marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Razboiul stelelor” aduce “Forta” la Pro Cinema

Seria “Razboiul stelelor”, un fenomen care a revolutionat cinematografia in general si genul fantastic in particular, vine la Pro Cinema, din 3 martie, in fiecare luni la “Filmul de 10”. Cele mai iubite personaje de film, Han Solo, Luke Skywalker, Yoda si Darth Vader, se desfasoara in “Forta” in “Star Wars - O noua speranta” (3 martie), “Imperiul contraataca” (10 martie) si “Intoarcerea lui Jedi” (17 martie), seria initiala fiind cea care deschide calatoria promisa de Pro Cinema in lumea Science Fiction-ului.

Razboiul stelelor” aduce “Forta” la Pro Cinema
Seria este imediat urmata de a doua trilogie “Razboiul Stelelor”, unde Anakin, Amidala si Obi Wan lupta, folosind sabiile laser, pentru mentinerea Republicii Galactice. Secretele din spatele Lordului Negru, Darth Vader, se dezvaluie rand pe rand in “Star Wars – Amenintarea fantomei” (24 martie), “Razboiul clonelor” (31 martie) si “Razbunarea lui Sith” (7 aprilie). In paralel, Pro Cinema prezinta trei documentare care ii te duc in spatele camerelor de luat vederi: “Razboiul stelelor -In spatele legendei”, “Razboiul stelelor – Povestea magiei” si “Totul despre “Razboiul stelelor” cu George Lucas”.

Pentru generatii de tineri, Star Wars a definit experienta cinematografica. Acum mai bine de 30 de ani, George Lucas folosea cele mai bune camere si tehnologii ale vremii, dar mai ales multa imaginatie, pentru a crea un produs unic, la care genul SF inca se raporteaza: seria “Razboiul stelelor”. Cu un total de 22 de nominalizari la Oscar, dintre care 11 premii castigate, si sume record la box-office (4,3 miliarde de dolari), “Razboiul stelelor” este una din marcile inregistrate cele mai de succes din toate timpurile. Frenezia “Razboiul stelelor” nu s-a limitat numai la cele sase filme, pe aceasta tema fiind scrise carti, realizate documentare, benzi desenate, parodii si seriale de telviziune, iar materialele promotionale sunt din cele mai diverse, de la jucarii sI costumele personajelor, la farfurii, bandaje sau chiar ingrasamant pentru plante.

Cand George Lucas a realizat prima parte a ceea ce avea sa devina fenomenul “Razboiul stelelor”, producatorii erau reticenti , bugetele limitate, iar cinematografele refuzau sa primeasca filmul. Producatorii au ajuns chiar sa-I ameninte pe patronii de cinematografe ca nu vor primi alte filme, daca nu ruleaza si “Razboiul stelelor”. Pentru filme, George Lucas a avut ca inspiratie romanul “Dune”, dar in special un film japonez din anii ’50 al lui Akira Kurosawa. Chiar si casca lui Darth Vader a fost inspirata de unul din personajele lui Kurosawa din “Cei sapte samurai”.

Desi in cazul “Razboiului stelelor” actorii se confunda cu personajele, iar efectele speciale pot distrage atentia de la distributie, ambele serii au avut la bord actori renumitI si premiati. Mike Hammil, Harrison Ford, si Carrie Fisher dau viata personajelor din seria initiala, iar cea de-a doua trilogie ii are in rolurile principale pe Natalie Portman, Jake Lloyd, Liam Neeson si Ewan McGregor. Initial, personajul Han Solo din prima serie trebuia sa fie un ingrozitor monstru verde, dar, spre binele cinefililor, George Lucas s-a razgandit si i-a dat rolul lui Harrison Ford, dupa ce James Caan, Al Pacino si Burt Reynolds au refuzat rolul.

La inceputul anilor ’80 tehnica nu-i oferea lui George Lucas aceeasi libertate ca in cea de-a doua serie, dar el s-a folosit de tot ce i-a stat la indemana pentru a fi cat mai aproape de perfectiune. Pentru multe din scenele trilogiei si-a pus la bataie imaginatia, ingeniozitatea si norocul si i-a reusit. Cu cea mai dedicata minutiozitate, pentru “Razboiul stelelor” s-au realizat sute de costume dificile, ‘n special pentru diversele specii de extraterestri si monstri, iar fiecare scena si-a cerut partea ei de sacrificii. Inginerii de sunet au inregistrat mii de sunete pentru a crea efectele sonore dorite, de la sunete animale pentru vocea lui Chewbacca, la inregistrarea respiratiei printr-un tub de oxigen din dotarea scafandrilor, ca rasuflarea grea a lui Darth Vader sa ramana in istorie.

La a doua trilogie, George Lucas a reusit din nou sa revolutionize cinematografia. George Lucas chiar a lansat o provocare intr-un interviu, spunand ca in “Amenintarea fantomei” sunt doua scene in care imaginile filmate pe pelicula sunt combinate cu cele digitale si ca e curios daca cineva isi va da seama care sunt acestea. Cu toate inovatiile anilor 2000, echipa lui George Lucas nu a uitat de provocarile aduse de realizarea efectelor speciale in anii ’80 si au folosit si in noua serie cateva metode clasice. Cascadele de pe planeta Naboo sunt de fapt relizate din sare, iar realizarea secventei le-a adus aminte tehnicienilor de vremea in care aceasta practica era singura solutie.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies