marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Peter Dinklage: povestea actorului de 1.35 m care are Hollywood-ul la picioare. 10 lucruri pe care nu le stiai despre cel mai carismatic actor din Game of Thrones

Peter Dinklage este un actor care a reusit sa aduca Hollywood-ul la picioarele lui. Statura lui nu este deloc impozanta, are doar 1.35 m inaltime, insa vorbele sale taioase compenseaza. Rolul lui Tyrion Lannister din serialul aclamat Game of Thrones i-a adus faima si respectul la nivel mondial, dovada fiind si faptul ca in aceasta perioada fanii il pot vedea in X-men:Days of Future Past, cel mai mare film din serie, unde face un rol exceptional.

Peter Dinklage: povestea actorului de 1.35 m care are Hollywood-ul la picioare. 10 lucruri pe care nu le stiai despre cel mai carismatic actor din Game of Thrones

Pe 11 iunie, Peter Dinklage va implini 44 de ani. Faima a cunoscut-o tarziu, in urma cu cativa ani, cand a primit rolul din Game of Thrones. Statura lui nu i-a permis accesul catre cele mai ravnite roluri, insa acesta a refuzat compromisurile si din contra, a asteptat cele mai satisfacatoare roluri.
 

 

Iata mai jos 10 lucruri interesante despre Peter Dinklage


1. Peter Dinklage este singurul din familie care sufera de nanism. Actorul spune insa ca nu a fost tratat diferit de parinti, ci ca un om normal. Copilaria lui a fost ferita de evenimente nefericite, tatal sau fiind agen de vanzari, iar mama lui profesoara de muzica in scoala generala.


2. Actorul s-a nascut pe 11 iunie 1969, in New Jersey, SUA. Acesta s-a nascut cu  forma de piticism numita acondroplazie (forma de boala in care cauza anormalitati in cresterea oaselor). Sansele ca o persoana sa se nasca cu o astfel de boala sunt de 1 la 25.000.


3. El a fost prima lui alegere a scriitorului si producatorului serialului Game of Thrones, George R.R.Martin. Pentru rolul Tyrion Lannister a obtinut pana acum 1 Glob de Aur si 1 premiu Emmy pentru rol secundar, insa a mai avut alte 2 nominalizari la Emmy. Cei de la New York Times l-au inclus in 2011 in topul celor 8 actori care au transformat televiziunea in arta, alaturi de nume ca Alec Baldwin sau Bryan Cranston.

 

 

 

4. Peter Dinklage nu a avut televizor in casa in timpul copilariei. Interesant este ca parintii il ascundeau de el si se uitau pe furis la un televizor alb-negru, ascuns intr-un dulap.


5. A studiat teologia si sustine ca pasiunea pentru actorie a prins-o de la un preot excentric de pe care l-a cunoscut la Scoala Catolica Delbarton si care avea o colectie impresionanta de casete video cu filme.


6. Este un vegetarian convis. In scenele in care apare consumand produse din carne, el foloseste de fapt tofu. Actorul a spus ca aceasta decizie, de a deveni vegetarian, a luat-o in adolescenta. "Iubeam foarte mult animalele si am zis ca nu e corect. Dar, sigur, era vorba si despre o fata de care eram indragostit" a spus starul de 44 de ani.

 

 

7. A lucra timp de 7 ani la o companie numita Professional Examination Service. Insa, a declarat ca nici el nu stia exact cu ce ocupa firma respectiva. "Nu stiu ce faceau ei exact, eu doar bagam date in calculator. Vinerea sunam mereu sa zic ca sunt bolnav pentru ca joia ieseam cu baietii sa beau".

 

8. Din 2005 este casatorit cu Erica Schmidt, iar impreuna au un copil.

 

9. Putini stiu ca Dinklage a avut un rol in Chronicles of The Narnia: Prince Caspian. Actorul a spus ca au fost cele mai grele filmari, pentru ca era o caldura insuportabila, iar el era acoperit cu barba, haine groase si statea destul de mult la machiaj. Insa, a refuzat constant roluri de elf sau pitic.

 


 

10. Cand a primit oferta de a juca in Game of Thrones a ezitat, la inceput: "Mi-era teama de un singur lucru: ca fiin genul fantasy, voi fi nevoit sa port pantofi ca de elf si ca o sa am urechi de elf. Nu stiu de ce imi imaginam asta. Insa, creatorii m-au asigurat ca voi avea un rol complex. Iar cand am auzit cat de ticalos si afemeiat poate fi, mi-am dat seama ca este cu adevarat un personaj deosebit".

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies