marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Scenele care au furat toata atentia in 2013: care au fost momentele anului in lumea filmului  

Anul 2013 a adus pe marile ecrane blockbustere de succes, care au facut deliciul fanilor cu momente absolut surprinzatoare. Cei de la revista Empire au ales cele mai bune momente din lumea filmului si cele 10 scene spectaculoase care au furat toata atentia.

Scenele care au furat toata atentia in 2013: care au fost momentele anului in lumea filmului

1. Scena: Atacul asupra Asgardului , Film: Thor: The Dark World

Thor: The Dark World, al doilea film de sine statator cu zeul tunetului a fost o imbunatatire fata de predecesorul sau. Una dintre scenele care i-a facut pe fani sa amuteasca este cea in care armata de Elfi Intunecati, condusa de Malekith (Christopher Eccleston) intra in Asgard cu o nava impunatoare si distruge tot. Daca in primul film, Asgardul parea un loc senin si de neatins, in al doilea capitol, Asgardul devine locul central pentru batalii spectaculoase si intunecate.

 

 

 

2. Scena: Urmarirea de pe Autostrada, Film: Fast&Furious 6

Owen Shaw si echipa sa urmaresc dupa un convoi militar care transporta un cip de computer. Dominic Toretto si echipa lui se hotarasc sa interfereze cu jaful. Cele mai bune momente de actiune sunt prezente in aceasta secventa, cu un tanc urmarit pe o autostrada din Spania, in urma caruia rezulta numeroase victime in randul civililor. Scena este una dintre cele mai spectaculose din 2013 la cinema.

 

 

 

3. Scena: Superman invata sa zboare  Film: Man of Steel

Dupa ce descopera adevarata lui identitate, tanarul Clark Kent (Herny Cavill) isi pune costumul si incepe sa-si descopere limitele puterilor sale, printre care si cele de zbor. Astfel, Superman face mai multe salturi, se rostogoleste, iar in cele din urma isi aduce aminte de cuvintele inspirationale ale tatalui sau Krypton. Scena a fost una dintre cele mai impresionante la cinema in acest an.

 

 

4. Scena: Sandra Bullock se pierde in spatiu  Film: Gravity

Gravity a reusit sa fie o drama intensa, dar si un film spectaculos. Astronautii Ryan Stone si Matt Kowalski lucreaza pe telescopul Hubble atunci cand un avertisment de la NASA ii anunta ca un camp de resturi le ameninta pozitia. Scena de 12 minute si jumatate care deschide filmul este cea care le taie rasuflarea spectatorilor si pentru care creatorii filmului au castigat admiratia tuturor, inclusiv a astronautilor.

 

 

 

5.  Scena: Petrecerea, Film: The Great Gatsby

O parte esentiala a planului lui Jay Gatsby pentru a o recastiga pe fata visurilor lui este de a prezenta in cadrul unor petreceri cele mai frumoase locuri din lume pe care le-a vazut. Petrecerile combina maretia perioadei de aur a muzicii jazz, extravaganta efectelor 3D, cele mai bune bauturi si toasturile lui DiCaprio. Marea petrecere din filmul lui Baz Luhrmann a fost un festin pentru ochii privitorului si un spectacol in adevaratul sens al cuvantului.

 

 

6. Scena: Atacul asupra Ierusalimului, Film:  World War Z

Filmul lui Brad Pitt cu zombi a fost un succes tinand cont de incasari si reactiile pozitive ale criticilor. Apocalipsa zombilor i-a luat prin surprindere pe israelienii mai putin decat pe restul lumii, iar capitalul lor a fost intarit cu ziduri imense, cu tuneluri de evacuare a refugiatilor din exterior. Sarbatorirea depasirii acestui moment nu face decat sa le slabeasca apararea si astfel zombii profita de oportunitate si escaladeaza zidurile. Aceasta parte a povestii este schimbata fata de cursul evenimentelor din carte, insa pentru partea cinematografica este un beneficiu, trecerea de la rezistenta la invadarea zombilor fiind una exploziva.

 

 

7. Scena: Trucul, Filmul: Now You See Me


In primul show din Las Vegas, cei patru magicieni iau un volunar neavizat si par ca-l transporta instantaneu in jurul lumii intr-un seif bancar blocat din Paris pentru a aduce o suma imensa de bani pe care o arunca peste public. Chiar daca se ofera cateva explicatii despre ceea ce se intampla in film, totusi raman numeroase momente de magie inexplicabile.

 

 

8. Scena: Urmaririle cu masini, Film: White House Down

In timpul unui asediu de la Casa Alba, agentul secret Cale (Channing Tatum) incearca sa-l scoata pe Presedintele Sawyer printr-un tunel secret. Dar din moment ce cladirea este pe cale sa explodeze, ajung sa foloseasca masina prezidentiala pentru a scapa. Scena care se desfasoara in gradina de la Casa Alba, timp in care exista si cateva replici amuzante care ofera un plus de divertisment.

 

 

9. Scena: Atacul din deschidere , Film: Olympus Has Fallen 

Un avion cargo trage cu gloante pe pamant, fara sa aiba o tinta precisa. Pe teren, mai multe camioane de gunoi sunt pline cu arme si cu teroristi deghizati in turisti. Daca ne gandim la aceasta scena, doar printr-o minune, numarul victimelor ar putea fi mai mic decat cel din 11 septembrie. Este socant de privit pentru spectatori, iar felul in care este gestionat scenariul este incredibil.

 

 

10. Scena: Urmarirea din tren, Film: The Lone Ranger

Secventa in care apar doua trenuri, Armie Hammer, Johnny Depp, un ostatic, cativa raufacatori, un cal si o scara este plina de amuzament, dar in acelasi timp si foarte palpitanta. Urmarirea care are loc in cele doua trenuri care isi schimba cel putin odata directia este plina de exuberanta si dovedeste ca i s-a acordat o atentie deosebita.

 


11.Scena: Iron Man si Air Force One, Film: Iron Man 3

Eric Savin se infiltreaza in Air Force One. Il rapeste pe presedinte si face in asa fel incat avionul sa se prabuseasca. Iron Man incepe operatiunea de salvare a echipajului si a pasagerilor, folosindu-se de trucul "barrel of monkeys" in care fiecare se prinde de mainile celuilalt.


12. Scena: Saltul in spatiu - partea II , Film: Star Trek Into Darkness

Kick si John Harrison trebuie sa ajunga pe Vengeance USS in timp ce aceasta este dezactivata temporar. Singura modalitate de a face acest lucru este sarind pe un camp de resturi. Adaugand mai multe secvente pline de dinamism fata de primul film, nu face decat sa tina si mai mult cu sufletul la gura spectatorii.

 


13. Scena: Jaful, Film: The Place Beyond The Pines

Cascador si artist cu jumatate de norma, Luke este disperat sa le imbunatateasca viata fostei iubite Romina si a fiului lor, asa ca se urca pe o motocicleta si jefuieste banca locala. Tot ce ar putea merge rau, chiar merge rau. Gosling traverseaza soseaua cu politistul Avery Cross (Bradley Cooper) pe urmele lui, intr-o cursa plina de adrenalina.

 


14. Scena: Experienta la limita mortii , Film: Flight

Aflat in imposibilitatea de a recastiga controlul aeronavei,  pilotul Whip Whitaker (Denzel Washington) intoarce avionul cu susul in jos, reuseste sa se roteasca din nou si realizeaza o aterizare controlata, insa de-abia din acest moment incep problemele sale. Whitaker si echipajul sau ofera un spectacol plin de eroism, atunci cand totul pare terminat pentru pasageri.

 


15. Scena: Pradarea navei, Film: Captain Phillips

Nava-container Maersk Alabama navigheaza in jurul Cornului Africii, atunci cand o echipajul unei barci mici de pirati incearca sa urce la bord. Chiar daca incearca sa se apere si sa scufunde barca, piratii gasesc o bresa in apararea navei si folosesc o scara de franghie pentru a se catara la bord. Aspectul interesant pe care il foloseste Paul Greengrass este disperarea care exista in ambele parti. Pe de o parte, somalezii condusi de Barkhad Abdi stiu ca au nevoie de ceva valoros pentru a-si ajuta satul lor, pe de alta parte echipajul navei este constient ca piratii sunt inarmati si fac orice pentru a-si atinge scopurile.


16. Scena: Capturarea lui Osama bin Laden , Film: Zero Dark Thirty

Pe baza analizei realizate de Maya (Jessica Chastain), un raid al echipei SEAL este lansat la sediul unde se presupune ca este ascuns Osama bin Laden. Kathryn Bigelow este unul dintre cei mai bun regizori de actiune, astfel ca a reusit sa portretize perfect gruplul de soldati, aflati in cea mai faimoasa si periculoasa misiune.


17. Scena: Jaful , Film: The Bling Ring

Filmul prezinta furtul care lor in casa Audrinei Patrige de la Hollywood. In clipul filmat de o camera CCTV se vad siluetele grupului de adolescenti care se strecoara intauntru si rascolesc sertarele si dulapurile, in cautarea de bani si lucruri de valoare. Este esential ca intr-un film ca acesta jafurile sa fie distincte, dar in acelasi timp sa para un model de comportament repetitiv din partea bandei. 

 


18. Scena: Ceasul din Arena , Film: The Hunger Games: Catching Fire

Katniss si colegii ei isi dau seama ca peisajul este modelat dupa un ceas gigant, cu riscurile specifice din anumite zone, la anumite momente. Ei ajung in centrul locatiei pentru a-si planifica urmatoarea miscare. Aceasta intreaga scena surprinde actiunea la un alt nivel fata de primul film, cu moartea socanta a lui Wiress si atacul triburilor Career fiind doar preludiul pentru o actiune nebuna.


19. Scena: Fuga monstrilor,  Film: Monsters University

Sulley si Mike, doi dintre perdantii din fraternitatea Oozma Kappa, intra in Scare Games. O combinatie magica de lipsa de antrenament, egoism monstruos si lauda falsa despre cunostiintele academice transforma cursa cu obstacole intr-un dezastru atunci cand incearca sa depaseasca prima provocare.


20. Scena: One More Day , Film: Les Miserables

O banda de studenti si idealisti se pregatesc pentru a lupta impotriva regimului corupt si a autoritatilor. Javert intentioneaza sa fuga cu fiica sa adoptiva Cossette, chiar daca aceasta se indragosteste de Marius, iar totul se transforma intr-o nebunie. Intr-o poveste in care majoritatea personajelor sunt separate de starea sociala, valori morale sau varsta, acesta este marele moment in care toata lumea ajunge sa fie liber.

 


Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies