marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Sean Connery: a renuntat sa-l joace pe Gandalf in Lord of The Rings si a pierdut 450 de milioane de $

Actorul scotian, Sean Connery a fost dorit in urma cu peste 12 ani de catre New Line Cinema pentru a juca rolul lui Gandalf in probabil cea mai premiata trilogie din cinematografia moderna - Lord of The Rings.

Sean Connery: a renuntat sa-l joace pe Gandalf in Lord of The Rings si a pierdut 450 de milioane de $


Actorul care si-a inceput cariera artistica in anii '60, devenind cunoscut cu rolul agentului secret 007, din celebra serie James Bond a refuzat in 2000 rolul lui Gandalf in trilogia regizata de Peter Jackson pentru ca nu intelegea nimic din poveste, scrie Brian Warner de la celebritynetworth.com.



Lord of The Rings a reprezentat un pariu enorm la acea vreme pentru studiourile New Line Cinema
, acum parte din conglomeratul Time Warner. Producatorii au dorit sa aduca un actor carismatic si puternic pentru rolul vrajitorului Gandalf, tinand cont de faptul ca filmul nu avea un star de box office in distributie.

Acestia i-au oferit lui Connery 30 milioane de dolari pentru toate cele 3 filme si un procent de 15 % din incasari. Actorul cunoscut pentru roluri din genuri foarte diferite, precum "Indiana Jones si Ultima cruciada", "Vanatoarea lui Octombrie Rosu", "Cavalerii mesei rotunde", "Liga", "Numele trandafirului", "Capcana pentru hot" sau "Incoruptibilii", pentru care a luat Oscar, a refuzat aceasta oferta.

 

Rolul a mers in cele din urma la Ian McKellen. Nu se stie ce suma a castigat acesta de pe urma filmelor, insa se stie cat a pierdut Connery - aproape 450 de milioane de dolari. Nimeni nu putea prezice la acea vreme succesul colosal al filmelor Lord of The Rings.

 

Sean Connery care a avut de ales la inceputul carierei intre a fi jucator de fotbal si actor dupa ce lucrase ca laptar, sofer de camion, model pentru artisti si bodybuilder a dezvaluit ca nu a putut intelege povestea autorului Tolkien. "Nu am inteles niciodata scenariul. Am citit cartea, am citit scriptul. Am vazut filmul. Inca nu il inteleg. Il consider minunat  in film pe Ian McKellen."

 

Sean Connery a carui avere este evaluata la 300 de milioane de dolari s-a retras din actorie chiar in anul in care Lord of The Rings cucerea intreaga lume: in 2003,  filmul  The Lord of the Rings: The Return of the King obtinea 11 premii Oscar si intra in istorie. 

1. The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)
Distributie: Elijah Wood, Ian McKellen, Orlando Bloom
Buget: 93 de milioane de dolari
Incasari globale:  870 de milioane de dolari

 


2. The Lord of the Rings:The Two Towers (2002)
Distributie: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen
Buget: 94 de milioane de dolari
Incasari globale: 925 de milioane de dolari

 

3. The Lord of the Rings:The Return of the King (2003)
Distributie: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen
Buget: 94 de milioane de dolari
Incasari globale: 1,119 miliarde de dolari



Modifică setările cookies