marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Povestea reala a lui Edward Snowden, spusa de regizorul Oliver Stone, are premiera pe 16 septembrie. Cineastul s-a dus la Moscova de mai multe ori

Are 3 Oscaruri si inca 4 nominalizari, dar chiar si pentru un cineast de talia lui Oliver Stone, n-a fost deloc simplu sa-l convinga pe Edward Snowden sa faca un film despre viata lui.
Povestea reala a lui Edward Snowden, spusa de regizorul Oliver Stone, are premiera pe 16 septembrie. Cineastul s-a dus la Moscova de mai multe ori

Cel care a dezvaluit amploarea spionajului electronic facut de Agentia americana pentru securitate nationala, NSA, s-a refugiat la Moscova.


De 3 luni si 3 vizite in capitala rusa a avut nevoie Oliver Stone ca sa obtina acceptul faimosului informator.


Din 2004  si pana in vara lui 2013, Edward Snowden - fost analist si specialist la NSA - a descarcat mii de documente secrete din baza de date a Agentiei de securitate nationala din Statele Unite.


Dezvaluirile pe care le-a facut pentru ziarul The Guardian au fost senzationale, dar si e-mailurile, precum si activitatea pe Internet a milioane de americani.


Guvernul american vrea sa fie judecat ca tradator si i-a revocat pasaportul. Dar Snowden s-a refugiat in Rusia, potrivit Stirile ProTV



Anatoly Kucherena, avocatul lui rus a, scris o carte despre noul sau client. Apoi a luat legatura cu un producator american, sa vada daca regizorul Oliver Stone ar vrea sa transpuna cartea intr-un film.


Oliver Stone: "Mi-a spus ceva de genul "Intr-un caz ca acesta, oricum s-ar fi facut un film. Era inevitabil. Dar, slava Domnului, ca nu e doar un film de televiziune, unul prost. Sunt bucuros ca Oliver Stone e regizorul, pentru ca el gandeste cu mintea lui, nu poti sa-i spui ce trebuie sa faca".


Cineastul care a semnat filme de referinta ca Platoon, JFK sau Wall Street a dus multa munca de lamurire cu Snowden.



Oliver Stone: "Era ingrijorat de presiunea pe care studiourile de film o pun asupra regizorilor... Regizori sunt un fel de ... (face un gest, n.red.). A durat trei luni. Si am fost de doua ori la Moscova..."

De fapt, de trei ori. Ultima data chiar luna aceasta - ca sa-l filmeze pe Edward Snowden in persoana, pentru marele final al peliculei.


Si interpretul rolului principal, actorul JOSEPH GORDON LEVITT, a stat de vorba cu faimosul informator: "A trebuit sa merg la Moscova si sa petrec ceva timp cu el. Mi-a fost de folos, pentru ca am putut astfel sa-i aflu opiniile. Sunt lucruri pe care nu le poti afla despre cineva daca nu stai fata in fata cu acea persoana".


Filmul Snowden are premiera mondiala pe 16 septembrie. La noi ajunge pe 11 noiembrie 2016.



Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies