marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Pixar implineste 20 de ani. Cele mai iubite personaje din istoria studioului: de la Buzz Lightyear la Wall-E

In urma cu 20 de ani, la 22 noiembrie 1995, "Toy Story" aducea in salile de cinema lumea serifului Woody si a lui Buzz Lightyear, schimband pentru totdeauna modul in care sunt facute filmele de animatie.

Pixar implineste 20 de ani. Cele mai iubite personaje din istoria studioului: de la Buzz Lightyear la Wall-E

Primul lungmetraj de animatie realizat in exclusivitate pe computer, "Toy Story" a dat, de asemenea, startul unei curse spre succes fara precedent pentru producatorul sau, Pixar. Acum detinut de Disney, studioul de animatie a produs 15 filme - toate succese de box office - care in total au castigat sapte premii Oscar si au avut incasari de peste 9 miliarde de dolari la nivel mondial, relateaza Agerpres.

Douazeci de ani mai tarziu, in timp ce Pixar se pregateste sa lanseze noua sa pelicula, "The Good Dinosaur", CNN publica o retrospectiva dedicata personajelor preferate din filmele sale de animatie.

Buzz Lightyear ("Toy Story" - "Povestea jucariilor" - si continuarile)

Cu un amestec de bravada increzatoare si naivitate generala - frumos rezumata in sloganul sau "Spre infinit si dincolo de el!" - loialul Buzz (voce Tim Allen) este un cosmonaut sofisticat care vrea sa preia rolul de jucarie preferata a baietelului Andy, in locul lui Woody, papusa-cowboy careia i-a dat voce Tom Hanks. Ca personaj de actiune care, uneori, crede ca e un astronaut adevarat, Buzz provoaca rasete consistente, mai ales in al treilea film al seriei atunci cand este resetat accidental si incepe sa bolboroseasca in limba spaniola.

Mr. Potato Head (Dl cap de cartof, "Toy Story" - "Povestea jucariilor" - si continuarile)

Glumetul cartof face permanent comentarii sarcastice in timp ce cauta o partenera, pe care care o gaseste la sfarsitul primului film din serie. Vrea tot timpul vrea sa faca glume, care nu sunt intotdeauna gustate de ceilalti protagonisti. Insa vocea actorului de comedie Don Rickles da valoare acestui personaj.

Rex ("Toy Story" - "Povestea jucariilor" - si continuarile)

Cine altcineva decat Pixar ar lua un Tyrannosaurus rex, probabil fiara cea mai de temut din istoria planetei, si l-ar transforma intr-un nevrotic timid? Cu vocea stralucita a lui Wallace Shawn, dinozaurul Rex este impresionabil.

Heimlich ("A Bug's Life", "Aventuri la firul ierbii")

Ar fi fost suficient de amuzanta, daca era doar o omida verde mancacioasa, dar care vorbeste. Pe numele sau, Heimlich (secret) si avand un accent german, lacoma omida devine cel mai amuzant lucru din acest film.

Sulley ("Monsters, Inc."- "Compania Monstrilor" - si continuarea)

Buna la inima ziua si "infricosatoare" noaptea, aceasta creatura albastra paroasa (voce John Goodman) este un contrapunct eficient al freneticului sau prieten cu un singur ochi, Mike (Billy Crystal). Scenele in care Sulley apare alaturi de Boo, fetita pe care trebuie sa o ingrozeasca, reprezinta centrul emotional al filmului.

Dory ("Finding Nemo", "In cautarea lui Nemo")

Albert Brooks ii da o voce puternica lui Marlin, pestele clovn superprotector si temator, care face o calatorie disperata pentru a-si salva fiul rapit. Dar interpretarea inspirata a lui Ellen DeGeneres a personajului Dory - un peste femela "chirurg albastru", care sufera de pierderi de memorie pe termen scurt, este cea care da plusvaloare filmului.

Bruce ("Finding Nemo", "In cautarea lui Nemo")


Inspirat de porecla data de Steven Spielberg rechinului mecanic din "Jaws" ("Falci"), Bruce (voce Barry Humphries) este rechinul atipic, deosebit prin faptul ca este prieten cu toti pestii, motto-ul lui in viata fiind "Pestii ne sunt prieteni, nu hrana".

 



Edna Mode ("The Incredibles", "Incredibilii")

Jumatate germana, jumatate japoneza, talentata, cu scoala vietii si spirituala, creatoarea de moda Edna "E" Mode (voce regizorul Brad Bird) este 'psihanalistul filmului'. Ea creeaza costumele pentru super-eroi, dar nu are la suflet supermodelele, pe care le considera "figuri stupide cu buze umflate care se gandesc doar la ele insele".

Frozone ("The Incredibles", "Incredibilii")


Samuel L. Jackson a fost ales pentru a da voce lui Lucius Best, alias Frozone. El este prietenul principalului protagonist, Mr. Incredible (Bob), care iese noaptea din casa, deghizat in infractor, incercand sa combata pe ascuns crima si coruptia din oras.

Bucsa ("Cars" si continuarea)


Personajul - un stangaci remorcher ruginit cu zambet natang - este un fel de cliseu banal. Dar el poate merge inapoi ca nimeni altul, iar Larry the Cable Guy, care ii imprumuta vocea, ii da viata lui Bucsa si ii asigura succesul.

Remy ("Ratatouille")


Comediantul Patton Oswalt il interpreteaza cu sinceritate pe acest soarece francez idealist, cu o improbabila inclinatie spre gatit gourmet (si cu capacitatea de a intelege limba engleza). Remy are blana albastra-verzuie si nas roz, dar dragalasenia lui este secundara talentului in bucatarie, pe care il expune cu pasiune si nu cu aroganta atat de comuna pentru marii bucatari. Oricat de ridicola poate fi, povestea lui este o sursa de inspiratie pentru orice neadaptat care trebuie sa depaseasca obstacole pentru a-si realiza visurile.

Wall-E ("Wall-E")


Robotul Wall-E (acronim pentru Waste Allocation Load Lifter: Earth class) are poate cei mai prietenosi ochi dintre toate personajele Pixar, dar are parte de una dintre cele mai rele privelisti: gunoiul pe un Pamant ruinat, lasat in urma oameni. Cand apare un robot de sex feminin, Wall-E devine iremediabil indragostit. Personajul sau abia vorbeste, dar transmite multe, datorita conceptiei stralucite a Pixar si efectelor sonore ale editorului de sunet premiat cu Oscar, Ben Burtt.

 

Carl Fredericksen ("Up", "Deasupra tuturor")


Un batran capricios si melancolic, Carl este genul de personaj pe care numai Pixar putea incerca sa-l creeze in aceste zile. Vocea lui Ed Asner ii confera diversitate protagonistului, dar scena care cucereste este secventa in care isi ia zborul cu tot cu casa sa, sustinut in aer de o multime de baloane multicolore, pornind intr-o calatorie la care a visat toata viata.

Dug ("Up", "Deasupra tuturor")

Dug, un golden retriever care isi poate exprima gandurile cu voce tare, loial stapanului sau, exploratorul Charles Muntz, se dovedeste deosebit de curajos salvand viata altor protagonisti din film. Prima replica a personajului este 'Numele meu este Dug. Abia te-am cunoscut, dar deja te iubesc'.

Bing Bong ("Inside Out", "Intors pe dos")

Bing Bong este un elefant roz, prietenul imaginar al lui Riley, o fata de 11 de ani a carei viata interioara este dezvaluita in film. Abandonat, singur si disperat sa ia din nou legatura cu Riley, Big Bong (voce Richard Kind) se sacrifica pentru a le ajuta pe Bucurie si Tristete - doua de emotii ale fetei - sa gaseasca drumul spre casa.

 

Sursa: Agerpres
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies