marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Saptamana Globurilor de Aur: cele 10 actrite care i-au dat pe spate pe fani cu interpretari spectaculoase

Duminica spre luni noaptea are loc cea de-a 69-a editie a Globurilor de Aur. 6 dintre cele mai bune filme din acest an se aflla in competitie, dar 10 dintre cele mai bune actrite ale momentului se lupta pentru a castiga trofeul la categoriile cea mai buna actrita in rol principal intr-o drama si cea mai buna actrita in rol principal intr-o comedie/musical.

Saptamana Globurilor de Aur: cele 10 actrite care i-au dat pe spate pe fani cu interpretari spectaculoase

Cea mai buna actrita in rol principal intr-o drama


Glenn Close, Albert Nobbs


Glenn Close a reusit sa ii uluiasca pe toti in 2011, dupa ce a trecut printr-o schimbare de look incredibila. Glenn Close s-a "transformat" in barbat pentru rolul din filmul Albert Nobbs, povestea unui irlandez din secolul al XIX-lea. Filmul spune povestea unei femei care isi schimba identitatea si chiar sexul pentru a supravietui intr-o lume dominata de barbati si strange bani pentru a-si deschide un magazin. Intalnirea cu o alta femeie care pretinde ca este barbat si prietenia cu un coleg de serviciu mai tanar vor duce la complicatii si drame pentru care protagonista nu este pregatita.

Criticii au fost innebuniti de prestatia actritei si devotamentul ei fata de acest rol, pentru care a suportat zilnic ore intregi de machiaj. Presa de specialitate a  numit intepretarea ei din Albert Nobbs magnetica.

 



Viola Davis
, The Help

The Help a fost unul din cele mai suprinzatoare filme din acest an, cu o priza neasteptata la public. Drama cu  Emma Stone, Viola Davis si Octavia Spencer care prezinta viata servitorilor afro-americani inainte de aparitia miscarii pentru drepturile civile i-a impresionat pe americani si a realizat o adevarat surpriza in box officeul de peste ocean.


Desi este greu de ales intre cine a fost cea mai buna actrita, Viola Davis a reusit sa se evidentieze printr-o interpretare de zile in mari in rolul lui Aibileen Clark, una dintre menajerele de culoare care se va apropia de tanara scriitoare Skeeter (Emma Stone). Viola Davis este la a doua nominalizare la Globurile de Aur, dupa cea din 2008, pentru rolul din "Doubt".


Rooney Mara
, The Girl with the Dragon Tattoo

Cariera tinerei Rooney Mara a explodat in acest an, dupa ce a acceptat sa joace in "The Girl With The Dragon Tattoo", versiunea americana regizata de David Fincher a filmului suedez cu acelasi nume, bazat pe seria cartilor Millenium scrisa de Stieg Larrson.


Pentru rolul lui Lisbeth, actrita a trecut printr-o transformare incredibila: s-a tuns scurt, s-a vopsit in negru, a slabit enorm si si-a facut o serie de piercinguri. Criticii au apaludat interpretarea ei in rolul lui Lisbeth, o hackerita ciudata, care il va ajuta pe Mikael (Daniel Craig) sa investigheze disparitia misterioasa a unei tinere, legata de o serie de crime oribile.

Desi n-a putut fi evitata comparatia cu Noomi Rapace, cea care a jucat-o pe Lisbeth in versiunea suedeza, Rooney Mara a reusit sa se diferentieze si sa aduca propria interpretare, pe care criticii au apreciat-o. David Fincher a avut incredere in forta ei actoriceasca si s-a dovedit ca a avut dreptate, pentru ca Mara a oferit un rol extrem de dificil, jucat fara cusur.

 

Meryl Streep, The Iron Lady


E nevoie de o femeie curajoasa pentru a intra in pielea Doamnei de Fier a Marii Britanii iar acea e femeie Meryl Streep. Actrita cu cele mai multe nominalizari la Oscar ( 16 nominalizari) si la Globurile de Aur ( 26 de nominalizari) i-a uimit pe criticii de film britanici cu unul dintre cele mai asteptate filme ale anului, The Iron Lady o pelicula inspirata din viata fostului prim-ministru britanic Margaret Thatcher.

Filmul urmareste povestea Baronesei Thatcher de la anii in care a fost nevoita sa se lupte cu barierele sociale si de gen pentru a ajunge prim ministru pana la decaderea politica in 1990.

Presa de specialitate n-a fost foarte impresionata de film, dar toti au declarat la unison ca au fost coplestiti de interpretarea sclipitoare a lui Meryl Streep.
 



Tilda Swinton
, We Need to Talk About Kevin

Tilda Swinton a facut rolul carierei in filmul care spune povestea unei mamei al carei fiu adolescent a comis un masacru in randul colegilor si profesorilor sai. Ea  incearca din rasputeri sa traiasca mai departe in urma evenimentului. Pentru a-si mai lua din poverile de pe umeri, aceasta ii scrie sotului sau instrainat. Filmul, inspirat dupa cartea omonima a scriitorului Lionel Shriver, i-a suprins placut pe critici si a fost considerat un candidat solid atat pentru Globurile de Aur si Oscarurile din 2012.
 

 

Cea mai buna actrita in rol principal intr-o comedie/musical:


Michelle Williams, My Week With Marilyn

Michelle Williams s-a transformat complet in dublura lui Marilyn Monroe si i-a impresionat pe critici cu prestatia sa din My Week With Marlyn. Filmul este povestea a doi actori legendari, Sir Laurence Olivier, in perioada de glorie, si altul aflat pe val, Marilyn Monroe, in timpul filmarilor la "Printul si dansatoarea", semnat de Olivier in 1957. Actrita a declarat ca acest rol a schimbat-o: " Am avut profesori care m-au ajutat sa o inteleg pe Marilyn Monroe si sa ii capturez esenta. A fost o experienta impresionanta care m-a schimbat mult. Nu m-am simtit eu insami dupa ce am filmat anumite scene."

Filmul reface zilele in care actrita americana, "sex simbolul secolului trecut", venita la Londra cu iubitul ei, dramaturgul Arthur Miller, se bucura de atmosfera londoneza dupa plecare acestuia.Marilyn Monroe descopera Londra intr-o saptamana idilica cu Colin Clark care era atunci asistent de platou.

 



 

Kate Winslet, Carnage

Kate Winslet s-a ales cu 2 nominalizari la Globurile de Aur in 2012, una pentru comedia dramatica a lui Roman Polanski - Carnage iar a doua pentru cea mai buna actrita in miniseria Mildred Pierce. Carnage este povestea a doua cupluri care se intalnesc dupa ce copiii lor sunt protagonistii unui conflict la scoala. Winslet are din nou o prestatie foarte buna intr-un rol in care se confrunta cu Jodie Foster, ambele in ipostaze de mame inamice. Winslet creaza o femeie obsedata de imagine, din cale afara de plictisita de viata ei searbada perfecta.

Confruntarea dintre familii se termina dezastruos, mai ales ca cele doua cupluri se ataca reciproc pe tema educatiei copiilor. Inevitabil, se ajunge si la scoaterea in evidenta a problemelor de cuplu.


Jodie Foster,Carnage

Jodie Foster a ajuns la a saptea nominalizare din cariera la Globurile de Aur. Actrita de 49 de ani ofera o prestatie minunata in Carnage, in rolul unei femei care isi pastreaza integritatea cu forta, fara umor si cu o slabiciune pentru alcool. Actrita are un rol aproape teatral intr-o comedie dramatica departe de stilul hollywoodian.

 


Charlize Theron
, Young Adult

Charlize Theron a reusit sa puna mana pe a patra nominalizare la Globurile de Aur din cariera cu o interpretare care a atras atentia multora. Theron intruchipeaza o femeie trecuta de 30 de ani care se intoarce in orasul adolescentei sale, insa fara a depasi mentalitatea unei postoaice de liceu

Comedia dramatica 'Young Adult', regizata de Jason Reitman, dupa un scenariu scris de Diablo Cody, celebra echipa din spatele productiei independente 'Juno' spune povestea unei scriitoare de succes, divortata, care pare sa traiasca inca in perioada din liceu unde era cea mai populara fata. Aventura incepe in momentul in care acesta se intoarce in orasul sau natal, Minneapolis, pentru a-si recastiga iubitul din liceu, din pacate, proaspat casatorit si cu un copil.


 

 

Kristen Wiig, Bridesmaids

Pana in acest an, Kirsten Wiig era cunoscuta publicului larg pentru aparitia ei constanta in show-ul Saturday Night Live. Dar in 2011 a dat lovitura cu rolul din filmul "Bridesmaids", care a devenit comedia pentru femei cu cele mai mari incasari din istorie.

Desi are o distributie plina de actrite talentante, Bridesmaids a fost cu adevarat fermecator datorita prezentei lui Kristen Wiig, care a demonstrat cu acest rol cat de talentata este ca actrita de comedie, reusind sa faca publicul sa rada cu lacrimi in aproape fiecare scena in care apare.Aceasta este prima nominalizare la Globurile de Aur din cariera.
 

 


 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies