marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Cele 12 filme preferate ale lui Quentin Tarantino: care sunt peliculele care l-au impresionat cel mai mult pe regizorul lui Django Unchained

Quentin Tarantino si-a refacut lista filmelor preferate si a ales noi titluri in topul sau. Regizorul lui Django Unchained ramane fidel unor pelicule celebre, insa exista si titluri noi care l-au cucerit pe cineast.

Cele 12 filme preferate ale lui Quentin Tarantino: care sunt peliculele care l-au impresionat cel mai mult pe regizorul lui Django Unchained

 

 

Celebrul Quentin Tarantino si-a exprimat in mod public lista filmelor sale preferate. Daca in urma cu ceva timp declara ca filmul sau preferat din toate timpurile este westernul lui Sergio Leone, The Good, The Bad and The Ugly, acum, Tarantino se declara total cucerit de Apocalypse Now, capodopera lui Francis For Coppola.


 

 

Quentin Jerome Tarantino (n. 27 martie 1963, Knoxville, Tennessee,Statele Unite ale Americii) este un regizor de film, scenarist, producator si actor american. Cele mai cunoscute creatii ale sale sunt Reservoir Dogs (1992), Pulp Fiction (1994), Jackie Brown (1994), Kill Bill Vol. 1(2003), Kill Bill Vol. 2 (2004), Death Proof (2007), Inglourious Basterds (Ticaosi fara glorie, 2009). Filmele realizate de Tarantino i-au adus acestuia premii la Oscar, Globul de Aur, BAFTA si Palme d'Or. In 2007, Total Film l-a clasat pe locul 12 in topul celor mai buni regizori din toate timpurile.
 

 

 

In urma cu ceva timp, cei de la revista Empire l-au intrebat pe Quentin Tarantino care sunt cele mai frumoase 11 filme in viziunea sa si prima sa mentiune a fost “The Good, The Bad and The Ugly”… dar se pare ca intre timp preferintele sale s-au schimbat. De curand, Quentin Tarantino a fost rugat din nou sa faca o lista a filmelor sale preferate si in mod surprinzator, “The Good, The Bad and The Ugly” a coborat pe locul 5, locul sau fiind luat de "Apocalypse Now," in ciuda faptului ca acest film nu era pe lista oferita de Empire Magazine.
 


Lista celor 12 filme preferate ale lui Quentin Tarantino

 

* Apocalypse Now (1979), regie: Francis Ford Coppola


Apocaypse Now este considerat capodopera filmelor de razboi, asa ca nu e de mirarea ca se afla si pe lista lui Tarantino. Regizorul a declarat ca acesta este filmul sau preferat din toate timpurile. In timpul Razboiului din Vietnam, capitanul Willard (Martin Sheen) primeste ordinul de a gasi si „lichida fara nici un fel de scrupule” pe un comandant al Fortelor Speciale, colonelul Kurtz (Marlon Brando) care a trecut de partea dusmanului. Calatoria lui Willard este, in aparenta, o poveste plina de aventuri, dar, la fel de evident, este o alegorie a dementei razboiului si a descoperirii de sine. In cele din urma, cand Brando isi face aparitia, filmul devine o interogatie filosofica asupra misterelor insolubile ale nebuniei si raului din oameni.



* The Bad News Bears (1976), regie: Michael Ritchie

 

The Bad News Bears este o comedie clasica cu Walter Matthaw si Tatum O'Neal. Povestea se invarte in jurul unei echipe obscure de baseball de copii, care incearca sa gaseasca succesul. Walter Matthau le va fi antrenor, iar filmul devine nu doar o poveste despre copii, ci si despre prietenie si loialitate. Filmul a fost o surpriza in box-office si a fost printre cele mai populare productii din 1976.

 

* Carrie (1976), regie:  Brian de Palma

 

Carrie a devenit un  film cult pentru fanii genului horror. Adaptarea lui Brian De Palma dupa romanul omonim al lui Stephen King a fost intens apreciata de catre critici. Carrier este povestea unei tinere cu puteri telekinetice, care este dominata de mama sa puritana. Profesoara Miss Collins este prima care ii explica fetei adevarurile despre viata, pentru ca acasa, mama, o credincioasa fanatica, crede ca tot ceea ce este legat de sex este un pacat. Putini stiu insa ca linistita si tacuta Carrie are puteri telekinetice. De aceea, cand la balul de la scoala, doi colegi pun la cale o gluma, Carrie se infurie si, inconstient, declanseaza un dezastru. Scena a devenit un simbol al genului horror in cinematografie.

 

* Dazed and Confused (1993), regie: Richard Linklater

 

Intr-un mic orasel din Texas, ultima zi de scoala este semnalul  inceperii anarhiei printre elevi. Vacanta debuteaza cu un mic razboi intre boboci si cei din ultimul an, care se va sfarsi la lasarea intunericului cu o petrecere... O petrecere la care sunt depasite toate limitele, cu mic cu mare, toti cei prezenti consuma droguri si alcool pe acordurile muzicale ale unor formatii ca Aerosmith, Black Sabbath, Kiss...

* The Good, The Bad and The Ugly (1966), regie: Sergio Leone

 


Filmul lui Sergio Leone este considerat printre cele mai bune westernuri din toate timpurile. Cel bun este Blondie, un pistolar ratacitor care il preda pe Tuco (uratul, un bandit mexican caruia nu-i pasa decat de propria persoana) serifilor, primind rascumpararea si apoi salvandu-l; cel rau este Angel Eyes, un tip sadic care nu rateaza niciodata. Plasat in timpul Razboiului Civil, filmul prezinta pe Angel Eyes, vanator de recompense, in cautarea unui anume Bill Carson. Tuco si Blondie il gasesc din intamplare si afla de la acesta, locul in care se gaseste comoara insa informatia este fragmentata, Tuco afland numele cimitirului ias Blondie afland numele inscris pe mormant. Luati prizonieri, sunt descoperiti de Angel Eyes, care afla de la Tuco, numele cimitirului insa nu si numele de pe mormant. Acum, pusi in situatia de a colabora, si neavand de gand sa imparta premiul, sunt nevoiti sa faca jocul lui Blondie, el fiind acum cel care stia pozitia exacta a comorii...


 

* The Great Escape (1963), regie: John Sturges


Marea evadare este unul dintre cele mai captivante filme de razboi facute la Hollywood. Este greu de spus ce a contribuit mai mult la longevitatea filmului in preferinta publicului: exceptionala poveste a ofiterilor aliati care au pus la punct timp de un an una din cele mai incredibile evadari dintr-un lagar de prizonieri din Germania sau distributia, care a adunat staruri a caror faima a ramas neclintita pana astazi.

* His Girl Friday (1939), regie: Howard Hawks


Hildy Johnson (Rosalind Russell), divortata de Walter Burns (Cary Grant) - editor al unui important ziar din Chicago, ii face o vizita la birou pentru a-l anunta ca este logodita si ca se va marita curand, adica ziua urmatoare, cu cel ales. Walter Burns nu vrea acest lucru in primul rand pentru ca inca o iubeste si, cel mai important, Hildy este unul dintre cei mai buni reporteri ai sai! Asa ca il someaza pe unul dintre oamenii sai, Bruce Baldwin, sa faca orice pentru a-l ajuta sa-i schimbe decizia Hildei...

 

* Jaws  (1975), regie: Steven Spielberg

"Adaptare stralucita dupa un best seller Falci  este un thriller captivant despre un rechin care terorizeaza o zona de coasta din Noua Anglie. El a costat doar 8,5 milioane de dolari si a obtinut 130 de milioane profit numai din inchirierile de casete video in America de Nord. Acest film a schimbat conceptia despre productia de filme. Epoca filmelor de buget mare a apus si a aparut o noua matematica prin care costurile au fost evaluate in functie de castigurile potentiale." - Ephraim Katz Film Encyclopedia, 1994.

 

* Pretty Maids All In A Row (1971), regie: Roger Vadim

La un liceu din California un profesor insurat antreneaza echipa de atletism. El incepe sa aiba relatii sexuale cu elevele sale si chiar omoara cateva dintre ele pentru ca aceastea sa nu inceapa sa vorbeasca. Ecranizare dupa romanul lui Francis Pollini.

 

* Rolling Thunder (1997), regie: John Flynn
O gasca de batausi ii ucid cu sadism pe sotia si copilul unui veteran al razboiului din Vietnam, care, impreuna cu un camarad de razboi si o femeie, pornesc pe urmele asasinilor si ii ucid.

* Sorcerer (1977), regie: William Friedkin

Filmul porneste de la urmatoarea premisa: pentu a contracara incendiul declansat la o rafinarie, patru indivizi “exilati” intr-un  sordid orasel sud-american sunt angajati pentru a transporta, folosindu-se de niste camioane, nitroglicerina necesara stingerii focului. Doza de dramatism este asigurata de faptul ca acestia sunt nevoiti sa strabata jungla amazoniana pe o distanta de peste 300kilometri, in conditii, asadar, total nefavorabile din start oricarui mijloc de transport. Mai mult, abaterea intr-o anumita masura a camioanelor de la planul drept al drumului este insotita de riscul extrem de relevant al exploziei nitroglicerinei transportate. In situatia reusitei misiunii, celor recrutati li se promite o suma de bani, suficienta pentru a parasi pentru totdeauna orasul in care, pentru moment, sunt blocati (cu sanse minime de a se elibera...). Pentru a lamuri si misterul titlului filmului, trebuie spus ca Sorcerer este numele pe care il primeste unul din camioane.

* Taxi Driver (1976), regie: Martin Scorsese


Soferul de taxi este studiul unui personaj alarmant de plauzibil, Travis Bickle, veteran al razboiului din Vietnam, care sufera de insomnie si isi petrece noptile la volanul unui taxi, strabatand strazile New York-ului. Ceea ce vedem din oras ni se arata prin parbrizul taxiului lui. Filmul este imaginea febrila, paranoida a pericolelor vietii contemporane.

 


Vechea lista cuprindea:


* The Good, the Bad and the Ugly
* Rio Bravo
* Blow Out
* Taxi Driver
* His Girl Friday
* Five Fingers Of Death/King Boxer
* Pandora's Box
* Carrie
* Unfaithfully Yours
* Five Graves To Cairo
* Jaws


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies