marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

The Great Gatsby: un trailer fantastic si 5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre urmatorul film al lui Leonardo DiCaprio

Grandoare, opulenta, jazz si tragedie. Leonardo Dicaprio va spune in 2013 povestea unui icon al literaturii universale.

The Great Gatsby: un trailer fantastic si 5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre urmatorul film al lui Leonardo DiCaprio

 

The Great Gatsby este o drama despre visul american, care ne prezinta totodata iubiri imposibile, tradari si tragedii. Cel mai nou trailer al filmului, lansat astazi de producatorii de la Warner Bros ne prezinta orasul New York in anul 1922, unde afacerile ilegale, muzica jazz si o serie de personaje cu moravuri usoare, sunt la ele acasa.


Romanul a mai avut parte de cateva ecranizari, cea mai celebra fiind aceea din 1974, al carui scenariu a fost scris de Francis Ford Coppola si ai caror protagonisti erau Robert Redford si Mia Farrow. Din noua distributie fac parte Leonardo DiCaprio, Tobey Maguire, Carey Mulligan, Joel Edgerton, Jason Clarke si Isla Fisher.

5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre The Great Gatsby 3D!


1. Leonardo DiCaprio e un Gatsby decadent si intunecat intr-un New York al anilor '20 mai artificial ca niciodata. Avem parte de oameni bogati, nefericiti, superficiali care fac excese, inseala si petrec. Gatsby este o celebritate locala, un barbat bogat si misterios, gazda celor mai frumoase petreceri. Si pentru ca au trecut ani de cand DiCaprio nu a mai avut un rol central intr-o poveste de dragoste tragica si obsesiva - filmul nu trebuie ratat.  Scenele in care Dicaprio surprinde lupta lui Gatsby cu proprii demoni ne aduc aminte de expresiile sale din "Aviatorul".

2. Regizorul Baz Luhrmann a creat un univers extrem de stilizat pentru ecranizarea romanului lui F. Scott Fitzgerald. Regizorul pare sa impinga la o scala si mai mare ce a facut cu lumile impresioniste din "Romeo + Juliet" si "Moulin Rouge". Filmul a necesitat un numar mare de scene realizate CGI iar prelucrarea lor in faza de post productie a cerut ore lungi de munca asa ca pelicula a fost impinsa pentru lansare de pe 25 decembrie 2012 pana in mai 2013.

3. Evenimentele sunt privite prin ochii scriitorului aspirant Nick Carraway (Tobey Maguire), care soseste la New York in primavara anului 1922 si se instaleaza in locuinta de langa vila luxoasa a lui Jay Gatsby. Nick este atras de stilul de viata al acestuia si devine martorul unor obsesii care se vor sfarsi tragic. Gatsby are totul mai putin dragostea femeii pe care o iubeste si este dispus sa faca orice pentru a o castiga pe Daisy (Carey Mulligan). Numai ca Daisy este o tanara frumoasa, superficiala si frivola care se complace intr-o casnicie formala, nu are un caracter puternic si nu stie sa aprecieze iubirea lui Gatsby, ceea ce face ca deznodamantul povestii sa fie unul tragic. Marele Gatsby este povestea visului american neimplinit.

4. De ce un roman de epoca este ecranizat in format 3D? Sa ne amintim ce lume a creat Baz Luhrman in "Moulin Rouge" si parca totul capata sens.

5. Costumele sunt impresionante si parca tipa Oscar.  Brandul Brooks Brothers l-a imbracat pe DiCaprio, la urma urmei Jay Gatsby era de o eleganta desavarsita. Brooks Brothers alaturi de designerul Catherine Martin au creat peste 500 de costume pentru acest film. Opulenta este cuvantul de baza pentru lumea lui Gatsby, asa ca bijuteriile din film poarta semnatura lui Tiffany & Co. Bugetul productiei este de peste 120 de milioane de $.

 

Bonus: pentu curiosi, muzica din trailer este data de melodiile No Church in the Wild (Kanye West), Bedroom Hymns (Florence and the Machine) si Happy Together (Filter).

 

 

The Great Gatsby va avea premiera in Romania pe 10 mai 2013.

 

 

 

 

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies