marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premiile BAFTA 2015. "Boyhood", premiat pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor, Eddie Redmayne, cel mai bun actor. Vezi lista completa

Premiile BAFTA 2015, cele mai prestigioase distinctii din cinematografia britanica, au fost decernate duminica, 8 februarie, "Boyhood/ 12 ani de copilarie" castigand premiile pentru cel mai bun film, cel mai bun regizor si cea mai buna actrita in rol principal, in timp ce "Grand Budapest Hotel" a primit cele mai multe distinctii ale serii, inclusiv cea pentru scenariu original.

Premiile BAFTA 2015. Boyhood , premiat pentru cel mai bun film si cel mai bun regizor, Eddie Redmayne, cel mai bun actor. Vezi lista completa

 

Drama "Boyhood/12 ani de copilarie" a castigat premiile BAFTA 2015 la categoriile cel mai bun film, cel mai bun regizor (Richard Linklater) si cea mai buna actrita in rol secundar (Patricia Arquette), in timp ce comedia "The Grand Budapest Hotel" a castigat cinci distinctii, dar a pierdut la principalele categorii.

 

 

 

Filmul "The Theory of Everything", o biografie a fizicianului Stephen Hawking, a obtinut trei premii, inclusiv la categoria cel mai bun actor in rol principal (Eddie Redmayne), in cadrul celei de-a 68-a editii a galei de decernare a celor mai importante premii din cinematografia britanica, gazduite de actorul Stephen Fry la Royal Opera House din Londra.

 

 

Pelicula "Jocul codurilor: The Imitation Game/ The Imitation Game" nu a obtinut niciun premiu, desi a fost nominalizata la noua categorii.

 

Richard Linklater a castigat premiul pentru cel mai bun regizor, pentru realizarea filmului "12 ani de copilarie/ Boyhood", filmat de-a lungul a 12 ani cu aceeasi distributie. Patricia Arquette, care a obtinut premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar pentru interpretarea unei mame singure in acelasi film, a spus ca Linklater "a transformat o poveste obisnuita intr-una extraordinara".

 

Actorul Eddie Redmayne a castigat premiul la categoria cel mai bun actor in rol principal, pentru interpretarea lui Stephen Hawking in "The Theory of Everything", celebrul fizician paralizat din cauza unei boli neurodegenerative. Pelicula a castigat si distinctia cel mai bun film britanic.

 

 

 

Redmayne a declarat ca Hawking si familia sa au sustinut indeaproape productia filmului. Fizicianul a asistat la ceremonia de premiere si a primit ovatii in momentul in care a prezentat premiul pentru cele mai bune efecte speciale filmului "Interstellar: Calatorind prin univers/ Interstellar".

 

Premiul pentru cea mai buna actrita in rol principal a revenit lui Julianne Moore, pentru interpretarea unei profesoare de lingvistica suferind de Alzheimer in filmul "Still Alice".

 

"The Grand Budapest Hotel", povestea unui administrator legendar al unui hotel si a tanarului sau protejat, a castigat premiile pentru scenariu original, costume, regie artistica, machiaj si coafuri si muzica originala.

 

J.K. Simmons a castigat premiul pentru cel mai bun actor in rol secundar, pentru interpretarea unui profesor de jazz dominator in pelicula "Whiplash". Filmul, realizat de regizorul american Damien Chazelle in doar 19 zile, a mai castigat la categoriile cel mai bun montaj si cel mai bun sunet.

 

Premiul pentru cea mai buna imagine a revenit mexicanului Emmanuel Lubezki pentru performanta sa in cadrul filmului "Omul Pasare sau Virtutea nesperata a ignorantei/ Birdman", pelicula satirica despre lumea divertismentului esuand in a obtine insa premiile importante ale galei BAFTA 2015.

 

Gazda ceremoniei de premiere, Stephen Fry, a glumit despre casatoria sa recenta cu Elliott Spencer, una dintre cele mai mediatizate nunti intre persoane de acelasi sex de cand acestea au fost aprobate de Marea Britanie, in 2014. Totodata, Stephen Fry a oferit un tribut regretatului actor si regizor britanic Richard Attenborough.

 

Actorul Jack O'Connell, in varsta de 24 de ani, a castigat premiul "Rising Star", singura distinctie acordata pe baza voturilor publicului, pentru un actor aflat la inceputul carierei.

 

"Citizenfour", povestea fostul agent de securitate american Edward Snowden, regizata de Laura Poitras, a castigat premiul pentru cel mai bun documentar.

 

Filmul "Marea aventura Lego/ The Lego Movie" a castigat trofeul la categoria cel mai bun film de animatie, iar pelicula poloneza "Ida" a castigat premiul pentru cel mai bun film strain.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies