marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premierele lunii aprilie: 13 filme pe care nu trebuie sa le ratezi la cinema

Luna aprilie anunta debutul sezonului de blockbustere din acest an. Fanii filmelor SF se pot bucura de Oblivion, cu Tom Cruise, dar si de unul dintre cele mai asteptate filme cu super eroi, Iron Man 3. Pentru cei care vor sa vada filme premiate la marile festivalurile, se pot delecta cu drama The Hunt sau cu proaspat nominalizatul la Oscar Beasts of Southern Wild, care o are in distributie pe cea mai tanara actrita nominalizata vreodata la Oscar pentru rol principal  - Quvenzhané Wallis.

Premierele lunii aprilie: 13 filme pe care nu trebuie sa le ratezi la cinema

Spring Breakers/ Vacanta de primavara
Regie: Harmony Korine
Distributie: James Franco, Selena Gomez, Vanessa Hudgens
Data: 5 aprilie

 

Comedia-drama Spring Breakers a lui Harmony Korine cu James Franco, Selena Gomez si Vanessa Hudgens spune povestea a patru adolescente care beau, se drogheaza si jefuiesc o banca pentru a face rost de bani de vacanta. Cele patru sunt eliberate pe cautiune de un dealer de droguri si arme, Alien (James Franco), care doreste in schimbul generozitatii sale cateva favoruri... deloc cuminti.

 

Olympus Has Fallen / Cod Rosu la Casa Alba
Regie: Antoine Fuqua
Distributie: Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman
Data: 5 aprilie
 

Gerard Butler il salveaza pe cel mai puternic om din lume, presedintele Statelor Unite ale Americii in Olympus Has Fallen. Mike Banning (Gerard Butler) este un agent special, care incearca sa traiasca o viata normala dupa ce a suferit o tragedie cumplita. Insa, toate acestea se schimba atunci cand niste teroristi se infiltreaza in Casa Alba si il tin osatic pe Presedinte, interpretat de Aaron Eckhart. Prins si el in Casa Alba, Banning este singurul om care-l poate salva pe presedinte si devine omul cheie in operatiunea de salvare a celor de la securitate, divizie condusa de Morgan Freeman.

 


Oblivion. Planeta Uitata

Regie: Joseph Kosinski
Distributie: Tom Cruise, Morgan Freeman, Andrea Riseborough
Data: 12 aprilie

 

Regizorul Joseph Krasinski, care a realizat TRON: Legacy, impreuna cu producatorul filmului  Rise of the Planet of the Apes prezinta Oblivion: Planeta uitata. Intr-un viitor indepartat, in care Pamantul a evoluat dincolo de orice recunoastere, confruntarea unui om cu trecutul il va duce intr-o calatorie pana la finalul careia va trebui sa lupte ca sa salveze omenirea. Jack Harper (Cruise) este unul din ultimii reparatori de drone stationati pe Pamant. Parte a unei masive operatiuni de extractie de resurse vitale, dupa decenii de razboi cu extrem de preiculosii Scavi, misiunea lui Jack se apropie acum de final.

 


 


Beasts of The Southern Wild / Taramul visurilor
Regie: Benh Zeitlin
Distributie: Quvenzhané Wallis, Dwight Henry, Levy Easterly
Data: 12 aprilie

 

Unul dintre cele mai frumoase filme care a fost  in cursa pentru Oscar in acest an ajunge in cinematografele din Romania in aceasta luna. Hushpuppy e o fetita de sase ani, care traieste cu tatal ei, Wink, intr-o comunitate din sudul deltei de la capatul lumii. Tatal ei o iubeste, dar e sever cu ea, asa ca Hushpuppy nu e o fetita vulnerabila, ci una care se poate descurca singura. Atunci când Wink se imbolnaveste de o maladie misterioasa, toata natura o ia razna - temperaturile cresc, ghetarii se topesc, iar o armata de creaturi preistorice denumite aurochi se dezlantuie. Pe masura ce aurochii se apropie si nivelul apei din delta creste, iar tatal ei e tot mai slabit, Hushpuppy isi da seama ca trebuie sa plece singura pentru a-si gasi mama.

 

 


Admission/ Admis pe pile
Regie: Paul Weitz
Distributie: Tina Fey, Paul Rudd, Nat Wolff
Data: 12 aprilie

 

In fiecare primavara, elevii din ultimul an de liceu asteapta cu nerabdare scrisorile de acceptare din partea colegiilor care le vor pune in valoare potentialul. La Universitatea de la Princeton, ofiterul responsabil cu admiterea este Portia Nathan (Tina Fey), cerber care evalueaza sever mii de cereri de admitere. An dupa an, Portia si-a trait viata ca dupa manual, lucrand mult, chiar si din casa pe care o imparte cu profesorul Mark (Michael Sheen). Cand Clarence, seful de la admiteri, isi anunta apropiata retragere la pensie, candidatele cu cele mai multe sanse sa-i ia locul sunt Portia si rivala sa, Corinne (Gloria Reuben). Dar Portia nu se pierde cu firea si isi vede mai departe de slujba ei, caci imediat dupa anuntul sefului lor, ea trebuie sa plece iar cautarea de potentiali candidati.

 



21 and Over
/ Marea matoleala
Regie: Jon Lucas, Scott Moore
Distributie:  Miles Teller, Justin Chon, Jonathan Keltz
Data: 12 aprilie

 

Jeff Chang este un student eminent care nu a iesit niciodata din cuvantul parintilor. In ziua in care implineste 21 de ani, Jeff primeste o vizita surpriza de la vechii lui prieteni, Casey (Skylar Astin) si Miller (Miles Teller), care vor sa-l scoata in oras la o bere. Desi a doua zi de dimineata urmeaza sa se prezinte la un interviu important pentru admiterea la Facultatea de Medicina, Jeff cedeaza insistentelor si iese cu amicii lui in oras. Insa o seara linistita se transforma intr-un haos total, cu peripetii nebunesti si desfrau fara limite, care ii vor oferi lui Jeff amintiri unice ale majoratului sau.



The Call
Regie: Brad Anderson
Distributie: Halle Berry, Evie Thompson, Abigail Breslin
Data: 19 aprilie


In "The Call", Halle Berry intra in pielea unei operatoare de la serviciul de urgenta 911, care primeste un apel telefonic disperat de la o adolescenta (Abigail Breslin) rapita de un criminal in serie si inghesuita in portbagajul unui automobil, facând toate eforturile ca fata sa nu se transforme in urmatoarea victima a psihopatului care a terorizat-o si pe ea in trecut.

 

 


Mamaia
Regie:  Jesús del Cerro
Distributie: Valentin Teodosiu, Adrian Vancica, Madalina Anea
Data: 19 aprilie

 

Scenariul lui Collin Blair, dupa o idee a lui Bogdan Mirica, spune povestea batranei Matilda (Stela Popescu), nevoita sa tina piept unui afacerist feroce, un rechin imobiliar, care incearca sa puna mana pe mansarda ei. Tanase (Valentin Teodosiu), un individ fara scurpule si constiinta, si-a construit intreaga avere inseland persoanele in varsta si luandu-le apoi casele. Impreuna cu cei doi fii ai sai, Tanase recurge la cele mai josnice metode de evacuare, totusi simpatica doamna nu numai ca e foarte hotarata, dar e si foarte creativa in felul in care isi apara proprietatea. De partea ei se afla o tanara plina de surprize (Madalina Anea), vechi prieteni, multi colegi si o doza foarte mare de noroc.

 


Scary Movie 5
Regie:  Malcolm D. Lee
Distributie: Simon Rex, Ashley Tisdale, Charlie Sheen
Data: 19 aprilie

 

Al cincilea film din seria de parodii ii are in distributie pe Charlie Sheen, Lindsay Lohan si Ashley Tisdale. Filmul parodiaza "The Hills have Eyes" si "Snakes on a Plane". Dupa dezastrele care i-au urmarit, Cindy si prietenii sai trebuie sa mai rezolve inca un caz in Casa Groazei pentru a ajuta fata care a devenit diabolica, iar aceasta sa ii ajute sa aduca inapoi umbrele prietenilor morti din timpul liceului si pana acum: Rew, Buffy, Greg, Bobby, Kate, Tabitha, Annie, Geroge si Henry Hale. In lumea lui Chucky, care s-a dovedit a fi proprietarul lui Doofy Gilmore,acesta incepe sa omoare. Va reusi oare Cindy sa rezolve acest caz, sa sigileze Casa groazei pana la rasarit pentru a putea absolvi Facultatea?


 

 

The Hunt
Regie: Thomas Vinterberg
Distributie: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Annika Wedderkopp
Data: 19 aprilie

 

Actiunea din The Hunt are loc intr-un mic orasel,  chiar inainte de Craciun. Lucas, un barbat de 40 de ani care tocmai a iesit dintr-un divort urat, incearca sa isi refaca viata. Are o iubita noua, o slujba noua si e pe cale sa indrepte relatie dintr el si fiul sau adolescente, Marcus. Insa o simpla minciuna nevinovata ii da viata peste cap si acesta ajunge sa se lupta pentru demnitate, dupa ce este acuzat ca a molestat un copil, in timp ce intreg oraselul este cuprins de isterie. Pentru acest rol, actorul danez Mad Mikelssen a fost premiat pentru cel mai bun actor la Festivalul de FIlm de la Cannes in 2012.

 



Dead Man Down
Regie:  Niels Arden Oplev
Distributie:  Colin Farrell, Noomi Rapace, Dominic Cooper
Data: 19 aprilie

 

Dead Man Down in regia lui Niels Arden Oplev ii are in centru pe Victor (Colin Farrell), un asasin profesionist si mana dreapta a unui mafiot din New York, si pe Beatrice (Naomi Rapace), femeia care il seduce in speranta ca o va ajuta in misiunea ei de razbunare. Atractia dintre ei este foarte puternica si duce la executarea unui plan de actiune extrem de violent.

 

 

The Incredible Burt Wonderstone
Regie: Don Scardino
Distributie: Olivia Wilde, Jim Carrey, Steve Carell
Data: 19 aprilie

 

Burt Wonderstone este povestea iluzionistului cu acelasi nume din Las Vegas, care decide sa se asocieze cu fostul lui partener, un alt magician iscusit, Anton Lovecraft (Steve Buscemi) atunci cand in peisaj apare Steve Haines (Jim Carrey), un iluzionist de strada, gata sa ii fure gloria.



 

Iron Man 3
Regie: Shane Black
Distributie: Robert Downey Jr., Sir Ben Kingsley, Gwyneth Paltrow |
Data: 26 aprilie

 

Iron Man 3, ce va avea premiera pe 3 mai 2013, aduce un nou capitol in aventurile lui Tony Stark. Cand Tony Stark (Robert Downey Jr.) isi gaseste lumea distrusa de unul dintre dusmanii sai, acesta porneste intr-o aventura pentru a se razbuna.Aceasta calatorie ii va testa curajul la fiecare pas. Incoltit din toate directiile, Stark este obligat sa supravietuiasca de unul singur si sa se bazeze pe inventivitatea si instinctele sale pentru a-i proteja pe cei dragi. In drumul sau, Stark descopera raspunsul la intrebarea care il bantuie in secret de multa vreme: omul face costumul sau costumul il face pe om.

 

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies