marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Cum să previi deshidratarea pielii?

Pielea este cel mai mare organ al nostru, iar grija pentru acesta trebuie să fie o prioritate pentru noi. Indiferent de vârsta pe care o ai sau de mediul în care trăiești, la un moment dat sigur te-ai confruntat cu o piele aspră și lipsită de orice strălucire.
(P) Cum să previi deshidratarea pielii?
Dacă la momentul respectiv nu ai știut cu ce te confrunți, trebuie să știi că piele ta era deshidratată.
De cele mai multe ori confundăm pielea uscată cu cea deshidratată, dar există unele diferențe între acestea. Pielea deshidratată poate produce sebuum, dar se simte întotdeauna strânsă. În cazul pielii uscate, aceasta nu produce deloc sebum. Pentru a evita deshidratarea pielii trebuie să ții cont de o serie de factori și să adopți unele obiceiuri în viața ta.
 
Bea cât mai multă apă
Consumul de apă este esențial pentru o viață sănătoasă, nu numai pentru evitarea deshidratării pielii. Pentru a rămâne tot la piele, ține minte că apa reduce celulita și previne apariția acesteia. Bineînțeles, nu este de ajuns să bei apă, ci trebuie să faci mișcare și să ai grijă la alimentație. Poți consuma multă apă la birou, mai ales dacă ai un aparat La Fantana. Dacă nu poți să bei apă simplă, adaugă în ea lămâie sau mentă pentru a fi mai ușor de consumat.
 
Consumă alimente bogate în apă
Reține că există o serie de alimente care sunt benefice pielii, în special cele care conțin acizi grași omega-3 și omega-6. Printre cele mai bune alimente pentru pielea ta se numără: somonul, avocado, ouăle, dovleceii, fasolea roșie. De asemenea, fructele și legumele colorate îi vor oferi pielii tale un plus de vitamine.

Dormi suficient
Lipsa somnului se poate observa la nivelul pielii și aici nu ne referim la pielea din jurul ochilor. Și pielea resimte întreaga oboseală a organismului, iar odihna este necesară și pentru aceasta. De asemenea, dacă ai probleme cu somnul, nu consuma cafea în exces. Aceasta deshidratează pielea, iar în contextul în care nici nu ai dormit, pielea resimte o deshidratare mult mai mare, ceea ce o face greu de revenit la normal.
 
Ieși la aer
Poate suna un clișeu, dar o gură de aer este mai bună decât orice. Evită să stai toată ziua în casă și fă-ți timp la anumite intervale de timp să ieși la aer. Fie că deschizi geamul la birou sau ieși pe balcon, ieși în curte sau faci un drum până la supermarket, aerul va face bine pielii. Nu contează că ești bine îmbrăcat pentru că pielea va putea respira aer proaspăt pentru că da, pielea respiră.

Purifică aerul din casă
În cazul în care au o umiditate mult prea mare în casă sau aerul este mult prea uscat, ar trebui să apelezi la un aparat care să regleze calitatea aerului. Acesta poate influența sănătatea pielii și o poate deshidrata fără ca măcar să știi acest lucru.
 
Evită băile fierbinți
Apa fierbinte de la duș deshidratează pielea și o usucă în același timp. Păstrează o temperatură normală a apei și aplică întotdeauna după baie un ulei hidratant sau un lapte de corp, potrivit tipului tău de piele. Reține că pentru a intra mai bine în piele, le poți aplica pe pielea umedă.
 
Pielea deshidratată nu este sănătoasă, iar cu trecerea timpului poate deveni incomodă. Capătă un aspect inestetic și pare mai bătrână decât este. De asemenea, în funcție de modul în care ai grijă de pielea ta în perioada tinereții, așa va arăta pielea ta după 50 de ani. O hidratare corespunzătoare îți va oferi o piele de invidiat chiar și după 50-60 de ani, fără vizite la medicul estetician sau cu sume mari consumate pe cele mai noi produse de îngrijire a pielii.

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies