marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Premiile Emmy 2015. Cine sunt marii favoriti in aceasta seara, la "Oscarurile televiziunii americane"?

O epopee fantastico-medievala, un director de agentie de publicitate seducator si un cuplu machiavelic ravnesc la cel mai inalt trofeu al televiziunii americane, cu prilejul celei de-a 67-a Gale a Emmy Awards care va avea loc duminica 20 septembrie, relateaza vineri AFP.

Premiile Emmy 2015. Cine sunt marii favoriti in aceasta seara, la Oscarurile televiziunii americane ?

"Toata lumea vorbeste de epoca de aur a televiziunii, de aceea asistam la o concurenta atat de acerba", pentru statueta acordata celui mai bun serial dramatic, constata Debra Birnbaum, sef de rubrica la revista de specialitate Variety.

In ultimii doi ani a fost serialul 'Breaking Bad', despre un fost profesor de chimie transformat in traficant de droguri, cel care a primit acest trofeu atat de ravnit, insa de la terminarea sa in vara anului trecut, 'Game of Thrones', nominalizat pentru a cincea oara porneste ca favorit.

Serialul plin de scene de sex si de violenta, difuzat de HBO, despre clanuri rivale care se infrunta intr-un univers imaginar a primit 24 de nominalizari la premiile Emmy. Iar actorii Peter Dinklage si Emilia Clarke sunt deja in cursa pentru premiile acordate rolurilor secundare.

'Game of Thrones'
nu este insa foarte sigur de victorie avand in vedere ca in cursa se afla rivalele 'Better Call Saul', inspirat dintr-un personaj din 'Breaking Bad', 'Homeland', despre aventurile agentului CIA Carrie Mathison, 'House of Cards', care prezinta un cuplu politic lipsit de scrupule si mai ales 'Mad Men'. "Este ultima lor sansa de a castiga, iar 'Mad Men' porneste ca favorit", este de parere Birnbaum.

'Mad Men'
a castigat de patru ori trofeul pentru cel mai bun serial dramatic insa protagonistul principal nu a primit statueta pentru cel mai bun actor. "Este anul lui Jon Hamm. A fost deja nominalizat de sapte ori si este favoritul sentimental al serii', spune Debra Birnbaum despre actorul care il interpreteaza pe legendarul Don Draper.

Ceremonia de duminica ar putea marca o alta premiera, avand in vedere ca niciodata o afro-americana nu a castigat trofeul pentru cea mai buna actrita intr-un serial dramatic. Doua actrite pornesc ca favorite: Viola Davis pentru 'How to get away with murder, si Taraji P. Henson pentru 'Empire'.

La categoria cel mai bun serial de comedie concureaza 'Modern Family', difuzat de ABC, si care a castigat deja de cinci ori premiul, un record care nu a mai fost atins decat de 'Frasier' (1994-98).

Daca va obtine din nou trofeul va marca un nou record. Are insa ca rivale 'Transparent', difuzat de Amazon, despre un tata "transgender", cu un mare succes de audienta si care a adus in atentie o problema de actualitate in societatea americana. 'Transparent' ar putea de asemenea marca istoria, devenind primul serial difuzat pe Internet si distins cu un premiu Emmy.

Totusi, expertii in pariuri de la Goldderby.com mizeaza pe 'Veep', un serial despre o vicepresedinta care devine apoi presedinta a SUA, in care Julia Louis-Dreyfus joaca cu mult umor rolul principal. ''Veep' a fost un mare succes pentru HBO si, avand in vedere ca ne aflam in perioada electorala, toata lumea discuta politica", este de parere Birnbaum.

Gala de duminica va fi prezentata de comicul Andy Samberg ('Brooklyn Ninety-Nine'), maestrul de ceremonii care va fi inconjurat de o pleiada de actori ca Jamie Lee Curtis, Rob Lowe si Liev Schreiber. Ceremonia va fi transmisa in direct de postul Fox, de la sala Microsoft Theater din Los Angeles.


Sursa: Agerpres.ro
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies