marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Scandalurile care i-au ruinat popularitatea lui Tom Cruise si au facut-o pe Katie Holmes sa fuga de el: obsesia unei religii ciudate

Vestea divortului dintre Tom Cruise si Katie Holmes a zguduit in aceste zile lumea filmului. Anuntul despartirii care l-a surprins pana si pe Tom Cruise a venit intr-un moment in care actorul de 49 de ani parea sa-si revina in box office dupa ani in care publicul american i-a intors spatele.

Scandalurile care i-au ruinat popularitatea lui Tom Cruise si au facut-o pe Katie Holmes sa fuga de el: obsesia unei religii ciudate

Coincidenta sau nu, Tom Cruise s-a despartit de prima sa nevesta Mimi Rogers atunci cand aceasta avea 33 de ani. Tot atatia ani avea si Nicole Kidman in 2001, cand cei doi si-au spus adio surprinzator, iar acum Katie Holmes in varsta de 33 de ani arunca in aer unul dintre cele mai puternice cupluri de la Hollywood... cel putin asa era vazut de presa.


Katie Holmes citeaza ca motiv "diferente ireconciliabile", cere custodie unica asupra copilului cuplului, Suri, in varsta de sase ani, si ca micuta sa locuiasca cu ea. Unul dintre motivele despartirii, care a fost frecvent notat de presa este obsesia lui Tom Cruise pentru scientologie numita si religia Hollywoodului, Tom Cruise fiind un pasionat promotor al ei. Presa americana nu s-a sfiit sa noteze ca Holmes s-ar fi saturat de implicarea fetitei lor Suri in ritualurile scientologice, desi insasi actrita a renuntat la catolicism pentru scientologie in 2006, inainte de a se marita cu Tom Cruise.


Cel din urma este unul dintre cei mai mari sustinatori - si financiar, si ca promovare - ai curentului religios. FBI a anuntat la inceputul lunii februarie 2011 ca il cerceteaza pe actor pentru trafic de persoane si sclavie, in cazul unor angajati ai sai. Procuratura l-a acuzat ca a racolat mai multi adepti ai scientologiei, pe care i-a tratat ca sclavi, in folosul sau, aplicandu-le inclusiv pedepse corporale. Printre altele, actorul i-ar fi pus sa munceasca 17 ore pe zi ca sa-i repare casa, sa-i ridice noi constructii, sa-i repare sau sa ii tuneze masinile. Din cand in cand ii platea cu cate 50 de dolari pe saptamana daca era in toane bune.
 



Potrivit publicatiei „The Sun”, liderii cultului scientologic il vad pe Tom Cruise ca pe „noul Hristos”. Actorul, in varsta de 49 de ani, s-a alaturat acestei miscari inca de la inceputul anilor ’80. De-a lungul vremii, presa a scris ca vedeta isi drogheaza nevasta, pe Katie Holmes, pentru ca aceasta sa nu iasa din perceptele scientologiei si o lasa pe fiica sa sa faca tot ce ceea ce vrea, tot in baza acelorasi credinte. Cuplul a fost tinta a numeroase critici, pentru ca micuta, la varsta la care alti copii abia merg in picioare, era incaltata cu pantofi cu toc, pentru ca asa ii facea placere.

In unele tari, scientologia e interzisa, in altele e tratata ca o secta, unele state o vad ca pe o activitate comerciala, iar altele au recunoscut-o ca religie si biserica. Face furori in randul vedetelor de la Hollywood, printre sustinatorii ei numarandu-se John Travolta, Kirstie Alley, Lisa Marie Presley, Jason Lee. The National Post: Biserica Scientologica a fost intemeiata prin anii 1950 de catre scriitorul american de literatura SF, Lafayette Ronald Hubbard. In zilele noastre, Scientologia dispune de peste 700 de centre in 65 de tari si este una dintre cele mai prospere religii noi.

Cum il vad scientologii pe Dumnezeu? Conceptul de Dumnezeu are o forma panteista. Dumnezeu este uneori numit sau se sugereaza a fi Natura, Infinitul, Cea de-a Opta Dinamica, Toata Viata Teta etc. De regula, scientologul este lasat sa-l interpreteze pe Dumnezeu dupa cum doreste.

Tom Cruise a fost criticat dur de presa pentru divortul de Nicole Kidman inceput in 2001 dupa 10 ani de mariaj. Actrita era insarcinata in 3 luni in timpul divortului insa a pierdut sarcina (era singurul copil biologic al cuplului) si a declarat ulterior ca despartirea de Tom Cruise a fost un mare soc pentru ea.

Un alt scandal in care a fost implicat actorul a fost cel din 1993 cand prima sa nevasta Mimi Rogers de care a divortat in 1990 a declarat intr-un interviu in Playboy ca Tom Cruise se gandea serios sa sa calugareasca: "Credea ca trebuie sa nu faca sex pentru a ramane pur" a povestit atunci actrita lasand de inteles ca motivele pentru care s-au despartit au fost si de natura sexuala. De altfel Tom Cruise a crescut in New York intr-o familie extrem de religioasa.



Ambitia lui din copilarie era sa devina preot, asa ca la varsta de 14 ani s-a inscris la un seminar franciscan. In perioada liceului acesta a inceput sa fie atras de actorie asa ca a renuntat la scoala si, la 18 ani, s-a mutat in Los Angeles pentru a-si atinge visul de a deveni actor. Desi nu prea inalt si nici de o frumusete iesita din comun, Cruise a reusit sa obtina simpatia publicului inca de la primul rol din "Endless Love"(1981).

Tabloidele americane nu s-au sfiit sa acuze ca actorul ar fi incercat dupa divortul de Nicole Kidman sa converteasca la scientologoie o serie de actrite precum Penélope Cruz sau Scarlett Johansson pentru a se insura cu ele.

Katie Homes si Tom Cruise au aparut pentru prima data impreuna in 2005 in Roma. O luna mai tarziu imaginile cu Tom Cruise invitat la emisiunea lui Oprah in care se urca si sare pe canapea pentru a-si exprima dragostea pentru Katie Holmes au facut inconjurul lumii.

Gestul a fost considerat penibil de catre toata lumea iar actorul a fost concediat de Paramount Pictures in 2006. Au urmat filme ca Lions for Lambs, Valkyrie si Knight and Day care nu au fost succese extraordinare. Actorul ajunsese subiect de glume iar presa scria ca si-a pierdut faimosul "star power".



In 2012, Mission: Impossible. Ghost Protocol in care mai joaca Jeremy Renner, Simon Pegg, Paula Patton, Josh Holloway si Anil Kapoor a devenit cea mai profitabila pelicula a seriei Mission Impossible. Mission: Impossible. Ghost Protocol a avut un buget de 145 de milioane de $ iar franciza celor de la Paramount (care l-au reangajat pe Tom Cruise) s-a ridicat la fabuloasa suma de 2 miliarde de dolari.


Katie Holmes a semnat un contract prenuptial prin care, in urma divortului, va primi o compensatie financiara de 3 milioane de dolari pentru fiecare an de casatorie, avand si drept asupra locuintei de 35 de milioane de dolari pe care cuplul o detine in Beverly Hills, Los Angeles. Daca Holmes ar fi ramas casatorita cu starul cel putin 11 ani, ea ar fi avut dreptul sa ceara jumatate din averea de aproximativ 250 de milioane de dolari a lui Cruise. Nu se stie deocamdata cat va primi actrita ca alocatie pentru copil.



Un purtator de cuvant al lui Tom Cruise a cerut, sambata, presei sa respecte viata privata a actorului, care este adanc intristat si surprins de divortul intentat de cea de-a treia sa sotie.Cruise se pare ca a fost "lasat masca" de decizia lui Holmes de a divorta, iar purtatorul sau de cuvant a cerut presei sa-i respecte viata privata, pentru ca actorul sa poata trece cu bine peste aceasta veste. Potrivit unei surse citate de Reuters, Cruise se afla in Islanda pentru niste filmari si a fost foarte surprins de vestea divortului. Se pare ca tatal lui Katie Holmes ar fi ajutat-o pe aceasta sa  orchestreze fuga sa de Tom Cruise.


"Kate a intentat divortul, iar Tom este foarte trist si se concentreaza asupra celor trei copii ai sai. Va rog sa le respectati viata privata", se arata intr-un comunicat de presa emis de purtatorul de cuvant al starului.Tom Cruise mai are doi copii, adoptati, din casatoria cu actrita australiana Nicole Kidman. El a fost casatorit si cu actrita Mimi Rogers in perioada 1987 - 1990.

Sursa foto: Getty
 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies