marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Cum modernizezi curtea casei tale? Top 8 idei bune de aplicat

Deși termenul de „modernizare” te poate duce automat cu gândul la cheltuieli mari, atunci când vine vorba de curtea casei, operațiunea nu este una atât de costisitoare. 
(P) Cum modernizezi curtea casei tale? Top 8 idei bune de aplicat
Ai nevoie doar de minimul necesar și de ceva imaginație, dar în acest sens te poți consulta și cu ceilalți membrii ai familiei sau cu prietenii care îți știu gusturile.
 
Te vom ajuta și noi în acest demers oferindu-ți opt repere după care să te ghidezi dacă te-ai decis să-ți modernizezi curtea.

 Începe cu principala cale de acces

 
Pare că e atât de mult de lucru și nu știi exact de unde să începi treaba, însă cea mai bună idee a fi ca în primă fază să te ocupi de aleea principală. Aceasta va delimita cele două spații distincte din stânga și din dreapta, iar astfel îți va fi mai ușor să îți planifici următorii pași.  În funcție de preferințe poți folosi pavele, dale, piatră de râu sau poți turna ciment. Cele mai multe dintre materialele de care ai nevoie le găsești ușor, dacă vei consulta oferta mathaus.ro
 

Împarte curtea în mai multe zone

 
Dacă dispui de o curte pe un spațiu întins, pasul următor este să o împarți în mai multe zone, urmând să o amenajezi pe fiecare în parte. Astfel, o zonă poate fi destinată cultivării de legume, o alta pentru straturile de flori, un spațiu de relaxare și orice îți mai dorești. Mai multe garduri metalice cu rol ornamental, care să delimiteze aceste zone vor înfrumuseța curtea, mai ales dacă vor fi vopsite în culori vii.
 

Gazonul, o soluție ieftină și eficientă

 
Dacă ți se pare că rămân multe spații descoperite, cea mai bună soluție este să cultivi gazon. Nu ai nevoie decât de semințe și de câteva ore de muncă fizică pentru a săpa pământul. Primele fire de iarbă răsar în câteva zile, iar în câteva săptămâni gazonul va fi gata.
 

Pietriș decorativ pentru un aspect îngrijit
 

De asemenea, pentru umplerea spațiilor goale, dar și a zonelor din marginea gardurilor și pereților casei, o altă soluție ieftină este pietrișul decorativ. Oferă un aspect plăcut și îngrijit și nu împiedică dezvoltarea plantelor. Poate fi împrăștiat și printre straturile de flori și la rădăcina copacilor, înfrumusețând și mai mult curtea.
 

Recondiționează cauciucurile și obiectele vechi

 
Anvelopele uzate pot deveni un frumos element de decor, dacă știi să le recondiționezi. Vopsite în culori vii, pot fi folosite ca jardiniere sau suporturi pentru ghivecele de flori.
 
De asemenea, dacă vei căuta printre vechiturile din magazie, în mod sigur vei găsi și alte obiecte care îți vor da idei. O bicicletă stricată, o roabă de grădină, o chitară veche pot fi readuse la viață și transformate în decorațiuni originale pentru grădina ta.
 

Reîmprospătează vopseaua casei

 
Trebuie să te îngrijești și de aspectul exterior al casei, pentru ca aceasta să nu facă notă discordantă cu grădina frumos colorată. Reîmprospătează tencuiala decorativă, vopsește tâmplăria și repară ce e de reparat.
 

Florile grupate pe culori conferă un aspect ordonat

 
Florile cât mai multe și mai colorate sunt o idee excelentă, iar dacă dorești ca grădina să aibă un aspect mai ordonat și organizat, poți grupa ghivecele pe culori. Același lucru îl poți face și atunci când plantezi florile în grădină. Nu uita totuși să ții cont și de preferințele pe care fiecare categorie de flori le are în ceea ce privește lumina și umiditatea.
 

Creează propriul colț de relaxare

 
Trebuie să te bucuri de rezultatele muncii tale și ce poate fi mai plăcut decât să îți admiri grădina legănându-te într-un hamac sau savurând cafeaua dintr-un fotoliu, înconjurat de vegetație. Amenajează o zonă de relaxare cu o bună perspectivă asupra întregii curți și amplasează aici tot ceea ce te face să te simți bine.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies