marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Saving Mr.Banks, una dintre cele mai fermecatoare povesti din acest an, ajunge in Romania din 10 ianuarie: filmul in care Tom Hanks se transforma in Walt Disney

 Walt Disney Pictures si Forum Film Romania aduc pe marile ecrane din 10 ianuarie productia Saving Mr.Banks/In cautarea povestii, un film inspirat dintr-un episod real din culisele studiourilor Disney, lupta pentru dobandirea drepturilor de ecranizare a seriei de romane "Marry Poppins".

Saving Mr.Banks, una dintre cele mai fermecatoare povesti din acest an, ajunge in Romania din 10 ianuarie: filmul in care Tom Hanks se transforma in Walt Disney

In rolurile principale, Tom Hanks, dublu castigator al premiului Oscar, il aduce la viata pentru prima data pe pelicula pe legendarul Walt Disney, iar Emma Thomson face o interpretare de exceptie in rolul scriitoare P.L.Travers, care i-a adus si o nominalizare la Globul de Aur si una la Premiile BAFTA.

Actiunea o urmareste pe scriitoarea britanica P.L.Travers, care se lasa cu greu convinsa sa cedeze drepturile de ecranizare a povestii sale in mainile lui Walt Disney, care la randul sau este decis sa respecte promisiunea facuta cu 20 de ani in urma fiicelor sale de a aduce pe marele ecran personajul lor preferat, Mary Poppins.  
 

Filmul nu este un making-off al filmului Mary Poppins, actiunea petrecandu-se cu trei ani inainte de inceperea propriu-zisa a filmarilor. Este povestea din spatele unui film frumos, ce exploreaza originile a cum a ajuns acest film sa devina o capodopera, cucerind o lume intreaga. La un nivel mai profund, este despre incercarea lui Disney de a descoperi motivele pentru care P.L.Travers isi protejeaza atat de mult povestea”, a declarat  John Lee Hancock, regizorul filmului.
 

Emma Thompson, aclamata de critici pentru prestatia sa din film si nominalizata la Globurile de Aur si Premiile BAFTA a declarat ca acesta a fost unul dintre cele mai complicate roluri ale carierei sale. “P.L Travers este un personaj plin de contradictii, iar oscilatia aceasta permanenta a fost fascinanta si provocatoare”, explica actrita.
 

Din distributie mai fac parte Collin Farrell, Rachel Griffiths, nominalizata la premiile Emmy si Oscar, precum si Paul Giamatti, castigator al unui premiu Emmy si nominalizat la Oscar.

 

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies