Roman Polanski a declarat la Cannes, unde si-a prezentat cel mai recent film, "Venus in Fur", ca pastilele anticonceptionale masculinizeaza femeile iar egalitatea intre sexe este "o tampenie".
"Venus in Fur", prezentat sambata pe Croazeta , este adaptarea unei piese de David Ives si se joaca cu fatetele conceptului de gen. in rolul principal al filmului este distribuita sotia lui Polanski, Emmanuelle Seigner, scrie Huffington Post.
Regizorul laureat cu premiul Oscar a declarat, la o intrevedere cu jurnalistii, ca anticonceptionalele "masculinizeaza femeile" si s-a plans ca, in prezent, gestul de a oferi flori unei femei este considerat "indecent".
Seigner joaca, in film, rolul unei actrite care incearca sa il domine pe regizorul (Mathieu Amalric) care vrea sa puna in scena textul lui Leopold von Sacher-Masoch - "Venus im Pelz" ("Venus in Fur").Filmul lui Polanski este in competitie pentru Palme d'Or, distinctie ce va fi decernata duminica seara.
Dat in urmarire in Statele Unite pentru faptul ca a intretinut relatii sexuale cu o minora in varsta de 13 ani, in 1977, Roman Polanski a fost retinut in 2009, in Elvetia, in baza unui mandat de arestare international. Cineastul a fost eliberat in iulie 2010, dupa ce Elvetia a refuzat sa il extradeze in Statele Unite.
Roman Polanski s-a nascut la Paris in 1933, din parinti polonezi. S-a mutat in Polonia impreuna cu familia, in 1937, imediat dupa izbucnirea celui de-al Doilea Razboi Mondial. Parintii sai nu au supravietuit Holocaustului, fiind dusi in lagare de concentrare. Polanski si-a facut studiile in Polonia, iar primul sau lungmetraj, "Cutitul in apa" (1962), a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun film strain. De atunci, el a mai primit cinci nominalizari la Oscar, doua premii BAFTA, patru premii Cesar, un Glob de Aur si un Palme d'Or, la Festivalul de Film de la Cannes. in Marea Britanie a realizat trei filme, iar din 1968, s-a mutat in America.
Printre filmele regizate de Roman Polanski se numara "Balul vampirilor" (1967), "Un copil pentru Rosemary" (1968), "Cartierul chinezesc" (1974), "Cautare disperata" (1988), "Fecioara si moartea" (1994) si "Pianistul", ultima pelicula aducandu-i lui Polanski un Oscar pentru regie, in 2003.
Sursa: Mediafax.ro
Aceasta este povestea primei nave de transport americane capturate de pirați în ultimele două secole.