marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Salvat de la moarte, a cunoscut faima mondiala. Uggie, cainele care a fost furat de un Oscar. Niciunui alt animal din entertainment nu i s-a mai acordat atata atentie mediatica in ultimii 10 ani

Povestea lui Uggie i-a impresionat pana la lacrimi pe toti cei care au vazut The Artist filmul momentului cu doua saptamani inainte de cea mai asteptata noapte din industria filmului - cea a Oscarurilor. In ultimii 10 ani niciunui alt animal din entertainment nu i s-a mai acordat atata atentie mediatica. De ce e atat de special super catelul Uggie? Pentru ca si-a castigat titlul de actor.

Salvat de la moarte, a cunoscut faima mondiala. Uggie, cainele care a fost furat de un Oscar. Niciunui alt animal din entertainment nu i s-a mai acordat atata atentie mediatica in ultimii 10 ani

Catelul salvat de la adapost, unde a riscat moartea si transformat in star de cinema a cucerit inimile a milioane de cinefili. A furat show-ul pe covorul rosu la Globurile de Aur unde pelicula in care apare The Artist a castigat 3 premii, dar si la premiile BAFTA unde filmul cu Jean Dujardin si Berenice Bejo a luat nu mai putin de 7 premii.


Uggie super catelul care nu se poate lauda cu o nominalizare la Oscar pentru ca Academia Americana de Film exclude rolurile animalelor, are in spate o lunga cariera in cinematografie si televiziune, are 10 ani si a iesit la pensie dupa incheierea filmarilor pentru The Artist din cauza unei boli misterioase.


In The Artist, Uggie joaca rolul prietenului fidel al unui super star de cinema din vremea filmului mut - George Valentin interpretat de Jean Dujardin. The Artist , pelicula cu 10 nominalziari la Oscar este un film mut desprea moarte filmului mut si sfarsitul unei epoci care a pus capat carierelor multor actori.
 

Cinefilii care s-au indragostit de The Artist spun ce Uggie a fust furat de o nominalizare la Oscar pentru ca Academia Americana de Film a interzis in urma cu 80 de ani ca unui animal sa i se recunoasca meritele pentru talentul artistic. Categoria a fost desfiintata dupa ce in perioada filmului mut, celebrul caine Rin Tin Tin era atat de popular in randul publicului incat aproape ca a luat un premiu pentru cel mai bun actor in 1929, scrie  Reuters.  Uggie nu interpreteaza mecanic, ci cu emotie iar acest lucru este ceva minunat si impresionant. Uggie a mai jucat in 2011 si in drama Water for Elephants



Uggie, un terrier Jack Russell, a fost salvat si adoptat de un dresor dupa ce a fost abandonat de primii sai doi stapani pentru ca era prea salbatic. El a castigat deja o mentiune speciala la premiile Lumiere 2012, dar si premiul Palme Dog la Festivalul de Film de la Cannes din 2011. Uggie a fost vedeta primei editii a galei premiilor Zgarda de Aur (Golden Collar Awards) Stapanul si dresorul sau, Omar von Muller, a primit premiul in numele lui Uggie - o zgarda acoperita cu cristale Swarovski, cu un pandantiv in forma de os - si le-a multumit organizatorilor galei.

"Il am pe Uggie de cand avea cateva luni. Mi s-a spus ca va fi ucis intr-un adapost si am vrut sa-l scap de aceasta soarta" a povestit Omar von Muller, stapanul sau care l-a condus spre glorie.


In The Artist Uggie are un rol esential. "Nu e doar un simplu animal. Filmul nu ar mai fi fost acelasi fara el" a declarat regizorul francez, Michel Hazanavicius.


Sarah Clifford, antrenoarea care l-a pregatit pe Uggie pentru scenele din The Artist a povestit un episod de la filmari care i-a lasat masca pe toti cei de pe platouri. "Filmam scena in care personajul George Valentin incearca sa se sinucida cu un pistol. Atunci cand Uggie l-a vazut pe Jean Dujardin cu pistolul in mana a sarit sa-i ia arma fara ca sa i se spuna sa faca asta. Toata lumea a fost uimita" a povestit aceasta.


The Artist vorbeste despre viata unui star de cinema din anii '30 doborat de evolutia tehnologiei si aparitia filmelor cu sunet care-l scot din lumina reflectoarelor, in timp ce femeia de care se indragosteste, o actrita aspiranta ajunge un succes urias tocmai gratie noilor schimbari din industria filmului.
 

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Galerie foto

Ultimele trailere adaugate

Cele mai citite

O nouă seară Agatha Christie, cu al său genial detectiv, Hercule Poirot - Moarte pe Nil

După un scenariu de Michael Gree și bazat pe romanul omonim din 1937 al celebrei scriitoare de romane polițiste, este o continuare a filmului Crimă în Orient Express (2017), a fost produs de Branagh, Ridley Scott, Judy Hofflund și Kevin J. Walsh.

Citeste mai mult ►

Modifică setările cookies