Cele mai stralucitoare momente de la gala Globurilor de Aur: ce vedete au facut senzatie pe covorul rosu
6992
1
16 ianuarie 2012 03:32
Marti, pe 24 ianuarie, de la ora 15.00, ora Romaniei, pe www.procinema.ro ai LIVE VIDEO nominalizarile celei de-a 84-a editii a Premiilor Oscar.
Marti, la Samuel Goldwyn Theater in Beverly Hills sute de ziaristi din toata lumea vor fi prezenti la anuntarea nominalizarilor pentru cea de-a 84-a editie a Premiilor Oscar. Nominalizarile vor fi dezvaluite de actrita Jennifer Lawrence si de presedintele Academiei Americane de Film - Tom Sherak.
Cea de-a 84-a gala de decernare a premiilor Oscar va avea loc in data de 26 februarie la Teatrul Kodak din Hollywood. Festivitatea va fi difuzata in direct pe tot teritoriul Statelor Unite de catre postul de televiziune ABC si va fi prezentata pentru a noua oara de actorul american Billy Crystal care l-a inlocuit pe Eddie Murphy dupa un scandal monstru declansat toamna trecuta cand producatorul de atunci al galei, regizorul Brett Ratner, a demisionat acuzat de pronuntarea unor comentarii homofobe.
Presedintele Academiei Americane de Film, Tom Sherak, a anuntat o serie de schimbari in cadrul categoriilor de la decernarea premiilor din 2012. Categoria "Cel mai bun film" va avea intre cinci si zece nominalizari si nu un numar fix ca inainte. In plus, categoria "Cel mai bun film de animatie" a devenit una permanenta si nu va mai disparea din seria categoriilor de la Oscar daca nu sunt suficiente filme nominalizate.
La categoria filmul cu cele mai bune efecte speciale, nominalizarile au fost anuntate oficial de la inceputul lunii ianurie. Vezi aici lista
Ce pelicule sunt in cursa pentru o nominalizare la categoria cel mai bun film al anului:
1. The Artist - Castigator al Globului de Aur pentru cel mai bun film musical sau comedie
Regie: Michel Hazanavicius
Distributie: Jean Dujardin, Bérénice Bejo, John Goodman
Buget: 20 de milioane de $
Incasari: 15 de milioane de $
Filmul pentru care francezul Jean Dujardin a luat premiul pentru cel mai bun actor la Cannes in acest an a fost una dintre marile revelatii ale anului. Filmul spune povestea lui George Valentin, un mega star din perioada cinemaului mut a carui cariera apune odata cu aparitia sonorului, totul in vreme ce femeia de care e indragostit devine un super star, paradoxal tocmai datorita noii tehnologii.Regizorul francez de 44 de ani, Michel Hazanavicius a reusit sa aduca un omagiu incredibil, fermecator si extrem de inteligent Epocii de Aur a filmului mut a fost reactia presei franceze dupa premiera filmului. Filmul a carui scenariu poarta tot semnatura lui Hazanavicius este turnat in alb-negru iar muzica apare doar in 2 scene.Filmul este de o eleganta rara si nu vom fi surprinsi daca va fi premiat cu un Oscar.
2. The Descendants - Castigator al Globului de Aur pentru cel mai bun film drama
Regie: Alexander Payne
Distributie: George Clooney, Shailene Woodley, Amara Miller
Buget: 20 de milioane de $
Incasari: 43 de milioane de $
Filmul regizat de Alexander Payne i-a extaziat pe critici. George Clooney (favorit si pentru categoria de cel mai bun actor) joaca rolul unui tata care se vede nevoit sa aiba grija de cele doua fete ale sale atunci cand sotia sa sufera un accident. Regizorul revine dupa o pauza de 7 ani cu o poveste emotionanta numita de multi cel mai bun film al anului si in care George Clooney ofera o interpretarea senzationala.
3. The Help
Regie: Tate Taylor
Distributie:Emma Stone, Viola Davis, Octavia Spencer
Buget: 25 de milioane de $
Incasari: 203 milioane de $
Pelicula cu o distributie formata aproape in intregime din femei si regizata de Tate Taylor este adaptarea bestsellerului scris de Kathryn Stockett despre viata servitoarelor de culoare din Jackson in anii '60 care le curatau locuintele albilor si aveau grija de copii insa erau tratate ca niste fiinte inferioare. Intriga filmului - Skeeter (Emma Stone) o tanara de familie buna care s-a intors de la facultate vrea sa scrie o carte despre servitoarele negrese si experientele lor. Pelicula care se bucura de interpretari fantastice din partea castului feminin a fost una din marile senzatii ale verii reusind sa fie lider de box office saptamani la rand in SUA.
4. Hugo
Regie:Martin Scorsese
Distributie: Asa Butterfield, Chloë Grace Moretz, Christopher Lee
Buget: 150 de milioane de $
Incasari: 64 de milioane de $
Numit de critici filmul care arata viitorul filmelor 3D, Hugo este noua experienta fantastica oferita de Martin Scorsese. Filmul se bazeaza pe cartea lui Brian Selznick "The Invention of Hugo Cabret" si are in centru povestea unui pusti in Parisul anilor 1930 care traieste intr-o gara. Filmul nu esta doar o poveste minunata pentru copii ci si o lectie de istorie cinematografica si o scrisoare de dragoste perioadei de inceput a cinema-ului totul invelit intr-un peisaj 3D inovativ. Imaginea, povestea, personaje puternice, interesante si modul in care tehnologia 3D le imbina pe toate demonstreaza inca o data pasiunea fara margini a lui Martin Scorsese pentru film si dedicarea sa cu care incearca sa aduca intotdeauna ceva nou si mai bun in cinematografia mondiala.
Regie:Woody Allen
Distributie: Owen Wilson, Rachel McAdams, Kathy Bates
Buget: 17 milioane de $
Incasari: 145 de milioane de $
Woody Allen revine la stilul sau deosebit care l-a facut celebru si a oferit o noua bijuterie cinematografica. Midnight in Paris a fost numit de critici un film fermecator, un omagiu adus artei si vietii insasi. Pe langa fascinantul Paris, spectatorii se vor indragosti de personajele carismatice, pe care nu le poti uita mult timp dupa ce vezi filmul.
6. Moneyball
Regie: Bennett Miller
Distributie: Brad Pitt, Robin Wright, Jonah Hill
Buget: 50 de milioane de $
Incasari: 104 milioane de $
Moneyball a starnit valva inca de la primul zvon ca Brad Pitt va juca in rolul principal. Brad Pitt, Philip Seymour Hoffman si Jonah Hill fac parte din distributia filmului care infatiseaza povestea lui Billy Beane, managerul echipei de baseball Oakland Athelitcs care a transformat fata managementul din sport in SUA. Regizat de Bennett Miller, filmul ofera poveste inteligenta si emotionanta inspirata de cartea lui Michael Lewis.
7. The Girl with the Dragon Tattoo
Regie: David Fincher
Distributie: Daniel Craig, Rooney Mara, Christopher Plummer
Buget: 90 de milioane de $
Incasari: 139 milioane de $
The Girl With The Dragon Tattoo este un remake dupa productia suedeza din 2009, inspirat din romanul cu acelasi titlu. Trilogia Millennium a autorului Stieg Larsson este considerata cel mai surprinzator fenomen al culturii pop al deceniului. Cartile s-au vandut in peste 50 de milioane de copii in toata lumea in ciuda povestii intunecate si plina de violenta si duritate.
Prima carte din trilogie a fost ecranizata pentru prima data in 2009 de regizorul danez Niels Arden Oplev si i-a avut in rolurile principale pe Michael Nyqvist, Noomi Rapace si Ewa Fröling. Desi au fost extrem de apreciate, cei de la Hollywood nu au putut sta departe de ele.
Regie: Steven Spielberg
Distributie: Jeremy Irvine, Emily Watson, David Thewlis
Buget: 66 de milioane de $
Incasari: 64 de milioane de $
Steven Spielberg revine in inimele fanilor sai cu o drama emotionanta desfasurata in Europa Primului Razboi Mondial. Dupa ce a citit romanul scris de Michael Morpurgo, impresionat pana la lacrimi, celebrul regizor american a decis sa ecranizeze povestea lui Albert (Jeremy Irvine), un tanar soldat care leaga o prietenie stransa cu calul sau Joey, dupa care se duce in razboi pentru a-l salva. Criticii au fost atat de impresionati incat au scris ca trebuie sa fii de piatra ca sa nu plangi la acest film, iar coloana sonora semnata de John Williams este tulburatoare. War Horse ajunge in Romania pe 10 februarie.
9. Tinker, Tailor, Soldier, Spy
Regie: Tomas Alfredson
Distributie: Gary Oldman, Colin Firth, Tom Hardy
Buget: 21 de milioane de $
Incasari: 45 de milioane de $
Fanii maestrului romanelor cu spioni, John le Carre, asteptau de ani buni o ecranizare dupa una din cele mai iubite carti ale sale. Tinker, Tailor, Soldier, Spy aduce o gramada de actori senzationali cu Gary Oldman in frunte: Tom Hardy, castigatorul Oscarului in 2011 Colin Firth, Toby Jones si Mark Strong. Filmul spune povestea unei "vanatori" de spioni din timpul Razboiului Rece, iar regia ii apartine lui Tomas Alfredson (Let the Right One In). "Este un film atat de captivant la nivel vizual, scena dupa scena, incat raceala emotionala nu se observa decat la sfarsit, atunci cand ti se arata intrigile incurcate din scenariu ti se dezvaluie" au scris cei de la Hollywood Reporter.
10. The Tree of Life
Regie: Terrence Malick
Distributie: Sean Penn, Brad Pitt, Jessica Chastain
Buget: 32 de milioane de $
Incasari: 54 de milioane de $
Filmul lui Terrence Malick i-a impresionat deja pe critici si a luat Marele Premiu la Cannes in 2011. Desi multi l-au numit greu de digerat, drama existentiala cu Brad Pitt si Sean Penn ar putea castiga si ea nominalizari la Oscar. The Tree of Life este povestea unei familii din anii ’50 cu trei baieti Jack (11 ani), L.R. (9 ani) si Steve (6 ani), care incearca sa-si pregateasca copiii pentru viata.
In ciuda eforturilor mamei de a-si tine copiii feriti de griji si de ororile lumii, Jack (Sean Penn) care are o relatie tensionata cu autoritarul lui tata isi pierde inocenta. Acesta este obligat sa infrunte individualismul la care este fortat de un tata obsedat de reusita copiilor sai. Viata lui Jack se schimba pentru totdeauna dupa moartea fratelui sau L.R.
Aceasta este povestea primei nave de transport americane capturate de pirați în ultimele două secole.