marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Primele reactii pentru Saving Mr.Banks: cat de bun este filmul in care Tom Hanks se transforma in Walt Disney

Saving Mr.Banks, una dintre cele mai asteptate productii pentru sezonul premiilor, si-a facut debutul la Festivalul de Film din Londra, iar criticii au oferit in mare parte recenzii favorabile filmului in care Tom Hanks se transforma in Walt Disney.

Primele reactii pentru Saving Mr.Banks: cat de bun este filmul in care Tom Hanks se transforma in Walt Disney


Filmul, in care joaca si actrita britanica Emma Thompson, va prezenta lupta dusa de directorii studiourilor Disney pentru a achizitiona drepturile de autor pentru romanele din seria "Mary Poppins". Scriitoarea australiana P.L. Travers a rezistat mult timp in fata eforturilor depuse de "mogulul" de la Hollywood Walt Disney, care incerca sa o convinga de faptul ca versiunea cinematografica a cartilor acesteia va fi o idee buna.

Potrivit presei americane, Walt Disney a avut nevoie de 14 ani pentru a o convinge si a fost constrans sa ii prezinte incapatanatei romanciere australiene scenariul filmului, pentru ca aceasta sa il aprobe.In timpul filmarilor de la inceputul anilor `60, Walt Disney si P.L Travers s-au contrazis de multe ori in privinta alegerii cantecelor, secventelor animate si a dialogurilor din film.
 

 

 


Relatia profesionala dificila dintre cineast si scriitoare a fost prezentata in biografia "Mary Poppins She Wrote", de Valerie Lawson, care a stat apoi la baza a doua documentare despre P.L. Travers. Filmul "Mary Poppins", regizat in 1964 de Robert Stevenson, a avut-o in rolul principal pe Julie Andrews, care a fost recompensata cu premiul Oscar pentru prestatia sa.


"Undeva, acolo sus, Unchiul Walt zambeste. Cu un aer magic si cu o afectiune evidenta fata de <<fabrica de vise>> a Hollywood-ului, acest film va impresiona emotional nu doar publicul, ci si specialistii care vor acorda premii in acest sezon. Saving Mr. Banks readuce magia filmului in sufletele noastre" au scris cei de la Variety.


"O comedie cu accente dramatice emotionanta si cu interpretari fantastice" au scris cei de la Hollywood Reporter, care au fost cu totul dati pe spate de interpretarea Emmei Thompson pe care o numesc "sclipitoare".


"Desi publicul nu este intotdeauna entuziasmant de aceste povesti, Hollywood-ul iubeste sa faca filme despre el. Insa, ceea ce veti descoperi fascinant in Saving Mr. Banks nu este Tom  Hanks sau  Walt Disney, ci Emma Thompson, care face un rol de zile mari. Veti afla mai multe despre cum a fos adusa pe marile ecrane povestea fascinanta a lui Mary Poppins. " au scris cei de la IndieWire.

Insa nu toti au fost chiar incantati de film, multi critici fiind de parere ca este mult prea siropos si sentimental.

"Tom Hanks este distractiv si captivant in rolul lui Walt Disney, intr-un film mult prea sentimental si care il glorifica pe Walt Disney. Indulgent, mult prea lung si la un  pas sa fie un dezastru, filmul este salvat cu gratie de catre Tom Hanks" au scris cei de la The Guardian, care i-au oferit doar 2 stele.

 


 


Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies