marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Revenirea glorioasa a lui Ben Affleck: Argo a impresionat la Toronto. Criticii il numesc o capodopera si un candidat serios la Oscarurile din 2013

Ben Affleck a reusit sa impresioneze pe toata lumea la  Festivalul de la Toronto cu noul sau film "Argo", despre care cinefilii au spus ca este cel mai bun film din cariera sa.

Revenirea glorioasa a lui Ben Affleck: Argo a impresionat la Toronto. Criticii il numesc o capodopera si un candidat serios la Oscarurile din 2013

Argo, noul film  regizat de Ben Affleck, in a carui distributie apare si ca actor principal se anunta un succes.

 

Argo a facut valuri la festivalurile de la Toronto si Telluride, unde criticii au ramas impresionati de filmul lui Affleck.  Dupa vizionare, primele reactii aparute sunt mai mult decat favorabile, cinefilii numind Argo  un triumf pentru Affleck si un candidat serios la Oscarurile din 2013.

 

"Argo este capodopera lui Ben Affleck. Nici mie nu-mi vine sa cred ca spun asta, dar e adevarat. O poveste captivanta despre o misiune de salvare pe care Affleck stie perfect cum sa o puna in scena si cum sa gradeze tensiunea" au scris cei de la Huffington Post in recenzia lor.

 

 

Reactiile criticilor pe Twitter dupa ce au vizionat Argo

 

"Da, Argo este fantastic. Ar putea primi nominalizari la Oscar pentru regie, scenariu, cel mai bun film si actor in rol secundar - Alan Arkin" a scris Dave Karger de la Entertainment Weekly pe Twitter.

 

"Argo a primit aplauze la Telluride. Ben Affleck a ales un moment propice pentru o drama cu spioni CIA" a scris Anne Thompson pe Twitter.

 

"Argo este senzational. Este un triumf pentru Ben Affleck si un candidat serios pentru Oscaruri" a scris Peter Hammond.

 

"Argo este un film genial, aproape perfect si un thriller foarte bine facut. Ca regizor, acesta este cel mai inteligent film al lui Ben Affleck de pana acum." a scris cei de la Slash Film.

"Argo: senzational, inteligent, Affleck este un regizor inzestrat. Argo este in top 10 anul acesta pentru mine".  a scris Eric D. Snider  pe contul sau de Twitter.

 

 


 

Cu Ben Affleck in frunte ca regizor si actor si cu George Clooney ca producator, Argo se bazeaza pe criza ostaticilor americani din Iran din 1979-1980. Povestea din spatele filmului, care si-a lansat imagini noi in aceaste zile, este mai mult decat interesanta.  Distributia este formata din Ben Affleck, Bryan Cranston, John Goodman si Kyle Chandler, iar filmul prezinta povestea unui specialist CIA trimis sa elibereze sase americani care au gasit adapost in casa ambasadorului canadian din Teheran.

 

In 1979, in timpul crizei ostaticilor din Iran, guvernul Statelor Unite a colaborat cu autoritatile canadiene pentru a salva sase diplomati americani care au evadat dupa ce Ambasada Americana din Iran a fost asediata. Cei de la CIA au apelat la Tony Mendez (Ben Aflleck) un expert in deghizari care alaturi de un make up artist de la Hollywood, John Chambers (John Goodman) a pus la cale o diversiune: cei sase erau membri ai unei echipe de la Hollywood ce facea un film numit “Argo”. Deghizati in actori si producatori, diplomatii au reusit sa plece din Iran.  Bryan Cranston il va interpreta pe Jack O'Donnell, un agent CIA, seful lui Tony Mendez (Ben Affleck), in timp ce Alan Arkin va intruchipa un producator de la Hollywood  - Lester Siegel.
 

 

 

 

Filmul e produs de Warner Bros. si de Smokehouse, in spatele companiei aflandu-se George Clooney si Grant Heslov. Scenariul a fost scris de Chris Terrio si se bazeaza pe un material jurnalistic publicat de revista Wired si intitulat “Cum a folosit CIA un film SF fals pentru a salva americanii din Teheran”. Scenariul lui Chris Terrio se aflase pe lista din 2010 a celor mai bune scenarii de la Hollywood. Producatorii George Clooney, Grant Heslov si David Klawans au inceput sa colaboreze pentru acest film din 2007, iar in 2011 Ben Affleck a fost numit regizor al filmului. Argo s-a turnat in Los Angeles, Istanbul si Washington, la sediul CIA.

 

 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies