marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Oz the Great and Powerful: noua mina de aur a studiourilor Disney, filmul cu 2000 de cadre de efecte speciale

Anul acesta Hollywood-ul ne spune povesti mai mult sau mai putin fidele basmelor dupa care sunt ecranizate. Cel mai mare, mai promitator si mai extravagant dintre toate promite sa fie Oz the Great and Powerful, care anunta o lume magica pe marile ecrane.

Oz the Great and Powerful: noua mina de aur a studiourilor Disney, filmul cu 2000 de cadre de efecte speciale


Cu aproape 2000 de cadre de efecte speciale, filmul Oz the Great and Powerful ne va arata cum s-a nascut marele vrajitor din Oz, cel despre care se vorbeste in povestea lui Dorothy din legendarul The Wizard of Oz (1939). Oz The Great and Powerful este regizat de Sam Raimi care s-a intors in Detroit, locul sau de nastere, pentru a filma super productia Disney cu buget de peste 200 de milioane de $. "Ma simt ca Dorothy!" a declarat acesta.


Lupte de vrajitoare suspendate la cativa metri in aer sau James Franco mergand pe un drum de caramida galbena, la marginea unei prapastii - sunt doar cateva din cadrele magice create cu tehnologia blue screen. Acestea vor crea aventurile unui sarlatan carismatic ce ajunge intr-un taram magic si devine vrajitorul din Oz.Pentru acest rol James Franco l-a inlocuit pe Robert Downey Jr. prima alegere a producatorilor. Povestea filmului este inspirata din cele 14 carti despre Oz scrise de L. Frank Baum.


Regizorul Sam Raimi a explicat anul trecut ca Oz: The Great and Powerful este povestea unui om egocentric si a unui Don Juan de profesie, care descopera ca Oz este taramul in care primeste o a doua sansa de a se reabilita si de a invata cum sa devina o persoana altruista. Daca filmul va cuceri box office-urile din intreaga lume se va transforma intr-o adevarata mina de aur pentru Disney. In afara de platourile de-a dreptul magice - filmarile au avut loc la Michigan Motion Picture Studios, filmul este un vis si pentru echipa de make-up. Producatorii au lansat o serie de postere pentru cu personajele filmului, iar Mila Kunis pare extrem de "photoshopata".


S-au creat peste 100 de personaje cu ajutorul protezelor iar platourile s-au umplut de ...  piele verde atunci cand s-au filmat scenele in care "vrajitoarea" Mila Kunis isi schimba culoarea. Uitati de filmul clasic cu Judy Garland - Oz The Great and Powerful nu va avea celebrii pantofi rosii, pe Omul de Tinichea, Leul fara Curaj sau Sperietoarea de Ciori, insa se vor face referiri la ei.
 

 

Raimi, creatorul trilogiei Spider-Man a adus echipa de efecte speciale care a lucrat la filmele cu celebrul super erou: "Efectele speciale din Oz sunt mai bune decat cele din toate cele 3 filme Spider-Man." Regizorul a dezvaluit ca s-a temut sa se atinga de clasica poveste din 1939 - unul dintre filmele sale preferate: "Nu am vrut sa fac nimic bazat pe un scenariu asemanator cu The Wizard of Oz pentru ca nu am vrut sa murdaresc mostenirea acestui film."


Evanora (Rachel Weisz), Theodora (Mila Kunis) si Glinda (Michelle Williams) sunt trei surori-vrajitoare care se lupta sa preia controlul asupra taramului din Oz, de o frumusete care iti taie respiratia. Acestea se intreaba daca Oscar Diggs are insusiri reale de magician si le poate ajuta in tentativele lor de a a obtine puterea sau este doar un impostor care nu le este de niciun folos. Fascinat de frumusetea vrajitoarelor si implicat fara voia lui in problemele epice cu care se confrunta locuitorii din Oz, Oscar trebuie sa-si dea seama daca Evanora, Theodora si Glinda sunt de partea fortelor binelui ori de partea fortelor raului.


Oz the Great and Powerful are premiera la cinema pe 8 martie.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies