marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Robert Loggia, starul din "Scarface" si "Big" a murit la 85 de ani. Reactia Hollywoodului

Actorul american Robert Loggia, a carui activitate artistica a acoperit sase decenii, a murit la 85 de ani, la domiciliul sau din Los Angeles, in urma complicatiilor provocate de boala Alzheimer, cu care se lupta de cinci ani, transmite sambata DPA.

Robert Loggia, starul din Scarface si Big a murit la 85 de ani. Reactia Hollywoodului

"I-a placut mult sa fie actor si a fost un actor minunat. Am fost impreuna 41 de ani. Ne va lipsi ingrozitor ", a spus sotia sa, Audrey, referindu-se la ea si cele doua fiice.

Nascut in 3 ianuarie 1930 in Staten Island, New York, din parinti imigranti sicilieni, Robert Loggia, pe numele sau real Salvatore Loggia, a inceput sa lucreze in radio, televiziune si film in anii 1950. Printre cele mai cunoscute filme in care a jucat se numara "An Officer and A Gentleman" (1982), "Scarface" (1983) si "Prizzi's Honour" (1985).

Pentru rolul detectivului din thrillerul "Jagged Edge" (1985), cu Glenn Close si Jeff Bridges, a fost nominalizat la premiul Oscar pentru Cel mai bun actor in rol secundar, pe care l-a pierdut in favoarea lui Don Ameche ("Cocoon").

Unul din ultimele sale roluri memorabile a fost cel al violentului gangster Feech La Manna din serialul "The Sopranos"(2004), mentioneaza DPA.

Tot pe micul ecran a aparut in serialul "Mancuso, F.B.I." (1989), in rolul principal, cel al detectivului Nick Mancuso.


Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies