marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Pain & Gain: filmul cu Mark Wahlberg a provocat scandal in SUA, de ce sunt americanii furiosi pe regizorul Michael Bay

Noul film al regizorului Michael Bay a starnit un mare scandal in SUA.  Filmul cu Mark Wahlberg si Dwayne Johnson se inspira dintr-un articol amplu publicat de Miami New Times in 1999, despre o gasca de culturisti care au ajuns  sa comita diferite infractiuni pentru a obtine faima si bani. Supravietuitorii atacurilor de atunci s-au declarat ofensati de filmul lui Bay, care, potrivit lor, ia in gluma evenimentele petrecute in urma cu 14 ani in Miami.

Pain Gain: filmul cu Mark Wahlberg a provocat scandal in SUA, de ce sunt americanii furiosi pe regizorul Michael Bay

 

Filmul Pain & Gain va avea premiera pe 26 aprilie si in Romania, insa pelicula regizata de Michael Bay a creat deja controverse in SUA. Subiectul fimului este adaptat dupa o serie de articole din Miami New Times despre un grup de culturisti din anii '90 care au organizat o schema foarte elaborata de a se imbogati repede, folosind de la rapire si tortura la crima.

Filmul ce ii are in rolurile principale pe Mark Wahlberg si Dwayne Johnson i-a infuriat pe supravietuitorii crimelor facute de grupul de la Sun Gym, pentru ca, sustin ei, este mai mult o comedie. Acestia nu vor ca acei criminali sa primeasca o doza de simpatie din partea publicului si ecranizarea filmului in aceasta maniera li se pare absolut ridicola, scrie Huffington Post.

 

 

 

"Vorbim de oameni care au existat in realitate, acei supravietuitori au fost traumatizati de gasca de la Sun Gym. Au fost crime si talharii, iar victimele au fost oameni nevinovati." a spus unul dintre politisti care s-a ocupat de ancheta, acum retras la pensie.

 


Mark Wahlberg il interpreteaza pe Daniel Lugo un bodybuilder, dependent de steroizi, din Florida care alaturi de Adrian Doorbal (Anthony Mackie) conving un contabil, John Mese (Dwayne Johnson) ce si-a deschis o sala de forta ca pot sa-i aduca clienti si bani in timp record. Impreuna au transformat sala Sun Gym intr-un adevarat imperiu, lansand linie de imbracaminte sportiva, bauturi energizante, produse nutritive. Implicati intr-un sir nesfarsit de santaje, crime, rapiri, cazul acestora a fost rezolvat de un detectiv privat  Ed Du Bois (jucat de Ed Harris). Daniel Lugo a fost condamnat la moarte de un judecator din Florida pentru crimele sale oribile.

 

Printre actele de tortura ale grupului se numara omorarea prin bataie, omorarea cu tranchilizante de cal, ruperea mainilor si picioarelor victimelor, precum si taierea cadavrelor in bucati, acestea fiind puse in galeti si imprastiate prin tot statul. Din motive evidente, supravietuitorii nu vor sa isi reaminteasca intamplarile groaznice prin care au trecut si, cu atat mai mult, nu vor ca, odata cu acest film, criminalii sa primeasca un fel de justificare pentru actiunile lor.

 

Mark Wahlberg a dezvaluit pentru MTV ca experientele din tineretea lui agitata l-au ajutat sa joace mai bine acest personaj: "Probabil ca celorlalti e greu sa se identifice cu acesti tipi, dar eu am jefuit oameni in tinerete, am facut talharii, asa ca stiu perfect ce fel de mentalitate au indivizii astia. "

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

Intră în atmosfera de Paște cu Scrisorile Maicii Tereza

O dramă care explorează viața Maicii Tereza (Juliet Stevenson) prin prisma scrisorilor pe care aceasta le-a scris prietenului și consilierului sau spiritual, părintele Celeste van Exem (Max von Sydow), pe o perioadă de aproape cincizeci de ani.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies