marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Rolul tinut secret de creatorii unui film extrem de asteptat, Zero Dark Thirty: James Gandolfini, de la mafiot la seful CIA care l-a capturat pe Osama bin Laden

James Gandolfini (51 de ani) a facut un rol de neuitat in ipostaza mafiotului Tony Soprano din serialul Clanul Soprano (1999-2007). Revista Entertainment Weekly a dezvaluit astazi in editia online ca actorul revine in aceasta iarna intr-un film foarte asteptat, drama thriller Zero Dark Thirty a regizoarei Kathryn Bigelow unde il va interpreta pe fostul sef al CIA - Leon Panetta.

Rolul tinut secret de creatorii unui film extrem de asteptat, Zero Dark Thirty: James Gandolfini, de la mafiot la seful CIA care l-a capturat pe Osama bin Laden


Zero Dark Thirty
filmul care aduce pe marele ecran misiunea de capturare
si ucidere a liderului terorist Osama bin Laden a starnit valuri si controverse inca din momentul in care a fost anuntat de regizoarea Kathryn Bigelow, premiata cu Oscar pentru The Hurt Locker in 2009. Poate si din acest motiv pelicula care se va lansa in SUA pe 19 decembrie,fiind considerata in cursa pentru Oscaruri, a fost tinuta in mare secret si departe de ochii presei de entertainment. Multa vreme nu s-au cunoscut detalii despre distributia sa plina de nume sonore.

Revista Entertainment Weekly scrie ca James Gandolfini va interpreta in film pe unul dintre cei mai inalti oficiali americani - Leon Panetta, actualul Ministru al Apararii in SUA si fostul sef al CIA pe vreme cand Osama bin Laden a fost capturat si ucis in 2011. Leon Panetta a fost cel care a condus operatiunea de prinderea a lui Osama si a fost cel care l-a documentat personal pe presedintele Barack Obama inainte ca acesta sa ordone raid-ul din mai 2011.


James Gandolfini a devenit celebru la nivel mondial datorita cu rolul din "Clanul Soprano" ce a rulat pe micile ecrane timp de opt ani si care a prezentat saga unei familii de mafioti din New Jersey. Calificat de New York Times ca, "poate, cea mai mare opera a culturii americane din ultimii 25 de ani", serialul "Clanul Soprano" a obtinut, de la crearea sa in 1999, 126 de nominalizari si 21 premii Emmy, dar si cinci Globuri de Aur.
 

James Gandolfini interpretandu-l pe seful CIA Leon Panetta



Zero Dark Thirty va aduce pe ecrane itele complicate ale vanatorii pentru prinderea liderului al-Qaeda
de la Atacurile din New York de pe 11 septembrie 2001 pana la uciderea sa, pe 2 mai 2011. Filmul este scris de Mark Boal, un jurnalist american, scenarist si producator de film care a fost premiat cu Oscar pentru scenariul de la The Hurt Locker (2009). Vara trecuta Pentagonul si CIA-ul au publicat o serie de documente prin care acuzau Casa Alba ca a dezvaluit informatii secrete desprea moartea lui Osama bin Laden catre Mark Boal si Kathryn Bigelow. Producatorii au negat aceste acuzatii, au mutat data de lansare dupa alegerile din SUA si au anuntat ca presedintele Obama nu va aparea deloc in film ca personaj pentru a evita politizarea acestuia.


James Gandolfini se alatura unei echipe de actori unul si unul: Jessica Chastain interpreteaza un analist CIA cheie in capturarea lui Osama, fratii Joel si Nash Edgerton joaca doi din cei sase membri ai echipei SEAL care a condus atacul, in timp ce Kyle Chandler si Mark Strong vor fi doi oficiali CIA.

Zero Dark Thirty nu are inca o data de lansare in Romania.


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies