marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Pozitia copilului are premiera in Romania: cand poti vedea filmul romanesc premiat cu Ursul de Aur la Berlin in acest an

"Pozitia copilului", de Calin Netzer, primul lungmetraj romanesc premiat cu Ursul de Aur la Festivalul International de Film de la Berlin, va avea premiera de gala la Teatrul National Bucuresti, luni, la ora 19.30, informeaza Parada Film.

Pozitia copilului are premiera in Romania: cand poti vedea filmul romanesc premiat cu Ursul de Aur la Berlin in acest an

 

Filmul poate fi vazut de spectatorii din Romania incepand din 8 martie. In prima saptamana, filmul va rula in 35 de cinematografe din peste 20 de orase: Bucuresti, Cluj, Arad, Timisoara, Constanta, Craiova, Oradea, Bacau, Brasov, Braila, Ploiesti, Pitesti, Targu Mures, Targu-Jiu, Tulcea, Ramnicu Valcea, Satu Mare, Calarasi, Slobozia, Slatina, Vaslui si Bistrita.


 Premiera de gala a filmului va avea loc pe 4 martie, de la ora 19.30, la Teatrul National din Bucuresti. Pe covorul rosu sunt asteptati actorii si membrii echipei "Pozitia copilului", personalitati din media, cultura, politica si societatea civila, sustinatori ai filmului in campania "Sustine Romania la Berlinala" - Ivan Patzaichin, Cristian Topescu, Laura Badea, Alina Dumitru.

O proiectie speciala, deschisa publicului, va fi organizata si la Cinema City din AFI Cotroceni miercuri, 6 martie, de la ora 20.00. Spectatorii vor avea ocazia sa-i cunoasca la inceputul proiectiei pe protagonistii filmului distins cu unul dintre cele mai importante premii din cinematografia mondiala - regizorul Calin Peter Netzer, producatoarea Ada Solomon, actorii Bogdan Dumitrache, Luminita Gheorghiu, Adrian Titieni, Ilinca Goia, Natasa Raab, Florin Zamfirescu.

 

 


Si spectatorii din alte orase vor avea ocazia sa-i intalneasca pe actorii si membrii echipei filmului premiat cu Ursul de Aur. In weekendul de lansare, acestia se vor intalni cu publicul din Ploiesti, Cluj, Brasov, Targu-Mures, Constanta si Craiova si vor raspunde intrebarilor spectatorilor, la finalul proiectiilor.



"Pozitia copilului"
isi continua, in paralel, cariera internationala. Dupa Ursul de Aur obtinut la Berlin, filmul este una dintre cele mai ravnite achizitii in randul distribuitorilor din lumea intreaga. Pelicula, ale carei vanzari internationale sunt gestionate de compania germana Beta Cinema, va fi proiectata in Franta, Germania, Austria, Elvetia, Grecia, Serbia, Muntenegru, Australia, Noua Zealanda, Taiwan. Totodata, Beta Cinema este in ultima faza a negocierilor pentru distributia in Statele Unite si Marea Britanie.

 

 

 

Sursa: Mediafax

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies