marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Design scandinav pentru livingul tău: 5 piese de mobilier

Interioarele de tip nordic sunt din ce în ce mai populare, având în vedere că acest stil de amenajare implică folosirea mobilei funcționale și versatile.
(P) Design scandinav pentru livingul tău: 5 piese de mobilier
Stilul scandinav este definit de mobilier minimalist și smart, potrivit pentru orice spațiu. Astfel, dacă vrei să te bucuri de un living cu design scandinav, trebuie să obții o amenajare simplă, cu linii curate, fără a încărca decorul cu piese elaborate. Află care sunt piesele de mobilier de care ai nevoie, din articolul pe care ți l-am pregătit.
 
Canapeaua

Designul scandinav aduce în scenă un mobilier simplu, minimalist, ușor de manevrat și de întreținut. În acest sens, poți opta pentru obiecte de mobilier în nuanțe de bej, crem sau alb, ideale pentru un stil nordic de amenajare.

Scopul acestor piese de mobilier este acela de a oferi camerei o senzație de unitate între toate elementele din încăpere.

Într-un living nordic, vei găsi întotdeauna o canapea confortabilă, însoțită de perne colorate.

Canapelele trebuie să fie spațioase, fără să pară masive și să aibă forme simple, geometrice, ușor de integrat în living. Stilul scandinav este funcțional, de aceea poți alege canapele extensibile Maxinova, care oferă locuri suplimentare de dormit pentru musafiri.

Nu știi ce culoare să alegi pentru canapeaua extensibilă? Mizează pe culorile pastelate sau în nuanțe de gri, care oferă un look modern și tineresc pentru living. Dacă preferi culorile vii, nuanțele de vișiniu sau roșu sunt la fel de potrivite pentru canapele, atâta timp cât conțin motive tradiționale scandinave.

 
Un living spațios poate conține și câteva fotolii care să se remarce prin cromatica deosebită și forma spătarelor, astfel încât să se potrivească cu celelalte obiecte de mobilier, în special cu canapeaua.
 
Dulapul

Designul scandinav implică minimalism în stilul de amenajare. Din acest motiv, vei avea nevoie și de un dulap cu design simplu și funcțional, pe care să-l așezi în living.

Lasă-te inspirat de stilul de viață al nordicilor și alege să păstrezi doar obiectele vestimentare de care ai neapărată nevoie. Acestea trebuie să încapă într-un dulap de dimensiuni mici, cu două uși, preferabil din lemn deschis la culoare.
 

Comoda

Îți place stai în living și să citești câteva pagini din cartea preferată înainte de somn? Atunci vei avea nevoie de o comodă minimalistă, cu sertare, unde poți așeza cărțile, lumânările parfumate sau mici obiecte de decor.

Din fericire, comoda este destul de mică încât să nu ocupe mult spațiu dar este destul de spațioasă pentru a-ți permite și amplasarea unei lămpi. Alege o comodă funcțională, cu 2-3 sertare, unde poți depozita obiectele de care ai nevoie.
 

Vitrina

Decorul scandinav conține și modele de vitrine pentru living, care oferă încăperii un aer chic și elegant. Alege vitrine din lemn sau alte materiale naturale, unde poți afișa toate obiectele de decor, fotografii, cărți sau CD-uri. În funcție de dimensiunea livingului tău, poți alege rafturi sau etajere suspendate.
 
Scaunele

Într-un living în stil scandinav se pot adăuga și o masă și câteva scaune tapițate, unde poți petrece timpul liber alături de familie și prieteni. Fie că optezi pentru mese cu sertare, mese de dining sau măsuțe de cafea, acestea trebuie să se potrivească cu restul obiectelor și să ajute la crearea unei atmosfere relaxante.
 
Utilitatea este cuvântul de ordine atunci când ne gândim la mobilier în stil scandinav. Îmbină util elementele și învață să decorezi eficient spațiul. Orice ai face, nu aglomera livingul cu mobilă și decorațiuni, chiar dacă elementele se potrivesc perfect în decor.

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

Înapoi în Vestul Sălbatic, pe Drumul dreptății, cu Christian Bale și Russell Crowe

Unul dintre cele mai bune western-uri, „3:10 to Yuma” este a doua ecranizare a povestirii lui Elmore Leonard, prima fiind lansată exact cu o jumătate de secol înainte, în 1957.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies