marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Scandal de proportii la Hollywood: The Butler, drama cu pretentii la Oscar, a lansat un razboi intre doua dintre cele mai mari studiouri

The Butler, considerat unul dintre candidatii principali la Oscar in 2014, a reusit sa agite spiritele la Hollywood. Cu o luna inainte de premiera in SUA, pelicula studiourilor Weinstein a ramas fara titlu, dupa ce Warner Bros a castigat dreptul de a folosi exclusiv acel titlu. Astfel, producatorii sunt nevoiti sa caute un nou titlu, scriu cei de la Variety.

Scandal de proportii la Hollywood: The Butler, drama cu pretentii la Oscar, a lansat un razboi intre doua dintre cele mai mari studiouri

Warner Bros a apelat la  MPAA - Motion Picture Association of America pentru a le retrage celor de la The Weinstein Company dreptul de a folosi titlul The Butler pentru noua lor productie, despre valetul care a servit 8 presedinti americani. Conform celor de la Warner Bros, studiourile Weinstein folosesc ilegal titlul filmului The Butler. Warner Bros sustin ca numai ei au voie sa se foloseasca de acest titlu si detin drepturile unui scurtmetraj de comedie cu acelasi nume din 1916, conform Variety.


MPAA le-a dat castig de cauza celor de la Warner Bros, iar cei de la Weinstein sunt nevoiti sa schimbe numele filmului lor, cu o luna inainte de lansarea oficiala. "Este aberant sa sugerezi ca ar putea exista o confuzie intre filmul din 2013 The Butler si acel scurtmetraj din 1916, care nu a fost lansat pe DVD, nu a fost promovat in nici un fel si cred ca foarte putina lume stie despre existenta lui" a spus reprezentatul studiourilor Weinstein.

The Butler are la baza un articol publicat in ziarul Washington Post, despre Eugene Allen. Acesta si-a inceput cariera in 1952, intr-o perioada in care legile segregationiste erau inca vigoare in Statele Unite. A lucrat mai intai in bucatarie, dar a ajuns in cele din urma sa fie valetul principal pentru opt presedinti americani.

 

Nu este prima data cand Harvey Weinsten, unul dintre cei mai influenti producatori de la Hollywood, este nevoit sa duca  batalii cu MPAA- Motion Picture Association of America. Anii trecuti, mogulul s-a aflat in conflict cu MPAA pentru ratingurile filmelor, incercand sa ii convinga sa fie mai blanzi cu restrictiile.


Campania de promovare pentru The Butler este in plina desfasurare si publicul deja si-a creat o imagine asociata cu acest titlu. Toate materialele de promovare, inclusiv postere si printuri au acest titlu. Cei de la Indie Wire scriu ca aceasta schimbare i-ar putea costa foarte mult pe cei de la Weinstein si astfel, bugetul alocat promovarii va fi cu mult depasit. Momentant, nu se stie ce titlu vor alege pentru film.

 

 

 

The Weinstein Co mizeaza pe The Butler, cu Forest Whitaker in rol principal pentru a pune mana pe cateva dintre cele mai importante premii in acest sezon. Filmul e povestea unui majordom care a lucrat la Casa Alba si a servit sub mandatele a opt dintre presedintii americani, pe parcursul a peste 30 de ani. John Cusack il va interpreta pe Richard Nixon, Robin Williams a primit rolul lui Dwight Eisenhower, Alan Rickman il va juca pe Ronald Reagan in timp ce James Marsden si Minka Kelly vor fi John F. Kennedy si Jackie Kennedy.

 


 


Galerie foto


Modifică setările cookies