marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Record absolut. Rolul care i-a adus lui Meryl Streep al 8-lea Glob de Aur din cariera. Povestea din spatele The Iron Lady

La 62 de ani, legendara actrita Meryl Streep stabileste noi recorduri.Cea mai nominalizata actrita din istorie la premiile Oscar a luat al optelea Glob de Aur din cariera.

Record absolut. Rolul care i-a adus lui Meryl Streep al 8-lea Glob de Aur din cariera. Povestea din spatele The Iron Lady

In 2011, Meryl Streep  a intrat in pielea unui personaj pe care nu foarte multe femei ar fi avut curaj sa il interpreteze: Margaret Thatcher, Doamna de Fier a Marii Britanii. Doar o actrita de statura lui Streep putea sa capteze esenta lui Thatcher - asa a fost laudata actrita nascuta in New Jersey. La 62 de ani, Streep ramane una dintre cele mai fascinante actrite si o femeie impresionanta, a carei cariera pare sa nu se mai opreasca.

Premiata cu Glob de Aur in 2012 pentru cea mai buna actrita in rol principal, Streep a marturisit  in gluma pe scena: "Multumesc Angliei pentru ca m-a lasat sa-i calc in picioare istoria!"

Meryl Streep a iesit la rampa in 2011 cu un rol controversat in care o portretizeaza pe Margaret Thatcher ca pe o femeie singura si senila spre sfarsitul vietii. Istoria filmului este povestita sub forma unor flashback-uri ale lui "Maggie", prezentata ca o batrana care sufera de dementa senila, o boala dezvaluita in presa de fiica ei Carol, in 2008.


Filmul urmareste povestea Baronesei Thatcher de la anii in care a fost nevoita sa se lupte cu barierele sociale si de gen pentru a ajunge prim ministru pana la decaderea politica in 1990. Din distributie mai fac parte, Jim Broadbent  in rolul lui Denis Thatcher si Richard E Grant  si Anthony Head. Filmul are un buget de 13 milioane de dolari.



Pelicula regizata de Phyllida Lloyd a fost pusa la zid de critici pentru scenariul si abordarea dezamagitoare. Filmul a atras critici severe pentru maniera in care o descrie pe "Doamna de fier", afectata de aceasta maladie."Inteleg motivul", a spus Meryl Streep. "Suntem ingroziti de bolile mintale. Insa, daca Margaret Thatcher ar fi avut o problema pulmonara si daca eu tuseam in acest film, nimeni n-ar fi zis nimic. Asa e natura oamenilor, acesta este adevarul. Nu e nimic rau sa spui adevarul", s-a aparat Meryl Streep.


Actrita americanca a dezvaluit ca in urma cu 40 de ani credea isi va pune capat carierei, dupa ce a  i s-a oferit un rol de vrajitoare in trei filme diferite. "I-am spus spus sotului meu ca aici se termina tot" a povestit ea pentru Vogue.

Meryl Streep a marturisit ca s-a simtit ingrozitor pentru ca se gandea ca asta este imaginea pe care femeile de varsta ei o au si ca intr-un fel sunt percepute ca fiind grotesti. Dar, judecand dupa ultimii ani si rolurile din The Hours, The Devil Wears Prada, Mamma Mia si Julie&Julia, intens apreciate de critici, e clar ca actrita a stiut cum sa iti revitalizeze cariera si imaginea la timp pentru a continua seria de aparitii stralucite pe marile ecrane.



 

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies