marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Povestea unui astronaut pierdut pe Planeta Marte, noul film al lui Matt Damon. Provocarile prin care a trecut pe platourile productiei regizate de Ridley Scott

Matt Damon se pregateste sa-si lanseze cel mai nou film, o aventura spatiala bazata pe un roman aparut in 2011 si foarte popular printre amatorii genului.

Povestea unui astronaut pierdut pe Planeta Marte, noul film al lui Matt Damon. Provocarile prin care a trecut pe platourile productiei regizate de Ridley Scott


Pelicula e regizata de Ridley Scott, care a mai semnat, printre altele, "Alien" si "Gladiatorul". Filmul va avea premiera in septembrie, la Festivalul de la Toronto, iar pe marile ecrane de la noi va ajunge in octombrie.


"Martianul", bazat pe un roman de Andy Weir, are actiunea intr-un viitor in care NASA are deja tehnologia necesara ca sa trimita misiuni umane pe Marte. Insa una dintre ele e pe cale sa se transforme intr-un dezastru inainte de a ajunge pe planeta rosie.

Un astronaut se pierde de restul echipajului in timpul unei furtuni si reuseste sa ajunga pe Marte, insa toti il cred mort. Trebuie sa contacteze NASA, insa echipa de salvare ar ajunge la el abia in patru ani. Intre timp trebuie sa supravietuiasca.

Ca sa construiasca un personaj credibil, Damon a fost nevoit sa invete pe de rost o multime de termeni stiintifici. Si nu numai. Matt Damon, actor: "Am invatat sa cultiv cartofi. Trebuiau sa fie adevarati, asa ca i-am cultivat noi".

Jessica Chastain joaca rolul unei astronaute care face parte din echipajul lui Watney. Pentru ea, problema cea mai mare in timpul filmarilor a fost recuzita.

 

Jessica Chastain, actrita: ''Am purtat costume spatiale foarte grele. As fi fost fericita sa nu purtam niste costume atat de grele, fiindca nu eram in imponderabilitate".

 

Regizorul Ridley Scott a angajat o intreaga echipa de consultanti pentru ca filmul sa fie cat mai corect din punct de vedere stiintific. Iar actorii au intalnit astronauti adevarati si au fost invitati la laboratorul NASA din Pasadena ca sa se documenteze.
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies