picioare si o aplauda, iar urmatorul momentul muzical va fi din Les Miserables, musicalul lui Tom Hooper, aflat in cursa pentru cel mai bun film si cu 8 nominalizari la Oscar in 2013

 

04: 58 Jennifer Hudson canta pe scena o melodia din musicalul Dreamgirls.

 

04:55 Catherine Zeta-Jones recreeaza un moment de Chicago pe scena Oscarurilor. Actrita canta All That Jazz, unul dintre momentele ei preferate din film. In 2002, Zeta-Jones a primit Oscarul pentru Chicago, la categoria rol secundar.

 

 

 

04:53 Un veteran la Hollywood, John Travolta este pe scena si aduce un omagiu musicalurilor care au cucerit Oscarurile in ultimul deceniu. Cei din sala urmaresc un clip cu imagini din Chicago, care in 2002 lua Oscar pentru cel mai bun film.

 

04:51 Michael Haneke, regizorul filmului,ridica Oscarul. "Multumesc pentru aceasta onoare. Le multumesc producatorilor mei si echipei mele, sotiei mele, ea ma sustine de 30 de ani. Va multumesc tuturor si celor doi actori fara de care eu nu eram azi aici, Emmanuelle Riva si Jean-Louis Trintignant" a spus regizorul austriac.

 

04: 50 Oscarul pentru cel mai bun film strain este castigat de Amour

04:49 Dupa inca o scurta pauza, Premiile Academiei Americane de Film continua. Seth MacFarlane ii invita pe Jennifer Garner si Jessica Chastain pentru a prezenta categoria cel mai bun film strain.

 

04: 44 Oscarul pentru cel mai bun documentar este castigat de Searching for Sugar Man.  Malik Bendjelloul si Simon Chinn au ridicat trofeul.

 

04:43 Ben Affleck este pe scena pentru a prezenta categoria cel mai bun documentar.

 

04:40 Seth MacFarlane continua gala, in acelasi stil destins si glumet. "De la Gigli, Ben Affleck a ajuns unul dintre cei mai mari regizori. O sa ii spunem Benjamin Affleck in curand". Gazda o aplauda pe Jessica Chastain pentru rolul din Zero Dark Thirty.

 

04:38 Liam Neeson a venit pe scena si prezinta Argo, Lincoln si Zero Dark Thirty, urmatoarele 3 filme din cursa pentru Best Picture

 

 

04:36 Cel mai bun documentar scurtmetraj este castigat de Inocente. Sean Fine si Andrea Nix ridica trofeul

 

04:23 Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj este castigat de Curfew. Premiul este ridicat de regizorul Shawn Christensen

 

04:22 Jamie Foxx si Kerry Washington urca pe scena pentru a prezenta categoria cel mai bun scurtmetraj

 

04:22 Gala continua cu omagiul pentru franciza James Bond. Shirley Bassey a interpretat celebra tema din Goldfinger. La final, sala s-a ridicat in picioare pentru a o aplauda.

 

04:21 Seth MacFarlene o invita in scena pe "una dintre cele mai frumoase femei din lume", asa cum a descris-o pe Halle Berry. Actrita prezinta momentul special pentru aniversarea a 50 de ani de James Bond in cinematografie. Cei din sala urmaresc un colaj cu cele mai bune momente din franciza Bond, un omagiu adus celor 50 de ani de cand exista agentul 007 in istoria cinematografiei.

 

04:20 Oscarul pentru cel mai bun machiaj este castiga de Lisa Westcott, Julie Dartnell pentru Les Miserables

 

04:17 Oscarul pentru cele mai bune costume este castigat de Jacqueline Durran pentru Anna Karenina

 

04:16 Jennifer Aniston si Channing Tatum prezinta categoria cele mai bune costume si cel mai bun machiaj.

 

04:15 Dupa o scurta pauza, Premiile Oscar revin. Life of Pi  si-a adjudecat deja 2 Premii Oscar, regie de imagine si efecte speciale. Ramane de vazut ce alte trofee va mai castiga.

 

04: 10 Oscarul pentru cele mai bune efecte vizuale este castigat de Life of Pi

 

04: 08: "Acest film a fost greu de realizat. Dar a fost o provocare unica. Multumesc tuturor, nici nu pot sa vorbesc de emotii" a spus Claudio Miranda dupa ce a primit trofeul castigat pentru regia de imagine a filmului Life of Pi.

 

04: 07 Oscarul pentru cea mai buna regie de imagine este castiga de Claudio Miranda - Life of Pi

 

 

 

04:06 The Avengers au ajuns la Oscar. Razbunatorii urca pe scena: Robert Downey Jr, Jeremy Renner, Chris Evans, Samuel L. Jackson si Mark Ruffalo sunt pe scena Oscarurilor si prezinta categoria cea mai buna regie de imagine

 

04:01 Reese Witherspoon a urcat pe scena si prezinta Les Miserables, Life of Pi si Beasts of the Southern Wild, 3 dintre filmele aflate in cursa la categoria Best Picture.

 

04:00 Oscarul pentru cel mai bun film de animatie este castigat de Brave.

 

03:57 Oscarul pentru cel mai bun scurtmetraj animat este castigat de filmul The Paperman.

 

03:56 Paul Rudd si Melissa McCarthy urca pe scena Oscarurilor si prezinta categoria cel mai bun scurt metraj animat si cel mai bun film de animatie

 

03:51 "Multumesc celor alaturi de care am fost nominalizat. Va respect. Ii multumesc lui Tarantino, Jamie Foxx, Leonardo DiCaprio si celor care m-au sustinut. Ai avut curaj, Quentin" a spus Waltz vizibil emotionat, dupa ce si-a ridcat la doilea premiu Oscar din cariera, obtinut tot pentru un film regizat de Quentin Tarantino, Django Unchained.
 


 

03:50 Oscarul pentru cel mai bun actor in rol secundar este castigat de Christoph Waltz ( Django Unchained)

 

03:48 Viola Davis urca pe scena pentru a prezenta premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar.

 

03:43 Momentul artisitc continua cu Daniel Radcliffe si Jospeh Gordon-Levitt, care canta in duet cu Seth MacFarlane.

 

03:38 Charlize Theron si Channing Tatum danseaza pe  scena  intr-un moment artistic deosebit.


03:37 Seth MacFarlane canta o melodie care pare sa le deranjeze pe actritele din sala, despre toate actritele castigatoare de Oscar carora li s-au vazut sanii in filme celebre.


03:36  William Shatner a aparut pe ecran in costumul celebrului capitan Kirk din Star Trek, intr-un moment comic. Actorul glumeste spunand ca Seth MacFarlane va fi cea mai slaba gazda din istoria Oscarurilor.

 

03:30 Gazda celei de-a 85-a editie a Premiilor Oscar, Seth MacFarlane a urcat pe scena in aplauzele tuturor, cu o gluma la adresa lui Tommy Lee Jones, pe motiv ca acesta nu zambeste niciodata.

 

03:25 Peste 5 minute, incepe cea mai spectaculoasa noapte de la Hollywood:  Gala Premiilor Oscar 2013. Marile vedete de la Hollywood au defilat deja pe covorul rosu. Jennifer Lawrence, Jessica Chastain, Anne Hathaway, Jennifer Aniston, Robert De Niro, Hugh Jackman sau Daniel Day-Lewis sunt doar cateva dintre starurile care au pasit pe covorul rosu in cea mai mare noapte a anului, la Hollywood.


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies