marime text: Mareste fontul Micsoreaza fontul

Secretele din spatele filmului care l-a facut pe DiCaprio sa renunte la 18 milioane de dolari

In aceasta luna se lanseaza in SUA cel mai recent film semnat de Clint Eastwood si Leonardo DiCaprio - drama J. Edgar. In Romania apare pe 20 ianuarie 2012. Pelicula a fost la un pas sa nu mai fie facuta, insa geniul lui Clint Eastwood si pasiunea lui DiCaprio, care a renuntat la 18 milioane de dolari, au determinat producatorii sa dea unde verde peliculei.

Secretele din spatele filmului care l-a facut pe DiCaprio sa renunte la 18 milioane de dolari

CLICK AICI PENTR GALERIE FOTO!


6 ore pe zi dura doar machiajul pentru filmari, un buget de 35 de milioane de dolari si un actor de lux care s-a multumit cu doar 10% din salariul sau obisnuit - aceasta este pe scurt povestea din spatele dramei J .Edgar.

O poveste epica care se intinde pe 50 de ani si care scoate la lumina viata fondatorului FBI-ului J. Edgar Hoover, un erou controversat a carui viata a fost un amalgam de scandaluri, controverse si scapari de cealalta parte a legii.

Presiunea a fost mare, in ciuda unei distributii cu nume fenomenale ca Leonardo DiCaprio, Judy Dench, Naomi Watts, Armie Hammer, filmul a avut un buget mic si a fost turnat in doar 39 de zile, productia a inceput in februarie 2011.

Cu toate ca a avut un scenariu semnat de un castigator de Oscar - Dustin Lance Black - si sustinerea producatorului Brian Grazer, cei de la Warner Bros au dat drumul la productie doar dupa ce Clint Eastwood s-a implicat ca regizor. "Nimeni de la Hollywood nu-l poate refuza pe Clint Eastwood. Ii spun doar: <<Hai s-o facem, insa sa incercam sa micsoram bugetul>>" a povestit producatorul Brian Grazer pentru cei de la Hollywood Reporter.

Pentru a se incadra in buget, in locul a celor 20 de milioane de dolari salariu, starul Leo DiCaprio a acceptat doar 2 milioane de dolari.

"Ar fi putut sa faca o groaza de filme spectaculoase pline de efecte CGI, insa vrea sa-si diversifice cariera la fel cum si eu mi-am dorit sa o fac" a povestit Eastwood despre Dicaprio. Cei doi (este o diferenta de 46 de ani intre ei) sunt la prima colaborare.

La 81 de ani, Eastwood nu s-a temut sa se bata pe platouri pentru a le arata lui DiCaprio ( care interpreteaza rolul lui J. Edgar Hoover) si lui Armie Hammer ( care interpreteaza rolul lui Clyde Tolson, cel mai bun om al lui Hoover) cum trebuie sa filmeze o scena in care trebuiau sa se lupte. "In acea zi la filmari Clint era cu unul dintre prietenii sai cascadori - Buddy Van Horn si amandoi au improvizat o scena de bataie pentru noi" a declarat cu fascinatie Armie Hammer. "Amandoi au inceput sa se rostogoleasca pe jos iar la final Clint se ridica si ne spune sa facem ceva de genul ala" a mai povestit acesta.

Pentru ca povestea lui Hoover care a condus FBI-ul pana in 1972, anul mortii sale, la varsta de 77 de ani, se intinde pe aproape jumatate de secol, DiCaprio a stat ore intregi la machiaj pentru a arata ca Hoover la batranete.

"Am vrut sa ne bazam pe efecte speciale pentru a imbatrani personajele ca sa le fie mai usor actorilor" a declarat producatorul Robert Lorenz.  Leonardo DiCaprio (36 de ani) a insistat sa se foloseasca machiajul pentru a fi mai credibil. Armie Hammer s-a minunat de orele petrecute de DiCaprio cu dinti, nas si chelie false pe platouri.


Clint Eastwood a reusit chiar sa instrumenteze o intalnire cu seful actual al FBI-ului, Robert Mueller, pentru a discuta aspectele controversate ale vietii lui Hoover. Regizorul nu era convins ca Hoover avea tendinte de travestit asa cum l-au prezentat o serie de biografii, dupa acuzatiile primite din partea unei femei al carei sot a fost arestat la ordinul lui Hoover. In film, Hoover apare insa intr-o scena purtand rochia mamei sale (interpretata de Judy Dench). 

Cei de la FBI au avut probleme in legatura cu scriptul si i-au cerut lui Eastwood sa nu-l prezinte pe omul care i-a "inventat" drept gay. "Va asiguram ca nu intentionam sa portretizam o relatie deschisa homosexuala intre Hoover si Clyde Tolson" a fost raspunsul producatorilor.


Eastwood si Dicaprio nu au tras nicio concluzie despre sexualitatea lui Hoover. "Daca era sau nu gay ramane de vazut, insa el si adjunctul sau, Clyde Tolson, erau prieteni nedespartiti. Fie pentru ca lui Hoover ii era greu sa aiba incredere in altcineva sau fie ca la mijloc era o poveste de dragoste. Cert este ca isi purtau afectiune unul altuia. Nu stiu daca era gay" a declarat Eastwood. Cu toate acestea in film apare o scena in care Clyde Tolson il saruta pe gura pe Hoover dupa o secventa in care se bat cu pumnii, povesteste Hollywood Reporter.

Armie Hammer si Leonardo DiCaprio in rolurile lui Clyde Tolson si J. Edgar Hoover


Acestea nu sunt insa singurele "pete" din cariera lui Hoover. Se spune ca parintele FBI-ului ar fi folosit institutia pentru a hartui diversi activisti politici si a folosit metode ilegale pentru a alcatui dosare secrete unor lideri politici. Mai mult spre batranete Hoover ar fi primit regulat injectii cu amfetamine.

"Este unul dintre cei mai ambitiosi oameni de care am auzit vreodata. Cu cat citeam mai multe despre el, cu atat deveneam mai curios" a povestit DiCaprio. Actorul a fost plasat de presa pe lista posibililor nominalizati la Oscarurile din 2012. Ultima data cand a jucat un rol biografic -in 2004-  Leonardo DiCaprio a primit Globul de Aur si o nominalizare la Oscar - pentru Aviatorul . Eastwood are deja 10 nominalizari la prestigioasele premii. Daca va mai primi una, va fi gratie unui om pe care nu prea il place.  "Hoover a fost un animal politic. Si nu am fost de acord cu multe din ideile sale" a marturisit regizorul.
 


J .Edgar are premiera in SUA pe 11 noiembrie 2011 si in Romania pe 20 ianuarie 2012.

 

Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.




Galerie foto

Ultimele trailere adaugate


Modifică setările cookies