marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Angelina Jolie dezvaluie lumii noul ei film: Unbroken poate da peste cap cursa pentru Oscaruri la cele mai importante categorii. Sa fie acesta noul 12 Years a Slave?

Angelina Jolie a dezvaluit, in sfarsit, marele ei film, in calitate de regizoare. Cateva publicatii mari din America au avut sansa sa vada Unbroken, drama de razboi despre Louis Zamperini, atletul capturat de japonezi in Al Doilea Razboi Mondial. care a devenit un supravietuitor si un erou.

Angelina Jolie dezvaluie lumii noul ei film: Unbroken poate da peste cap cursa pentru Oscaruri la cele mai importante categorii. Sa fie acesta noul 12 Years a Slave?

Unbroken a devenit atractia principala a acestui final de an pentru sezonul de premii. Filmul intra in cinematografele din SUA pe 25 decembrie, insa in SUA deja au inceput primele vizionari cu presa. Cei de la Hollywood Reporter noteaza ca, desi filmul a avut parte de un buzz mixt inainte, acum, Unbroken ar putea fi filmul care sa dea peste cap pronosticurile si cursa pentru Oscarurile din 2015.


Unbroken
este al doilea film  al Angelinei Jolie in calite de regizoare, dupa drama  In the Land of Blood and Honey, despre Razboiul din Bosnia, care n-a reusit sa impresioneze. Dar, cineasta de 39 de ani ar putea sa dea pe spate pe toata lumea cu Unbroken.


"Unbroken" relateaza povestea incredibila a lui Louis Zamperini, un atlet care a luptat in timpul Celui de-al Doilea Razboi Mondial si care a supravietuit prabusirii bombardierului sau in Oceanul Pacific, impreuna cu alti doi camarazi.  A fost capturat de japonezi si cu toate astea a supravietuit pana la 97 de ani, cand s-a stins din viata in acest an.  In film, Zamperini este jucat de Jack O'Connell, eroul in tinerete. Actorul se afla la primul sau rol important  si chiar l-a cunoscut pe olimpic, a petrecut mai multe zile la acesta in casa pentru a-i deprinde miscarile, modul in care vorbeste si a-i afla secretele. Povestea are la baza cartea scrisa de  Laura Hillenbrand, ce a devenit un real succes. Din 2010 si pana acum s-au vandut 3.5 milioane de copii, a fost best-seller si premiata de publicatii ca TIME sau Los Angeles Times.
 

 

 

Povestea lui Zamperini este,  intr-adevar, una de erou: el a suferit intr-un deceniu mai multe decat ar trai un om normal intr-o viata. Asa ca asteptarile pentru acest film au fost ridicate de la inceput, insa, in scurt timp, de cand s-a aflat ca se va ocupa Jolie de el, au aparut si cei neincrezatori in fortele ei regizorale de a face un film de Oscar. Insa, Jolie a fost destul de inteligenta incat sa se inconjoare si sa lucreze cu oameni de calibru din domeniu. Scenariul filmului le apartine celebrilor frati Ethan si Joel Coen, premiati cu Oscar si cu filme incredibile in palmares ca "No Country for Old Men", "True Grit", "The Big Lebowski", "Fargo".

 

Cei care l-au vazut in Los Angeles si New York l-au primit cu aplauze, conform Variety, insa recenziile sunt sub embargo pana saptamana viitoare. Presa noteaza ca filmul Angelinei Jolie ar putea intra cu succes pe lista nominalizatelor la cel mai bun film al anului, cea mai buna regie, cea mai buna imagine, cel mai bun actor - Jack O'Connell.

 

Desi romanul din care se inspira filmul este foarte lung, presa straina scrie ca dupa ce Jolie, Universal si editorii de imagine au lucrat intens si au remontat, filmul a iesit la o durata de 136 de minute, este coerent si fara multe omisiuni.

 

Insa, Hollywood Reporter face o paralela interesanta intre "Unbroken" si "12 Years a Slave", marele castigator de anul trecut la Oscar. Ca si "12 Years a Slave", "Unbroken" cotine momente de atrocitati si greu de suportat pentru unii membri ai Academiei Americane de Film. Anul trecut, o parte dintre ei au recunoscut ca le-a fost greu sa vada "12 Years a Slave" pentru ca sunt momente de brutalitate si violenta extreme. Iar filmul Angelinei Jolie nu este strain de astfel de momente, tinand cont subiectul. Cu toate astea, la final, anul trecut, membrii Academiei au votat pentru "12 Years a Slave", punctand impactul si importanta  sociala.

 

 


Cei de la Variety au tras concluzia ca "Unbroken" are toate elementele posibile pentru a fi o figura centrala in editia din 2015 a Premiilor Oscar: este o poveste adevarata, despre un erou real, expusa emotionant de o regizoare cu o carisma incredibila. Dar mai mult de atat, insusi Zamperini a spus, inainte sa moara, cat de mult i-a placut ce a facut Jolie si cum a transpus viata lui pe marile ecrane, iar asta ar putea fi cea mai importanta opinie si cronica a filmului.


Unbroken se va lansa pe 25 decembrie 2014 in SUA, iar in Romania ajunge abia pe 23 ianuarie 2015.

 

 


Galerie foto


Modifică setările cookies