marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) 7 beneficii ale circuitelor HIIT

Circuitele HIIT (High Intensity Interval Training - antrenament pe intervale cu intensitate ridicată) sunt o modalitate excelentă de a te menține în formă.
(P) 7 beneficii ale circuitelor HIIT
Acest tip de antrenament solicită grupele musculare în sesiuni scurte, de intensitate crescută, alternate cu perioade de repaus reduse. Vrei să știi de ce au câștigat popularitate, într-un ritm atât de accelerat, printre iubitorii sportului? Află răspunsul în rândurile de mai jos în care detaliem cele mai importante șapte beneficii ale circuitelor HIIT.
 
1. Ajută la arderea caloriilor

Un studiu independent a demonstrat că o sesiune de antrenament HIIT a consumat cu 25-30% mai multe calorii decât o ședință de culturism, de spinning sau alergare. Astfel, circuitele HIIT sunt o metodă mai eficientă de ardere a grăsimilor, în timpul unei diete de slăbire. În plus, corpul va continua să ardă calorii chiar și după antrenament. După un antrenament HIIT, consumul de oxigen din corp rămâne crescut, astfel că metabolismul funcționează la cote accelerate, pentru o perioadă mai lungă de timp.
 
2. Cresc masa musculară

În același timp, antrenamentele HIIT susțin producția de hormoni anabolici, care ajută la dezvoltarea mușchilor. Iată de ce, acest gen de circuit fizic este un mod excelent de a-ți crește masa musculară, în timp ce organismul arde depozitele proprii de grăsime.
 
3. Oferă eficiență maximă, în raport cu timpul

HIIT este antrenamentul ideal pentru un program zilnic încărcat. Datorită intensității ridicate, fiind susținută în intervale de timp scurte și repetate, întreaga ședintă de exercițiu fizic poate dura între 10 și 20 de minute. Prin comparație, un curs de aerobic durează o oră, iar o vizită obișnuită la sala de fitness depășește 60 de minute. În plus, o sesiune de exerciții HIIT se poate face oriunde - acasă, în parc sau în concediu, pe plajă.  

4. Nu necesită echipament special sau accesorii

Un beneficiu al cărui impact se simte în portofelul tău: acest „sport” nu presupune niciun echipament special și niciun accesoriu costisitor! Pentru a da start cronometrului și a începe prima ta sesiune HIIT nu ai nevoie decât de:
 
  • o pereche pantofi sport comozi
  • pantalonii de sport preferați
  • un top lejer
 
5. Îmbunătățesc sistemul cardiovascular

Caracteristicile acestui tip de antrenament susțin o mai bună funcționare a inimii. Prin alternarea intervalelor de intensitate ridicată cu momentele de repaus se îmbunătățește anduranța organismului, precum și funcțiile cardiovasculare. De asemenea, în cazul persoanelor supraponderale, circuitele HIIT ajută la menținerea unui ritm cardiac sănătos, precum și la scăderea tensiunii arteriale.
 
6. Scad nivelul glicemiei

Un alt beneficiu adus sănătății este reducerea nivelului de glicemie din sânge și a rezistenței la insulină. Antrenamentele de tip HIIT pot îmbunătăți acești indici medicali, atât în cazul persoanelor sănătoase, cât al celor care suferă de diabet de tip II.
 
7. Ajută la gestionarea stresului

Datorită nivelului crescut de intensitate, dar și pentru că au un ritm alert care alternează cu dificultatea, circuitele HIIT te pot ajuta să combați efectele stresului de zi cu zi.

Corpul și mintea lucrează împreună pentru atingerea obiectivelor de timp stabilite, astfel că efortul fizic are efecte și la nivel psihologic. Prin creșterea anduranței fizice și depășirea propriilor limite psihice, în timpul antrenamentelor HIIT, vei putea gestiona mai bine situațiile stresante din viața de zi cu zi.

 
Acestea au fost cele mai importante șapte beneficii ale exercițiilor fizice de tip HIIT, care sunt tot mai populare. Așa cum ai aflat, acest gen de antrenament aduce avantaje atât la nivel fizic, cât și mental. Lista schimbărilor pozitive pe care le poate avea asupra ta nu se oprește aici, dar pe restul te lăsăm să le descoperi chiar tu!


Modifică setările cookies