marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Primul star care a castigat 1 milion de dolari pentru un film: cum a schimbat Elizabeth Taylor istoria Hollywood-ului!

Hollywood-ul isi ia adio de la unul din cele mai mari simboluri din cinematografia mondiala - Elizabeth Taylor!

Primul star care a castigat 1 milion de dolari pentru un film: cum a schimbat Elizabeth Taylor istoria Hollywood-ului!

Declarata una din cele mai frumoase femei din lume, Elizabeth Taylor a scris istorie la Hollywood devenind in 1963  primul star care a primit 1 milion de dolari pentru un film. Se intampla in "Cleopatra" una dintre cele mai costisitoare pelicule din acele vremuri. Acesta a fost filmul la care l-a cunoscut pe  Richard Burton - barbatul cu care s-a casatorit de doua ori.

Iubita de tabloide care au urmarit-o neincetat Elizabeth Taylor a trait tumultuos: a trecut prin iubiri si despartiri cu o viteza care a impresionat pe toata lumea , pentru ca la final sa se inchida in sine. A jucat in peste 60 de filme si TV showuri iar moartea ei marcheaza sfarsitul unei ere - Taylor era ultima din marile zeite ale cinematografiei mondiale.

Elizabeth Taylor era bolnava de foarte multi ani , iar in octombrie 2009 a fost supusa unei interventii chirurgicale pe cord. Actrita a fost diagnosticata cu insuficienta cardiaca congestiva in urma cu aproape sase ani, scrie Mediafax.

Elizabeth Taylor isi petrecea majoritatea timpului intr-un scaun cu rotile , dupa ce in ultimii 25 de ani a fost internata de mai mult de o suta de ori in spital, avand o interventie chirurgicala la sold si doua interventii foarte riscante la spate.

Totodata, ea a cazut de pe cal in timpul unor filmari, a suferit de pneumonie si cancer de piele, a fost supusa unei traheotomii, a fost dependenta de alcool si analgezice, a fost supusa mai multor interventii chirurgicale la plamani, creier, sold si inima. In 1997, actrita a suferit un atac cerebral in urma unei operatii de extirpare a unei tumori pe creier si a fost chiar in moarte clinica.

Viata ei tumultuoasa s-a aflat frecvent pe prima pagina a ziarelor de scandal, care au documentat evidentele fluctuatii de greutate pe parcursul anilor.


Cele mai citite

Anne Heche, în stare critică după un accident auto grav

Actrița cunoscută pentru rolurile din producţiile „Gracie's Choice" şi "Vanished" a fost spitalizată de urgență, după ce maşina pe care o conducea s-a izbit de o casă, care ulterior a luat foc.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies