marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Real Steel: un Rocky in varianta cu roboti

Hugh Jackman vine din acest weekend pe marile ecrane din Romania cu film de box hi-tech Real Steel  in care robotii sunt cei care se lupta in ring pentru amuzamentul oamenilor.  Actorul australian joaca rolul unui fost luptator, care, dupa ce si-a pierdut sansa de a deveni campion, ii antreneaza pe roboti.

Real Steel: un Rocky in varianta cu roboti

Dupa ce a fost lansata seria Transformers, putini au crezut ca pot  fi creati roboti si mai avansati si mai bine realizati. Insa regizorul Shawn Levy a reusit sa faca un film  cu roboti care sa se ridice la nivelul celor din Transformers.


In Real Steel , Hugh Jackman este Charlie Kenton, un fost luptator care a pierdut sansa de a deveni campion cand boxul intre oameni este interzis, asa ca el va deveni antrenorul robotilor care se vor lupta in ring. Dar aroganta si incrancenarea cu care incearca sa mascheze esecul, nu il fac decat sa piarda de fiecare data.


Falit, dar dornic sa demonstreze ca mai poate fi campion, de aceasta data prin intermediul masinariilor de o tona, Charlie nu viseaza decat la o lupta care sa ii aduca titlul mult ravnit. Intre timp, el este nevoit sa se confrunte cu o alta problema: dupa ce moare fosta sa sotie, el este nevoit sa il ia in custodie pe fiul sau Max (Dakota Goyo), despre care nu mai stie nimic inca de la nastere, nefiind interesat de cresterea lui.


Pentru ca habar n-are nimic despre Max si nici nu este foarte interesat de ideea de a creste un copil, Charlie accepta sa ii ofere custodia baiatului matusii sale, care ii ofera acestuia 100.000 de dolari, cu o singura conditie: baiatul trebuie sa stea la el timp de doua luni, pana ce aceasta se intoarce din Europa.

Real Steel nu este doar un film despre box si despre roboti, ci si despre cum evolueaza o relatie rece dintre un tata si fiu, care nu stiu nimic unul despre celalalt, dar sunt nevoiti sa convietuiasca. Este interesant de urmarit dinamica dintre cei doi si modul in care evolueaza relatia lor, pentru ca amandoi vor trece prin experiente placute impreuna.


In esenta, Real Steel este o confruntare in stil Rocky  combinat cu Transformers in care un boxer de mana a doua antreneaza un masinarie inferioara Atom pentru a se lupta cu cel mai avansat de robot creat vreodata - Zeus. Dar in acelasi timp este si o poveste emotionanta despre relatia tata-fiu care vor incepe impreuna o calatorie in care la final ii asteapta succesul.

 

Robotii din film sunt cu adevarat impresionanti, atat prin statura, cat si prin miscarile lor. Pentru ca acestia sunt coordonati de oameni, realizatorii filmului au fost foarte atenti ca miscarile si gesturile lor sa fie foarte bine realizate.


Real Steel a fost un film extrem de asteptat de catre toata lumea si reuseste sa aduca pe langa efecte speciale uluitoare, personaje incantatoare, a caror poveste este foarte bine expusa de catre scenaristi. Hugh Jackman este la fel de carismatic ca intotdeauna, in rolul fostului luptator de box. Faptul ca pentru acest rol s-a antrenat cu Sugar Ray Leonard se vede, actorul executand miscarile de box ca un adevarat profesionist. Dar cel care il eclipseaza este pustiul Dakota Goyo, care are o prestatie senzationala. Nici prezentele feminine nu sunt de neglijat, Evangeline Lilly, Olga Fonda si Hope Davis fiind actritele care aduc caldura intr-un peisaj robotizat.

Real Steel  este un film antrenant, dar emotionant in acelasi timp, care ofera adrenalina, actiune si o poveste sensibila, asa ca atat publicul feminin cat si cel masculin vor avea cu ce sa rezoneze. Si pentru a va bucura in totalitatea de scenele de lupta fabuloase dintre roboti, merita vazut la cinematograf, altfel filmul isi pierde jumatate din farmec.

 

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies