marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Pierre Lescure, confondatorul postului francez Canal Plus, va fi presedintele Festivalului de Film de la Cannes

Pierre Lescure, cofondator si fost director general al operatorului francez de televiziune Canal Plus, a fost desemnat noul presedinte al Festivalului de Film de la fes Cannes si isi va asuma aceasta functie incepand din 2015.

Pierre Lescure, confondatorul postului francez Canal Plus, va fi presedintele Festivalului de Film de la Cannes

"Felicitari lui Pierre Lescure, care a fost ales in unanimitate presedinte al Festivalului de Film de la Cannes, urmandu-i in aceasta functie lui Gilles Jacob", a anuntat, marti, pe Twitter, ministrul Francez al Culturii si Comunicarii, Aurélie Filippetti, informeaza hollywoodreporter.com.


Un oficial din echipa care organizeaza festivalul a confirmat aceasta numire pentru The Hollywood Reporter si a spus ca un anunt oficial in acest sens va fi facut in a doua jumatate a zilei de marti.


Pierre Lescure, in varsta de 68 de ani, isi va prelua prerogativele dupa urmatoarea editie a festivalului, programata in mai, unde Gilles Jacob, in varsta de 83 de ani, presedinte din 2001, va fi pentru ultima oara in fruntea celui mai prestigios eveniment de profil din lume
Pierre Lescure, fost jurnalist, il va sprijini pe directorul festivalului, Thierry Fremaux, care se ocupa de componenta artistica a evenimentului de pe Croazeta.

 


Lescure a facut parte din juriul Festivalului de Film de la Deauville din 2013 si a fost presedintele aceluiasi festival in 2002. Si-a exprimat pentru prima data interesul fata de Festivalul de Film de la Cannes intr-un interviu publicat in presa franceza la sfarsitul anului trecut.
Se crede ca Pierre Lescure sprijina ideea invitarii pe Croazeta a talentelor si a filmelor internationale, inclusiv a celor produse la Hollywood, iar acest punct de vedere se potriveste perfect cu parerile lui Thierry Fremaux.


Jurnalist devenit un important patron in audiovizual, Pierre Lescure, cinefil si pasionat de muzica rock, a lansat postul de televiziune Canal+ alaturi de André Rousselet in 1984 si a devenit, 10 ani dupa aceea, la varsta de 48 de ani, presedintele emblematic al acestuia, inainte ca grupul sa se transforme intr-un gigant international, prezent pe ambele tarmuri ale Atlanticului.


Pasionat de cinema-ul american, a coordonat achizitionarea studiourilor Universal de grupul Canal+-Vivendi in anul 2000. A devenit director al teatrului parizian Marigny in 2008.


Pierre Lescure a fost insarcinat de guvernul francez cu intocmirea unui raport privind trecerea la digital a politicii culturale franceze, care a fost predat in luna mai 2013.


Pierre Lescure, un om de showbiz, intruchipeaza reusita unui mare director de media, spre deosebire de Jérôme Clément - care era contracandidatul sau la obtinerea functiei de presedinte al Festivalului de Film de la Cannes -, un produs al publicului si pasionat de cultura europeana.

Cea de-a 67-a editie a Festivalului de Film de la Cannes va avea loc in perioada 14 - 25 mai. Juriul competitiei oficiale va fi prezidat de regizoarea neozeelandeza Jane Campion, singura femeie care a castigat trofeul Palme d'Or pentru lungmetraj ("Pianul").


Sursa: Mediafax.ro

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies