marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Philip Seymour Hoffman, povestea unui star izolat si o viata marcata de droguri: Aveam 22 de ani si m-am panicat pentru viata mea

Moartea lui Philip Seymour Hoffman a socat pe toata lumea. Considerat un actor versatil, disparitia sa este o pierdere imensa pentru cinematografia. Hoffman a fost mereu un star izolat, care a preferat sa fie amintit prin personajele sale si mai putin prin viata sa personala, marcata de abuzul de droguri. Multi fani stiu cine a fost actorul Phillip Seymour Hoffman, insa cine a fost omul din spatele mastii?

Philip Seymour Hoffman, povestea unui star izolat si o viata marcata de droguri: Aveam 22 de ani si m-am panicat pentru viata mea

Un actor desavarsit, carismatic si greu de uitat atunci cand aparea pe ecran, Philip Seymour Hoffman si-a pus amprenta in cinematografie intr-un mod unic. Fara sa vrea sa iasa in evidenta, el era mereu remarcat pentru forta sa actoriceasca si laudat de toata lumea pentru modul in care se pierdea in personajele sale. Poate ca s-a pierdut prea mult, ar spune unii, si nu si-a mai gasit niciodata linistea sufleteasca. 

 

Hoffman a murit in urma unei supradoze de droguri, la 46 de ani. Tabloidele s-au grabit imediat sa ofere detalii despre cum a fost gasit, accentuand un detaliu infiorator: ca a fost gasit cu seringa infipta in mana. Lasand aspectele de cancan la o parte, Hoffman a fost un suflet zdruncinat, care in ultimele luni din viata a trait o adevarata drama dupa ce a fost parasit de partenera sa de viata cu care a avut 3 copii, insa merita sa fie amintit mereu ca un mare actor al cinematografiei.

 

 

Consumul de heroina "Ace of Spades", un tip de droguri cu potential letal, si despartirea de femeia cu care avea o relatie de mai multi ani au reprezentat evenimentele care l-au marcat profund pe actorul Philip Seymour Hoffman, a carui ultima luna din viata a fost una tragica, potrivit Daily Mail.

 

 

Potrivit tabloidului britanic, actorul american ar fi murit, la varsta de 46 de ani, dupa ce s-a injectat cu un tip de heroina cu potential letal. Politistii newyorkezi au gasit opt saculete goale, marcate cu inscriptiile "Ace of Spades" si "Ace of Hearts", in apartamentul actorului. Acestea contin de obicei un amestec letal de heroina si fentanil - un analgezic opioid utilizat pentru a micsora durerile resimtite de pacientii diagnosticati cu cancer. Ultima luna din viata starului american a fost una foarte dificila, dupa ce acesta s-a despartit de iubita lui Mimi O'Donnell, dupa o relatie de multi ani.

 


Philip Seymour Hoffman, care are trei copii cu designerul de costume Mimi O'Donnell, in varsta tot de 46 de ani, a inchiriat incepand din octombrie un apartament pe strada Bethune din cartierul Greenwich Village, pentru care platea o chirie de 10.000 de dolari pe luna.
Trupul neinsufletit al actorului a fost descoperit in acest apartament, duminica dimineata, de un prieten apropiat al starului, scenaristul si dramaturgul David Bar Katz, care a fost rugat de Mimi O'Donnell sa il viziteze pe Philip Seymour Hoffman pentru a vedea cum se mai simte fostul ei partener de viata.

 


Actorul american a aparut pentru ultima data in public in luna ianuarie, la editia din 2014 a Festivalului de film Sundance, organizat in statul Utah, unde a fost prezent pentru a promova filmele "God's Pocket" si "A Most Wanted Man". "Parea usor ravasit si palid", afirma publicatia The New York Post. Actorul si-a respectat angajamentele fata de presa, pozand pe covorul rosu alaturi de colegii sai din distributia filmului "A Most Wanted Man", Rachel McAdams si Willem Dafoe.


Totusi, a refuzat sa acorde interviuri, iar agentul sau de presa a spus ca actorul "avea nevoie de cateva minute de liniste".

 

 

In 2006, Philip Seymour Hoffman a dezvaluit intr-un interviu acordat in emisiunea "60 Minutes" ca s-a internat pentru prima data intr-o clinica de tratare a dependentei la varsta de 22 de ani, dupa ce a inceput sa se teama pentru viata lui: "Aveam 22 de ani, m-am panicat. M-am temut pentru viata mea. S-a intamplat cu adevarat, a fost chiar asa". "Consumam alcool si droguri. Luam tot ce imi cadea in mana. Si mi-au placut toate", a adaugat starul.

 

 

 

 


Philip Seymour Hoffman a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor, in 2005, cu rolul principal din filmul "Capote", si era considerat de reprezentantii industriei cinematografice drept unul dintre cei mai talentati actori ai generatiei sale.

 


Vestea despre moartea actorului a venit la doar o zi dupa ce agentul de presa al acestuia a dat publicitatii o declaratie de presa in care a negat moartea starului, ca urmare a unei farse, al carei autor anuntase pe internet ca Philip Seymour Hoffman ar fi murit sambata. Autoritatile americane au confirmatfaptul ca actorul american a fost vazut pentru ultima oara in viata sambata seara, in jurul orei locale 20.00.

 

 

 

Desi circumstantele in care Philip Seymour Hoffman a murit nu sunt deocamdata foarte clare, actorul s-a confruntat de-a lungul anilor cu mai multe probleme cauzate de dependenta de droguri. Actorul nu mai consumase droguri timp de 23 de ani, dar a recidivat din acest punct de vedere in 2012.
In mai 2013, starul s-a internat intr-o clinica de dezintoxicare pentru a se trata contra dependentei de heroina.

 

 

Familia sa a dat publicitatii urmatoarea declaratie de presa: "Suntem devastati de moartea iubitului nostru Phil si apreciem aceasta avalansa de dragoste si de sprijin pe care am primit-o din partea voastra. Moartea lui reprezinta o pierdere tragica si neasteptata si va rugam sa ne respectati intimitatea in aceasta perioada de doliu. Va rugam sa il tineti pe Phil in gandurile si in rugaciunile voastre".

 

 

 

Postul de televiziune Showtime a anuntat saptamana trecuta ca va produce 10 episoade pentru un prim sezon dintr-un nou serial, "Happyish", in care rolul principal urma sa fie jucat de Philip Seymour Hoffman. Totodata, actorul american urma sa isi reia in curand rolul Plutarch Heavensbee in urmatoarele doua filme din seria "Jocurile foamei", care sunt filmate in aceasta perioada. Nu se stie deocamdata daca dupa decesul subit al actorului aceste doua filme vor fi turnate potrivit scenariului original.

 

Philip Seymour Hoffman a fost recompensat cu premiul Oscar pentru rolul scriitorului Truman Capote din filmul "Capote" in 2006 si a mai fost nominalizat de alte trei ori la categoria "cel mai bun actor in rol secundar" pentru prestatiile sale din filmele "Charlie Wilson's War" (2007), "Doubt" (2008) si "The Master" (2012).

 

Actorul american are o filmografie bogata - a jucat deja in peste 50 de filme -, remarcandu-se cu multe roluri dificile, precum cele din "Marele Lebowski", "Talentatul domn Ripley", "Doi oameni perfecti", "Dragonul Rosu", "Cold Mountain", "Misiune: Imposibila III", "Synecdoche, New York", "Ziua tradatorilor/ The Ides of March" si "Moneyball: Arta de a invinge". Cele mai recente roluri ale sale au fost cele din filmele din trilogia "Jocurile foamei/ The Hunger Games".

 

 

 

Desi nu a terminat filmarile la Mockingjay 1 si 2, ultimele doua parti din serie, producatorii au anuntat ca datele de lansare nu vor fi modificate.

 

Remarcandu-se atat in productii independente, cat si in blockbusteruri, Philip Seymour Hoffman a fost unul dintre cei mai apreciati actori ai generatiei sale si a castigat, alaturi de Oscar, un Glob de Aur (alaturi de alte trei nominalizari), un premiu BAFTA (alaturi de alte patru nominalizari) si a fost nominalizat la premiile Primetime Emmy.

 

 

Alaturi de cariera in cinematografie, Philip Seymour Hoffman a fost si un apreciat actor de teatru, remarcandu-se in numeroase productii puse in scena pe Broadway si a fost recompensat cu doua premii Tony.

 

Sursa foto: Getty

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies