marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

(P) Game of Thrones: Cine rămâne pe Tronul de Fier la finalul serialului?

Doar câteva zile ne mai despart de startul ultimului sezon al fantasticului serial ce a cucerit întreaga planetă, Game of Thrones (Urzeala Tronurilor), iar răspunsul la întrebarea din titlu este foarte greu de anticipat, așa cum, de altfel, a fost în permanență desfășurarea tuturor evenimentelor, de-a lungul celor 7 sezoane.
(P) Game of Thrones: Cine rămâne pe Tronul de Fier la finalul serialului?

Dar acesta este și unul din motivele ce plasează acest serial pe locul 1 în topul IMDb (Internet Movie database) al celor mai populare seriale din istoria cinematografiei, înaintea altor nume grele precum The Walking Dead, Zei Americani, Supernatural, Anatomia lui Grey, Prison Break sau Breaking Bad.

Referitor la finalul serialului produs de HBO, există cel puțin două aspecte cât se poate de interesante. În primul rând, este inedit faptul că sezonul 8 a luat-o înaintea ultimelor volume ale epopeii literare după care a fost adaptat serialul, Cântec de Gheață și Foc, scrisă de George R.R. Martin, volumele 6 și 7, The Winds of Winter și A Dream of Spring, urmând a fi publicate cel mai probabil abia după difuzarea sezonului 8 la televiziune.

În al doilea rând, potrivit unui material publicat pe vice.com, au fost filmate mai multe variante ale episodului final, pentru a împiedica scurgerile de informații, varianta aleasă de producători urmând a fi stabilită cu foarte puțin timp înainte de difuzare. În sprijinul acestei informații vine și faptul că serialul a fost inclus deja în oferta unor agenții de pariuri online, după cum aflăm de pe site-ul dedicat pariorilor https://ponturi-bune.ro, fanii seriei putând paria pe ce personaje reușesc să rămână în viață la finalul seriei sau cine va fi conducătorul Westeros în cele din urmă. La această ultima întrebare, primii 3 favoriți sunt Bran Stark (cota 1.80), Jon Snow (4.50) și Sansa Stark (4.50), urmați de Gendry (8.00), uneltitorul Petyr Baelish (9.00) și bravul Tyrion Lannister (9.00).

Evident, preferatul celor mai mulți este Jon Snow, cel care ar urma să fie cu siguranță conducătorul celor 7 Regate la final, în condițiile în care am avea de-a face cu un serial ,,normal’’. Este eroul tuturor, este neînfricat, este iubit de fani și, mai ales un Targaryen, chiar dacă el nu știe acest lucru deocamdată. Totuși, vorbim despre Game of Thrones, așa că, nu ar fi de mirare ca Snow să își găsească sfârșitul mai curând decât ne așteptăm. Din nou. Totul depinde probabil de Final Battle, luptă filmată pe parcursul a 55 de zile, după cum se arată tot pe vice.com. Desigur, în cazul în care Jon ar reuși să obțină Tronul de Fier la finalul serialului, acesta l-ar putea împarți cu frumoasa Daenerys, Mother of Dragons.

Ținând cont de desfășurarea de până acum a serialului, o mare parte din fani consideră că un final cu Jon Snow conducător al celor 7 Regate ar fi prea evident, prea previzibil, și cum numai previzibile nu pot fi caracterizate primele 7 sezoane, Sansa Stark (creditată cu aceeași șansă la pariuri ca și Jon) ar putea fi aleasa. Pe principiul ,,Ceea ce nu te omoară te întărește’’, Sansa din sezonul 7 s-a transformat deja într-un lider competent, puternic, atât datorită numeroaselor traume la care a fost supusă, dar și influenței ,,protectorului său’’, alunecosul Lord Baelish, mereu cu un pas înaintea tuturor: ,,Nu lupta în Nord sau Sud. Implică-te în toate luptele, peste tot, întotdeauna, în mintea ta. Toți îți sunt dușmani, toți îți sunt prieteni, orice este posibil să se întâmple, la un moment dat. Trăiește în acest fel și nu te va surprinde nimic. Orice s-ar întâmpla, va fi ceva ceea ce deja ai vizionat.’’

Desigur, există și varianta, mai puțin plăcută, în care armata White Walkers câștiga bătălia finală, King of The Night fiind creditat pentru Tronul de Fier cu șansa a 9-a de către bookmakeri. Sperăm însă la un alt deznodământ, chiar dacă vom avea parte cu siguranță de surprize uriașe în acest ultim sezon, ce va debuta pe 14 aprilie, la HBO.

Foto: winteriscoming.net


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies