marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Richard Gere, un mogul al carui imperiu se prabuseste. Cum arata actorul la 63 de ani intr-un thriller exceptional - Arbitrage

La 63 de ani, Richard Gere arata fantastic si revine in forta in atentia cinefililor cu un thriller care a fost primit cu mult entuziasm de critici - "Arbitrage". 

Richard Gere, un mogul al carui imperiu se prabuseste. Cum arata actorul la 63 de ani intr-un thriller exceptional - Arbitrage


Cu o nevasta ca Susan Sarandon si cu o amanta ca Laetitia Casta, Richard Gere nu avea cum sa nu furnizeze un thriller exceptional despre un mogul fortat sa-si vanda imperiul, dar care face o greseala ce-l obliga sa apeleze la o persoana la care nu s-ar fi asteptat nimeni.


Regizorul si scenaristul filmului Nicholas Jarecki a reusit sa adune 3 nume cu greutate de la Hollywood: Richard Gere, Susan Sarandon si Tim Roth. Desi in locul lui Gere trebuia sa apara Al Pacino, actorul da din nou lovitura cu un rol solicitant care ii scoate la iveala calitatile impecabile de actor castigator al Globului de Aur, cel putin asta este parerea criticilor.


Richard Gere il interpreteaza pe Robert Miller managerul unui fond de investitii din New York care pare sa fie portretul perfect al unui mogul american. Insa in spatele aparentelor inselatoare se ascunde o situatia dramatica. Miller incearca sa-si vanda afacerea inainte sa fie dezvaluita o frauda de proportii pe care a comis-o atunci cand a bagat mana pana la cot in banii clientilor. Barbatul se zbate sa-si ascunda duplicitatea fata de nevasta sa Ellen (Susan Sarandon) pe care o insala cu un dealer de obiecte de arta Julie Cote (Laetitia Casta) si fata de fiica sa Brooke (Brit Marling) care nu stie ca mostenirea sa e gata sa se duca de rapa.

Intr-o noapte Robert Miller atipeste la volan si scapa automobilul de sub control, amanta lui pierzandu-si viata in accidentul care nu mai poate fi evitat. Ca sa musamalizeze cazul, Miller apeleaza la ajutorul unei vechi cunostinte, Jimmy Grant (Nate Parker), sa-l ia cu masina de la locul accidentului inainte de sosirea politistilor. Fie ca este arestat si judecat pentru moartea amantei, fie ca este demascat pentru frauda, Robert Miller risca sa-si distruga reputatia si sa isi piarda averea si libertatea. Iar faptul ca ambitiosul detectiv Michael Bryer (Tim Roth) investigheaza cazul mortii suspecte a Juliei si se apropie pas cu pas de aflarea adevarului nu are cum sa fie in avantajul lui Miller.


"Baietii cu probleme sunt intotdeauna cei mai usor de jucat"  crede actorul. "Este un film despre un mogul care isi creeaza un univers propriu in care are propriul lui cod moral si a carui lume se prabuseste" a povestit Richard Gere.  Prabusirea imperiului sau financiar marcheaza inceputul coborarii intr-un infern psihologic. La final, familia sa se dezbina sub presiunea fraudei si a coruptiei.


Actorul si-a dorit ca personajul sau sa semene cu celebrul Bernie Madoff:  "Bernie Madoff nu este interesant pentru ca este un sociopat, ci pentru ca a facut compromisuri si alegeri imorale, la fel ca fiecare dintre noi. Il intelegi mai bine daca vezi ceva din tine in el."
 


"Oamenii cred ca poti sa-ti compartimentezi moralitatea. Poti sa adopti diferite fatete, una la munca, alta acasa si alta in relatiile cu cei din jur... insa asta nu functioneaza. Ceea ce facem, ceea ce gandim, moralitatea ne afecteaza fiecare aspect al vietii" a declarat actorul prezent ieri in emisiunea Good Morning America pentru a-si promova filmul care se lanseaza in aceasta saptamana in SUA. In Romania, nu are inca stabilita o data de lansare. 


Urmatorul film al actorului este o comedie - Movie 43 in care apare alaturi de  Emma Stone, Gerard Butler, Hugh Jackman, Kate Winslet, Naomi Watts, Uma Thurman si care se va lansa in ianuarie 2013.



Richard Gere a jucat in peste 50 de filme. Unul dintre primele lui roluri principale dateaza din 1978, cand a jucat in "Zile in paradis/ Days of Heaven" de Terrence Malick. Si-a dobandit faima mondiala in 1980 cu rolul din drama "American Gigolo", de Paul Schrader, iar apoi cu rolul din comedia romantica "Frumusica/ Pretty Woman", alaturi de Julia Roberts.


Actorul american s-a remarcat si in alte pelicule cu succes de casa, precum "Yankeii/ Yanks" (1979), "Ofiter si gentleman/ An Officer and a Gentleman" (1982), "La rascruce intre dragoste si moarte/ Intersection" (1994), "De buna voie si nesilita de nimeni/ Runaway Bride" (1999), "Toamna la New York/ Autumn in New York" (2000), "Profetiile Omului-Molie/ The Mothman Prophecies" (2002). Prestatia actoriceasca din musicalul "Chicago" (2002), in care a interpretat rolul unui avocat stralucit, alaturi de Renée Zellweger si Catherine Zeta-Jones, i-a adus in 2003 Globul de Aur.


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies