marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premiere la cinema: Anthony Hopkins s-a transformat in Hitchcock intr-un film pe care nu trebuie sa-l ratezi

Premierele saptamanii la cinema:

1. Hitchcock
2. I Give It A Year / Primul an de casnicie
3. Parker
4. Mama
5. Killing Time

Premiere la cinema: Anthony Hopkins s-a transformat in Hitchcock intr-un film pe care nu trebuie sa-l ratezi

articole relationate

 

www.procinema.ro iti spune ce nu trebuie sa ratezi in urmatoarele saptamani in cinematografe. CLICK aici pentru programul complet de la toate cinematografele din tara

 


Din 1 martie la cinema:

 

 


I Give It A Year / Primul an de casnicie
Regie:Dan Mazer
Distributie: Rose Byrne, Anna Faris, Simon Baker
Data:1 martie

 

Va reusi casnicia dintre Rose Byrne si Rafe Spall sa reziste mai mult de un an? I Give It A Year este o comedie romantica promitatoare despre doi tineri foarte diferiti care se intalnesc la o petrecere si, in ciuda tuturor diferentelor dintre ei, se indragostesc. Ceva vreme mai tarziu, nunta e la doi pasi, dar toti cei din jur par sa creada ca mariajul lor nu va rezista nici macar un an. Cum reactionezi cand anturajul crede ca ai casnicia pe butuci?
 



Parker

Regie: Taylor Hackford
Distributie: Jason Statham, Jennifer Lopez, Michael Chiklis
Data:1 martie


Disclaimer: acesta este un film strict pentru fanii lui Jason Statham sau pentru cei care vor sa vada posteriorul lui Jennifer Lopez. In Parker, Palm Beach devine decorul unui furt de bijuterii in valoare de 50 de milioane de $. Tradat de partenerii sai in crima Parker (Jason Statham), un geniul criminal care chiar crede in onoarea hotilor, porneste sa se razbune. Parker  ii vaneaza pe fostii sai colegi (Michael Chiklis, Wendell Parker, Micah A. Hauptman si Clifton Collins Jr.) pana in Palm Beach unde acestia planuiesc o lovitura eleborata. Parker pozeaza intr-un miliardar texan si se cupleaza cu un agent imobiliar Leslie (Lopez) pentru a-si duce la capat misiunea. Ea stie bine orasul, e frumoasa, desteapta si ambitioasa. Impreuna, ei concep un plan sa fure de la fosta echipa a lui Parker si sa scape fara urma.

 



Hitchcock

Regie: Sacha Gervasi
Distributie: Anthony Hopkins, Helen Mirren, Scarlett Johansso
Data:1 martie

 

Hitchcock este o drama biografica despre cum a realizat maestrul suspansului filmul Psycho - poate capodopera carierei sale. Era 1960 cand marele regizor, devenit celebru pentru originalitate si, mai ales, pentru suspansul provocat de ingeniozitatea sa, propunea cinematografiei proiectul filmului Psycho, dar s-a lovit de reticenta studiourilor care nu au vrut sa-l finanteze si de ostilitatea mai multor persoane din industria filmului, amenintandu-l chiar ca Psycho nu va vedea niciodata lumina cinematografului. Ambitionat, acesta si-a pus la bataie toata averea si a facut multe sacrificii, convins fiind ca eforturile sale vor fi rasplatite. Toate aceste probleme le veti descoperi in thrilerul "Hitchcock", care spune povestea din spatele horror-ului, Psycho devenit un clasic al cinematografiei mondiale.
 


Mama

Regie: Andrés Muschietti
Distributie: Jessica Chastain, Nikolaj Coster-Waldau, Megan Charpentier
Data: 1 martie

 

Anuntat de producatori ca cel mai infricosator film al anului 2013, Mama (produs de Guillermo del Toro) este un thriller horror supranatural ce spune povestea a doua fetite care au disparut fara urma chiar in ziua in care mama lor a fost ucisa. Cand acestea sunt in cele din urma gasite cativa ani mai tarziu si primesc sansa la o noua viata, salvatorii lor descopera ingroziti ca inca fetele sunt urmarite de cineva care le viziteaza tarziu in fiecare noapte.Din ziua in care tatal fetitelor le-a ucis mama, surorile Victoria si Lilly fost cautate fara oprire de unchiul Lucas (Nikolaj Coster-Waldau) si prietena sa Annabel (Jessica Chastain). In mod incredibil, surorile sunt gasite in viata dupa 5 ani, traind intr-o cabana darapanata. Povestea demna de un film de groaza incepe cand cei doi salvatori isi pun intrebarea daca nu cumva cele doua fetite au venit in casa lor cu oaspeti nepoftiti, adusi din trecutul negru al copilariei lor.

 

 


Killing Time

Regie: Florin Piersic Jr.
Distributie: Florin Piersic Jr., Cristian Gutau, Olimpia Melinte
Data:1 martie


Killing Time, cel de-al treilea lungmetraj scris si regizat de Florin Piersic Jr., va avea premiera pe marile ecrane romanesti pe 1 martie, informeaza distribuitorii, Transilvania Film. Doi asasini platiti isi asteapta viitoarea victima intr-un apartament gol. Orele se scurg. Tensiunea creste. Glumitele nevinovate se transforma in impunsaturi ironice. Insultele devin amenintari. Va curge sange.


 

Ce alte filme mai poti vedea la cinema in aceasta perioada

 

Flight / Zborul
Regie: Robert Zemeckis
Distributie: Denzel Washington, Nadine Velazquez,  Don Cheadle
Data: 22 februarie

Denzel Washington nu trebuie ratat mai ales intr-un rol pentru care a fost nominalizat la Oscar.  In acest thriller mustind de actiune, Denzel Washington, este Whip Whitaker, un pilot de avioane experimentat care reuseste sa aterizeze fortat avionul, evitand o catasterofa care ar fi curmat mult mai multe vieti. Whip e considerat un erou, dar, pe masura ce ies la iveala informatii, se ivesc mai multe intrebari decat raspunsuri si principala intrebare e a cui a fost, de fapt, vina pentru ceea ce s-a intamplat in acel avion?

 


Side Effects /  Efecte adverse
Regie: Steven Soderbergh
Distributie: Rooney Mara, Channing Tatum, Jude Law
Data: 22 februarie

Protagonista filmului este fata cu tatuajul cu dragon, Rooney Mara, ce intra in pielea lui Emily, o femeie cu probleme psihice care devine dependenta de un medicament cu efecte secundare periculoase pentru a face fata recentei eliberari din inchisoare a sotului ei (Channing Tatum). Efectele acestuia se vor dovedi insa a fi neprevazute.
 


 

 

 Zero Dark Thirty/Misiunea 00:30 AM
Regie: Kathyn Bigelow
Distriutie: Jessica Chastain, Joel Edgerton, Mark Strong
Data: 22 februarie
 

Regizat de Kathryn Bigelow, castigatoarea a Oscarului in 2010 cu The Hurt Locker, revine cu un film tulburator despre una dintre cele mai grele misiuni secrete din istoria Americii. Zero Dark Thirty urmareste misiunea de capturarea a celui mai periculos terorist din lume Osama Bin Laden, desfasurata timp de 10 ani, pana la uciderea acestuia de catre trupele SEALS.

 

 

A Good Day to Die Hard/ Si mai greu de ucis
Regie: John Moore
Distributie: Bruce Willis, Jai Courtney,  Mary Elizabeth Winstead
Data: 15 februarie

La 57 de ani, Bruce Willis este si mai greu de ucis. De aceasta data, John McClane (Bruce Willis) se confrunta cu cea mai mare provocare de pana acum, una cu ramificatii in toata lumea, caci fiul sau biologic instrainat Jack Gennero (Jai Courtney) este prins in itele unei complicate povesti in care este implicat si un mafiot rus.Tatal si fiul fac din acest punct tot posibilul pentru a-si proteja unul altuia vietile si de a elimina pericolul care paste asupra democratiei. McClane porneste iar intr-o misiune de salvare desfasurata in stilul sau caracteristic din care nu vor lipsi focurile de arme, bombele si adrenalina. Actiunea filmului se muta din SUA in Rusia. Personajele negative vor fi jucate de Cole Hauser si frumoasa rusoaica Yuliya Snigir.
 


 

Beautiful Creatures / Cronicile Casterilor: A 16-a luna
Regie: Richard LaGravenese
Distributie: Alice Englert, Viola Davis, Emma Thompson
Data:15 februarie

Puteri magice, peisaje fantastice si o poveste de dragoste intre doi adolescenti in sala de clasa - pe scurt noul "Twilight" asa cum a fost denumit filmul Beautiful Creatures. Povestea il urmareste pe Ethan Wate (Alden Ehrenreich), un elev de liceu popular, care detesta faptul ca locuieste in oraselul Gatlin din Carolina de Sud fiindca aici nu se intampla niciodata vreun eveniment iesit din comun. Visurile baiatului sunt bantuite de imaginea unei fete frumoase pe care Ethan nu a intalnit-o niciodata. Atunci cand Lena Duchaness (Alice Englert), o fata de 16 ani care aspira la o viata normala fiindca este victima unui blestem ce ii loveste familia de mai multe generatii, ajunge in oras, Ethan se trezeste implicat in aventuri spectaculoase si periculoase.In vreme ce Lena se straduieste sa mascheze faptul ca ea insasi este inzestrata cu puteri supranaturale, Ethan dezgroapa secrete intunecate despre familiile amandurora, depre istoria lor si despre orasul lor, dorind sa inteleaga motivul pentru care se simte atat de atras de aceasta fata si sa explice strania conexiune dintre ei.


 

Promised Land / Taramul Fagaduintei
Regie: Gus Van Sant
Distributie: Matt Damon, Frances McDormand, John Krasinski
Data: 15 februarie

Apa otravita si toxica, cutremure de pamant, panzele freatice si rauri contaminate, pamanturi otravite, aer ucigas. Nu, nu este cadrul unui film futuristic apocaliptic. Promised Land, cel mai recent film cu Matt Damon si John Krasinski ataca o problema de mediu extrem de controversata legata de exploatarea gazelor de sist prin mult discutata metoda a fractionarii hidraulice impotriva careia lupta organizatii ecologice din toata lumea, cerand interzicerea ei. Promised Land urmareste povestea lui Steve Butler (Matt Damon), un reprezentant al unei companii de exploatare a gazului. Steve e trimis la McKinley, un orasel de provincie, impreuna cu colega sa Sue Thomason (laureata cu Oscar Frances McDormand). In ultimii ani orasul a fost lovit puternic de recesiunea economica, asa ca cei doi sunt convinsi ca localnicii vor ceda imediat propunerii lor de a le ceda drepturile de a fora pe pamanturile lor, privindu-i ca pe niste salvatori. Insa ceea ce parea la inceput o misiune de rutina de rezolvat intr-o vizita extrem de scurta se complica pe plan profesional din cauza apelului lui Frank Yates (Hal Holbrook, laureat cu Oscar), un respectat profesor din oras, care isi cheama concetatenii la o mai atenta considerare a ofertei celor doi corporatisti, dar si pe plan personal, dupa ce Steve face cunostinta cu Alice (Rosemarie DeWitt). Cand in peisaj isi face aparitia si Dustin Noble (John Krasinski), un ecologist versat, lucrurile se incing si miza creste periculos, atat cea personala, cat si cea profesionala.

 


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies