marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Robopocalypse: motivul pentru care s-a amanat super productia SF de 200 de milioane de $ a lui Steven Spielberg

Veste proasta pentru fanii regizorul american Steven Spielberg: cineastul a amanant pe termen nedeterminat super proiectul science fiction -  Robopocalypse.

Robopocalypse: motivul pentru care s-a amanat super productia SF de 200 de milioane de $ a lui Steven Spielberg

 

Robopocalypse se anunta a fi un un mega proiect SF, care i-ar fi reunit inca o data pe cei de la studiourile Fox cu Steven Spielberg, dupa ce au lucrat cu succes in 2002 la Minority Report si urma sa fie produs alaturi de studiourile Dreamworks.
 


Cineastul american a anuntat inca din 2010 ca vrea sa faca Robopocalypse, film bazat pe romanul SF scris de Daniel H. Wilson si lansata in 2011, si avea deja 3 staturi confirmate: Chris Hemsworth, Anne Hathaway si Ben Wishaw. 


Cei de la Dreamworks, impreuna cu Steven Spielberg au decis insa sa amane proiectul, pe o perioada nedeterminata: "Proiectul este unul foarte important, insa scenariul nu era gata si este foarte scump de produs. Asa ca ne intoarcem la faza de inceput, pentru a vedea ce putem sa facem" a declarat Marvin Levy, purtatroul de cuvant al cineastului american de 66 de ani.


Robopocalypse avea ca data de lansare 25 aprilie 2014, iar filmarile trebuiau sa inceapa in primavara acestui an. Pentru acest film regizorul reusise sa le aduca pentru prima data impreuna pentru un proiect pe cele doua studiouri 20th Century Fox si DreamWorks care trebuiau sa finanteze productia.

 

 



Robopocalypse
era anuntat de presa straina ca  un blockbuster urias la nivel global. Intr-un viitor nu foarte indepartat, robotii ne fac viata mult mai usora, acestia ajuta la curatarea bucatariei noastre, conduc masinile, si lupta razboaie in locul nostru, asta pana cand sunt transformati in ucigasi eficienti de un om de stiinta care declanseaza accidental o inteligenta artificiala numita Archoso ingropata in Alaska.


Spielberg le-a dat mai multe indicii fanilor despre cum va arata filmul sau intr-un interiu cu Time Out London. "Este un film despre un razboi global intre om si masina. M-am distrat de minune lucrand la Minority Report, in 2002 si creand acel viitor, care pare tot mai plauzibil.  Actiunea din Robopocalypse are loc peste 15-20 de ani in viitor, asa ca poate fi un viitor la care ne putem raporta. Este vorba despre consecintele crearii unei tehnologii care sa ne faca vietile mai usoare si ce se intampla cand aceste masinarii devin mai inteligente decat suntem noi.  Nu este cea mai noua tema, este foarte utilizata in domeniul science-fiction, insa devine tot mai relevanta in fiecare an" a spus regizorul american.
 

In 2012, Steven Spielberg a reusit inca o data sa impresioneze cinefilii din intreaga lume cu drama Lincoln, cu Daniel Day-Lewis in rolul celui de-al 16-lea presedinte american. Astfel, Spielberg a devenit favorit in sezonul premiilor cu Lincoln, care a obtinut 7 nominalizari la Globurile de Aur si este considerat un candidat serios la premiile Oscar, ce se vor decerna pe 24 februarie.
 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies