marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Raluca Aprodu și Emilian Oprea, în prim-plan la Gala Premiilor UNITER

Cel mai important eveniment al teatrului românesc va avea parte de o ediție aniversară, organizată la Palatul Culturii din Bistrița.

Raluca Aprodu și Emilian Oprea, în prim-plan la Gala Premiilor UNITER
Cel mai important eveniment al teatrului românesc va avea parte de o ediție aniversară, organizată la Palatul Culturii din Bistrița.
 
De la Cluj, unde tocmai s-a tras cortina peste Festivalul Internațional de Film Transilvania, polul cultural se mută la Bistrița, unde se va întinde covorul roșu pentru invitații galei UNITER.
 
A 30-a ediție a Galei va avea loc în 4 iulie, ora 21.00, la Palatul Culturii din Bistrița. Regia spectacolului este semnată de Radu Afrim, prezentatori fiind tinerii actori ai Teatrului Național București, Raluca Aprodu și Emilian Oprea - parteneri în „Trei surori“.
 
„Am decis ca în acest an sa facă ei asta nu doar pt ca sunt prietenii și colaboratorii mei ci mai ales pentru că sunt doi dintre actorii pe care Ion Caramitru i'a dorit în trupa Teatrului Național București“, a anunțat Radu Afrim într-o postare pe Facebook.

 

Raluca Aprodu a primit recent aprecieri generoase din partea publicului, dar și a colegilor de breaslă, după monologul din piesa „Fete și băieți“ a lui Dennis Kelly, pusă în scenă la Teatrul Act. Asta în timp ce pe Emilian Oprea îl putem vedea la Teatrul Maria Filotti în „American Buffalo“, de David Mamet.

 
În cadrul galei UNITER, printre artiștii cei care vor urca pe scenă pentru a înmâna premiile ediției, se numără: Mariana Mihuț, Rodica Mandache, Marcel Iureș, Pavel Bartoș, Ioana Bugarin, Nicu Mihoc, Ada Milea sau Mirela Oprișor.
 
„O gală aniversară e cea mai potrivită oportunitate de a analiza prezentul acestei bresle și mai ales de a trage cu ochiul înspre viitor. De aceea mi-am permis să focusez ediția 30 pe portrete de tineri artiști, unii încă studenți la teatru, oameni care ard ACUM, oameni care trebuie văzuți ACUM“, spune Radu Afrim despre conceptul spectacolului din acest an.
 
Ediția aniversară vine și cu o mare absență – cea a actorului Ion Caramitru, inițiatorul și amfitrionul Galei pentru 29 de ediții, care va primi, post-mortem, Premiul de excelență.

 
Pe baza propunerilor primite din partea teatrelor şi a propunerilor membrilor Senatului UNITER, vor fi acordate premii pentru întreaga activitate actriței Dana Dogaru, scenografei Adriana Grand, regizoarei Adriana Belgrader (in memoriam) și actorului Virgil Ogășanu.
 
Printre laureații de anul acesta se va afla și Răzvan Mazilu, distins cu premiul pentru dezvoltarea spectacolului de muzical în România.
 
FOTO: Facebook, pagina oficială

Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies