marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

SAG Awards: Birdman, cel mai bun film, Eddie Redmayne si Julianne Moore, premiati pentru interpretari. Vezi lista completa  

Filmul "Birdman", de Alejandro González Iñárritu, a obtinut, duminica seara, cel mai important trofeu la cea de-a 21-a gala a premiilor decernate de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild/ SAG), unde s-a impus la categoria "cea mai buna distributie", informeaza Reuters.

SAG Awards: Birdman, cel mai bun film, Eddie Redmayne si Julianne Moore, premiati pentru interpretari. Vezi lista completa

"Omul Pasare sau Virtutea nesperata a ignorantei/ Birdman", de Alejandro González Iñárritu, a primit acest prestigios premiu la o zi dupa ce a fost recompensat cu un alt trofeu important in acest sezon hollywoodian, cel decernat de Sindicatul producatorilor americani (Producers Guild of America, PGA).
 

 

SAG Awards este una dintre cele mai urmarite gale din sezonul premiilor cinematografice de la Hollywood, care culmineaza cu ceremonia Oscar, intrucat actorii alcatuiesc una dintre cele mai mari categorii din randul membrilor cu drept de vot din Academia de film americana. Din acest motiv, nominalizatii lor vor primi numeroase voturi de la membrii Academiei de film americane, organizatia care inmaneaza premiile Oscar. Trofeul pentru cea mai buna distributie acordat de Sindicatul actorilor americani este echivalentul premiului Oscar pentru cel mai bun film acordat de Academia americana.

 

In ceea ce priveste interpretarile individuale, Sindicatul actorilor americani i-a premiat pe Julianne Moore (rol principal, "Still Alice"), Eddie Redmayne (rol principal, "The Theory of Everything"), Patricia Arquette (rol secundar, "12 ani de copilarie/ Boyhood") si J.K. Simmons (rol secundar, "Whiplash"), artisti care, in urma cu doua saptamani, au castigat Globul de Aur in categoriile echivalente. Cel de-al doilea film regizat de Angelina Jolie, "De neinvins/ Unbroken", a primit premiul pentru cea mai buna echipa de cascadori.

 

Kevin Spacey a castigat premiul SAG pentru cel mai bun actor intr-un serial drama, pentru rolul din "House of Cards", iar Viola Davis a castigat premiul pentru cea mai buna actrita intr-un serial drama, "Cum sa scapi nepedepsit/ How to Get Away with Murder", in timp ce productia britanica de epoca "Downton Abbey" a castigat premiul pentru cea mai buna distributie intr-un serial drama.


La gala de duminica seara, au mai fost acordate premii pentru cel mai bun actor si cea mai buna actrita intr-o miniserie TV - Mark Ruffalo, pentru "O inima normala/ The Normal Heart", respectiv, Frances McDormand, pentru "Olive Kitteridge" -, iar premiul pentru cea mai buna echipa de cascadori intr-un serial de televiziune i-a revenit filmului "Urzeala tronurilor/ Game of Thrones". Screen Actors Guild i-a oferit premiul pentru intreaga cariera lui Debbie Reynolds, star de film si televiziune care a jucat in numeroase pelicule, printre care celebra "Singin' in the Rain", pe parcursul a 66 de ani.


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies