Best-seller-ul erotic al autoarei britanice E.L. James continua sa-i captiveze pe americani si face furori de luni bune si printre actorii de la Hollywood.
Dupa ce Universal a cumparat drepturile de ecranizare ale cartii "Fifty Shades of Grey", filmul a devenit una dintre cele mai asteptate pelicule in randul americanilor. Printre actorii despre care s-a scris ca ar putea juca in film se numara si Selena Gomez, insa aceasta a spus un nu categoric.
„Accept roluri riscante, insa nu cred ca as putea juca intr-un astfel de film. Ar fi prea mult pentru mine. Cred ca rolul ar trebui oferit unei actrite mai mature. Am citit doar inceputul romanului, pentru ca mi s-a spus ca voi aparea intr-o parodie dupa roman, insa nu stiam despre ce e vorba. Asa ca am inceput sa citesc si am exclamat, ‘Wow, asta este chiar scandalos’. Am ajuns insa la concluzia ca este un roman bun, intrigant” a spus actrita intr-un interviu pentru MTV.
Romanele din trilogia "Fifty Shades" s-au vandut deja intr-un singur an in peste 10 milioane de copii, iar drepturile pentru traducerea lor au fost cumparate de edituri din 37 de tari. Inspirata initial din cea mai in voga idila in randul adolescentilor din acest moment, cea dintre personajele Edward si Bella din franciza "Twilight", cartea romancierei E. L. James ia o cu totul alta turnura. In Seattle, Anastasia Steele, o studenta in varsta de 22 de ani si inca virgina, cedeaza in fata sarmului si a practicilor sado-masochiste ale miliardarului Christian Grey.
Romanul cu accente erotice al autoarei britanice E.L. James, este adaptat pentru marele ecran de Universal. Scenaristul Bret Easton Ellis si-a exprimat dorinta de a adapta mult-discutatul roman si i-a propus in rolul principal masculin pe starul lui Vampire Diaries, Ian Somerhalder, dar si pe Ryan Gosling. Daca Ian Somerhalder s-a declarat dispus sa preia rolul, zvonul ca Angelina Jolie ar putea regiza filmul a fost negat de producatori.
Cum era de asteptat cartile au primit critici dure. Granita dintre erotic si pornografic a devenit centrul unor polemici intense dincolo de Atlantic, unde vanzarile au explodat. Volumele din trilogie au fost cenzurate in bibliotecile din comitatul Brevard din statul american Florida, din cauza continutului lor considerat inacceptabil. Altii vorbesc insa despre aparitia unui nou gen literar, "mummy porn", destinat menajerelor in varsta de pana la 50 de ani, aflate in cautarea unei solutii facile pentru a-si condimenta casniciile.
Criticile aduse trilogiei si cele care vizau "mediocritatea scrisului" nu au impiedicat succesul celor trei romane. Chiar dimpotriva. Cele patru studiouri majore de la Hollywood - Warner Bros., Sony, Paramount si Universal Pictures - si-au disputat drepturile de ecranizare a celor trei romane. In cele din urma, ele au revenit studiourilor Universal Pictures.
O femeie îndurerată caută să se răzbune după ce descoperă că accidentul aviatic în care și-a ucis familia a fost un atac terorist.